Koningsspelen 2023


De Koningsspelen, een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland aan meedoen.


Dit jaar op meerdere dagen!

De Koningsspelen vinden traditiegetrouw op de laatste vrijdag voor Koningsdag plaats. Maar in 2023 kunnen scholen in verband met het Suikerfeest zelf een keuze maken tussen
donderdag 20 of vrijdag 21 april!

Daarnaast wordt in Vriezenveen een koppeling gemaakt tussen de Koningsspelen en de sportcarrousel en is daar gekozen voor vrijdag 14 en 21 april.


Twenterandse basisscholen doen mee

De Koningsspelen bestaan uit sportieve activiteiten. De dag begint altijd met een gezamenlijk en feestelijk Koningsontbijt op de basisschool!

Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Twenterandse basisscholen nemen fanatiek deel aan de Koningsspelen want maar liefst 18 basisscholen hebben zich hiervoor aangemeld.


Samenwerking basisschool en sportaanbieder

We proberen als gemeente te stimuleren dat er Koningsmatches ontstaan. Dit is een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder, met als doel het gezamenlijk organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

De sportaanbieder kan dit doen door het organiseren van verschillende activiteiten voor de kinderen, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers.

Om dit te faciliteren heeft de landelijke organisatie van de Koningsspelen een platform ontwikkeld waar basisscholen en sportorganisaties op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen.

Wil jij als vereniging of sportaanbieder jouw hulp aanbieden bij de organisatie van de Koningsspelen 2023? Kijk dan op De Koningsmatch

Mochten we als gemeente ondersteuning kunnen bieden in de organisatie, dan vernemen we dit graag via sport@twenterand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *