Dagbegeleiding verhuist

Op 1 mei aanstaande verhuist Dagbegeleiding De Dorpsrand naar ‘De Zandstuve Feesten en Ontmoeten’ in Den Ham (Dennenweg 11 7683 RS  Den Ham). De Dagbegeleiding, onderdeel van zorgorganisatie Carintreggeland, is nu gevestigd in het clubhuis van sportvereniging de Vroomshoopse boys. Na een fijne samenwerking maakt de dagbegeleiding nu de overstap naar een nieuwe locatie die beter past bij de doelgroep. Hier wordt de aangeboden ondersteuning, structuur en ritme, voortgezet, waardoor bezoekers zo lang mogelijk hun eigen regie kunnen blijven voeren en zelfstandig kunnen blijven wonen.

Dagbegeleiding is geschikt voor diverse doelgroepen, waaronder mensen met een vorm van dementie of psychiatrische klachten of om eenzaamheid te voorkomen. Tevens betekent het bezoeken van de dagbegeleiding vaak ook het ontlasten van de mantelzorgers. Het activiteitenaanbod is gericht op de individuele wensen van de bezoekers; samen met hem/haar wordt gezocht naar passende activiteiten. Vaak creatieve activiteiten, geheugentraining of bewegingsactiviteiten. Ook wordt er geregeld een uitstapje georganiseerd. Carintreggeland richt zich op een waardevol leven voor haar cliënten; betrokkenheid en deelname aan de maatschappij is daarbij van belang.

Nieuwe locatie

De Zandstuve Feesten en Ontmoeten is een plek waar naast feesten en bijeenkomsten ruimte is voor maatschappelijke activiteiten. De bosrijke en parkachtige omgeving van De Zandstuve leent zich uitstekend voor Dagbegeleiding. Zo wordt er volop ingezet op buitenbeleving. Er wordt gewerkt aan moes- en pluktuin(en) en een dierenverblijf. Daarnaast zijn er verschillende terrassen en wandelmogelijkheden in het tegenovergelegen bos. De bezoekers van de dagbegeleiding worden betrokken bij het terreinonderhoud en -indien gewenst- kunnen zij meehelpen bij ondersteunende werkzaamheden in de keuken van deze bijzondere locatie. Een hele mooie toevoeging voor de dagbegeleiding, waar het samen koken van verse maaltijden al geruime tijd tot de unieke en onderscheidende activiteiten behoort.

De Zandstuve blijft zich in de toekomst richten op het organiseren van bruiloften, bedrijfs- en familiefeesten, met name in de weekenden. Doordeweeks wil men zich meer richten op maatschappelijke en sociale activiteiten die bevorderlijk zijn voor het welzijn van bewoners in de gemeente Twenterand en omstreken. Op het uitgebreide terrein van de Zandstuve staat ‘t Boshuys; de plek waar de dagbegeleiding gehuisvest wordt. Het is een knusse, sfeervolle plek waar iedereen zichzelf mag zijn en vooral zich veilig mag voelen.  A’j komt zu’jt good hem, zo luidt al 38 jaar de slogan van De Zandstuve. Tegenwoordig voegt men daaraan toe: “vier het leven, geniet van het moment”. Met deze slogans in het achterhoofd heet het team van De Zandstuve de bezoekers van dagbegeleiding de Dorpsrand vanaf 1 mei van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *