Vrivo mannen kampioen

Het was heel spannend in de slotfase van de competitie in de 1e klasse B van Regio Oost van de NeVoBo. De mannen van Vrivo stonden er enkele weken geleden al goed voor en kregen weer een paar punten voorsprong door het verlies van concurrent Markel-Up. Maar in de onderlinge ontmoeting ging het fout. Ternauwernood sleepten de Vriezenveners er nog 2 sets uit, maar ze konden niet voorkomen, dat Markel-Up de wedstrijd met 2 – 3 won. Een halve week later struikelde Vrivo thuis over Havoc (1 – 3). Markel-Up haalde intussen een 4 – 0 zege op het laag geplaatste Harambee.

Maar afgelopen vrijdag moest ook Markel-Up thuis tegen Havoc en verloor, net als Vrivo, met 1 – 3. Met maar één punt achterstand op de ranglijst ging Vrivo zaterdagmiddag naar Weerselo voor haar laatste wedstrijd. De mannen moesten tegen Wevo 70, 4e op de ranglijst, minimaal 1 set winnen om zich kampioen te mogen noemen. En het werd geen goede wedstrijd van Vrivo, dat zichtbaar “met knikkende knieën” aan het karwei begon: de 1e set was met 25 – 21 voor Wevo 70; de 2e set werd het nog erger voor de Vriezenveense ploeg: 25 – 19. Toch kwam er gelukkig na de 3e set de ontlading: met een goed blok op 23 – 24 werden de set èn het kampioenschap binnen gehaald. Het “kwartje” viel in die rally gelukkig Vrivo ’s kant op! Over de vorige 2 sets en over de 4e set sprak vervolgens niemand meer!

Toch was er bij de achterban nog enige verwarring.

Dit was de eindstand namelijk:

1. Vrivo 22-78 Sets voor-tegen 63-26 Punten voor-tegen 2084-1830

2. Markel-Up 22-78 Sets voor-tegen 65-28 Punten voor-tegen 2124-1796

Op basis waarvan prijkte Vrivo nu bovenaan als kampioen en niet Markel-Up?

Gelijk aantal wedstrijden; gelijk aantal punten; hetzelfde setsaldo, zelfs meer sets voor (maar ook tegen) voor Markel-Up en het totale puntensaldo voor en tegen is bij de nummer twee zelfs veel beter.

Maar de verhouding gewonnen tegenover verloren sets (oftewel het “set quotiënt”) bepaalt volgens het Nevobo-wedstrijdreglement uiteindelijk de volgorde. En als dat set quotiënt wordt uitgerekend, komt Vrivo uit op 2,423 en Markel-Up op 2,321.

Hoe spannend kan een competitie uitpakken. De mannen van Michael Tuasela halen het kampioenschap binnen op 1/10 punt van een eenvoudige rekensom en niet op een puntenvoorsprong. Er zal nog wel het één en ander door het hoofd van de coach en zijn mannen spoken de komende dagen. Wat als het ook in die 3e set niet was gelukt? Zou het kampioenschap dan in de 4e set alsnog zijn binnen gehaald? Ze hoeven het niet te weten. De mannen van Vrivo mogen zich Kampioen 2022 – 2023 noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *