Opleidingen voor Leergeld Twenterand

Leergeld Twenterand organiseert eind maart en begin april opleidingen voor haar nieuwe vrijwilligers. De cursussen worden gegeven door gekwalificeerde opleiders van de Vereniging van Leergeld Stichtingen Nederland.

Aan de orde komen hoe je armoede herkent, hoe hulpvragers gerustgesteld kunnen worden, hoe je de financiële situatie van hulpvragers kunt inschatten, hoe de behoeften van een kind in te schatten, welke voorliggende voorzieningen er al in Twenterand zijn, hoe Lisy, het Leergeld InformatieSYsteem werkt, wat de taken zijn van een intermediair, van een coördinator,  etc.

Dat alles met het doel kinderen uit gezinnen die het financieel lastig hebben zo goed mogelijk te helpen. Want ook deze kinderen moeten kunnen meedoen met hun leeftijdgenootjes. Meedoen met sport, met cultuur, met spullen voor school, met een fiets, met een computer voor huiswerk, etc. Dat is de missie van Leergeld Twenterand, want nu meedoen is straks meetellen. Meer informatie, en ook een formulier voor het aanvragen van hulp, is te vinden op www.leergeldtwenterand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *