Subsidieregeling voor nieuwe sport -en beweegactiviteiten

TWENTERAND – Net als vorig jaar roept de gemeente Twenterand ook nu de lokale organisaties op om nieuw sport -en beweegaanbod te ontwikkelen. Hiervoor kan subsidie aangevraagd worden bij de gemeente. Het doel is zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om te sporten en bewegen. “We willen een fitte en vitale gemeente zijn”, legt wethouder Paters uit. “Sporten en bewegen is gezond en vooral leuk om te doen. Daarnaast geeft het inwoners de gelegenheid om actief deel te nemen in de samenleving”.

Belang van sport en bewegen

Een gemeente waar zoveel mogelijk inwoners sporten en bewegen, waar iedereen mee kan doen en waaraan vitale organisaties een belangrijke bijdrage leveren. Ongeacht fysieke en mentale beperking, sekse, geloofsovertuiging of bijvoorbeeld achtergrond. Dat is waar de gemeente Twenterand voor staat. Naast het feit dat sporten gezond is en leuk is om te doen, vervult het een steeds belangrijkere maatschappelijke waarde binnen onze samenleving.

Vernieuwende sport- en beweegactiviteiten

Inwoners kunnen binnen de gemeente Twenterand kiezen uit ruim 100 sport- en beweegaanbieders voor het aanbod dat het beste bij hun past. Ook dit jaar willen we deze lokale organisaties uitdagen, ondersteunen en helpen in de ontwikkeling en uitbreiding van vernieuwend sport- en beweegaanbod, het aantrekken van nieuwe doelgroepen en het versterken van de kwaliteit van trainers en coaches. Dit jaar met extra aandacht en subsidiemogelijkheden voor inclusie sport zodat ook mensen met een beperking of achterstand kunnen deelnemen aan (regulier) sport- en beweegaanbod in Twenterand! Samen werken we aan een gezond, sportief en actief Twenterand.

Meer informatie

Meer informatie over deze subsidieregeling waarderingssubsidie sport en/of gezonde leefstijlinterventies is te vinden op de website van de gemeente Twenterand, zie deze link:

Lokaal sport- en beweegakkoord | Twenterand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *