Amicitia hervat veldcompetitie met winst op NRC ‘22

Na een ingrijpende week waarin het overlijden van een jeugdlid op iedereen diepe indruk maakte moest voor Amicitia de focus weer terug op korfbal. De Toyota Drent formatie begon na een respectabele minuut stilte in Enschede aan de tweede helft van de veldcompetitie tegen NRC ’22. In Enschede werd tussentijds de trainer vervangen en iedereen was benieuwd of er mogelijk sprake kon zijn van een schokeffect.

Weliswaar scoorde NRC de eerste treffer van de wedstrijd, maar beide ploegen gingen tot halverwege de eerste helft gelijk op (5-5). Daarna trok Amicitia het spel meer naar zich toe en nam het gaandeweg ruimer afstand. Bij rust stond het 7-10.

Na de korfwisseling zette NRC een tandje bij en kwam het terug tot 9-11. Vanaf dat moment was het Amicitia dat domineerde en via drie treffers op rij liep het uit naar 9-14. De oranjekragen kwamen geen moment meer in gevaar. NRC creëerde wel kansen maar de afronding liet duidelijk te wensen over. Amicitia bleef rustig haar kansen uitspelen en handhaafde het verschil (11-16). In de laatste minuut zorgde NRC voor de 12-16 eindstand.

De komende twee weken is er tijdens de meivakantie geen wedstrijdkorfbal. De eerstvolgende wedstrijd voor Amicitia staat gepland op zaterdag 13 mei. Dan komt DOS-WK naar Vriezenveen. Aanvang wedstrijd op sportpark Het Midden om 17:00u.

Amicitia 2 verliest van Antilopen.

In Leusden sloot Amicitia 2 de eerste helft tegen Antilopen 3 af met een 8-11 voorsprong. Maar in het tweede gedeelte kon de ploeg het verschil niet meer maken en verloor uiteindelijk met 19-15. De eerstvolgende thuiswedstrijd is ook op 13 mei (15:30u). Dan komt koploper DVO/Transus 4 naar Vriezenveen.