Bianca’s kunst terug op oale grond

DELDEN – Het is een hartelijk weerzien met Twente. Haar geboortestreek en dus oale groond. Kunstenares Bianca ten Thije – geboren en getogen in Haaksbergen – exposeert voor het eerst sinds lange tijd weer in de regio die ze zo koestert. Vanaf Tweede Paasdag, 10 april, is haar werk te zien in Galerie Pots in Delden.

“Sinds ik mijn galerie in 2020 heb gesloten in Ootmarsum is dit mijn eerste expositie bij een andere galerie. Tot die tijd heb ik mijn eigen atelier en galerie gehad in ons huis op landgoed Nettelhorst in Lochem, waar ik sinds enkele jaren woon”, vertelt Bianca ten Thije, voorheen Bianca Leusink.

Haar werk gaat nu echter ook de grens over. “We zijn bezig om te verhuizen naar Spanje. Ook daar willen we straks kunst gaan maken en verkopen, maar tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat mijn werk ook gewoon in Nederland te koop is. Vandaar de samenwerking die ik ben aangegaan met Galerie Pots. Een mooie en professionele galerie die wordt gerund door vakkundige en lieve mensen. Tijdens onze eerste ontmoeting was er meteen een klik. Van het een kwam het ander, waarop we besloten om te gaan samenwerken.”

Bianca’s kunst wordt hier te koop aangeboden, met als uitgangspunt dat er voortdurend nieuwe doeken en andere werken beschikbaar zijn.
De expositie wordt Tweede Paasdag geopend, vanaf 13.30 tot 17.00 uur. De tentoonstelling duurt tot medio juli.

De openingstijden zijn: vrijdag en zaterdag 13.30-17.00 uur. Na de expositie blijven de kunstwerken bij Galerie Pots beschikbaar.

Het wordt voor Bianca een bijzonder weerzien met Delden. “Met Delden heb ik sowieso een warme band. Als kind kwam ik er al veel, mijn moeder komt uit Ambt Delden waar mijn opa en oma nog tot aan hun dood woonden en ik vaak bleef logeren. Een aantal jaren geleden heb ik in samenwerking met het echtpaar Duinstee ook een galerie gehad in het mooie karakteristieke Delden. In een later stadium had ik enkele jaren een galerie in Ootmarsum en nu dus opnieuw in Delden. Waarmee de cirkel weer rond is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *