Jim Ruiterkamp Kinderdichter 2023 in Twenterand

Wat was het een geweldige finale van de gedichtenwedstrijd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Dit evenement gekoppeld aan de landelijke Gedichtendag is een jaarlijkse traditie en werd inmiddels voor de negentiende keer georganiseerd door de bibliotheek Twenterand.

Het werd een spannende strijd tussen de 12 scholen en de 20 genomineerde dichters uit de groepen 5 en 6. Elke groep stuurde hun 5 beste gedichten in. Uit deze in totaal honderd gedichten koos de bibliotheek de 20 genomineerden.

De jury, bestaande uit Marina Arbouw (Theater Turf), Helene Huizinga (verhalenvertelster) en Marieke Stegeman (Bibliotheek Twenterand), had een moeilijke taak. Het niveau was dit jaar erg hoog. Het thema ‘vriendschap’ stond centraal in vele gedichten. En dat leverde verrassende gedichten op, soms met humor, met spanning of met een serieuze ondertoon. Gedichten die ook nog heel goed werden voorgedragen door de makers. De eerste prijs en de titel Kinderdichter 2023 ging naar Jim Ruiterkamp leerling van groep 5 van basisschool De Maten in Den Ham.

Jim won met het gedicht: Mijn konijn

Lieve Dina

Je lijkt wel een ballerina

En mijn konijn Dapper

Jij wordt ook steeds knapper

Elke dag zitten jullie te loeren

En ik kom jullie altijd voeren

Lekkere brok of hooi

Ik kom altijd bij jullie kooi

Wat is het fijn

om jullie te hebben als konijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *