Beleef de nacht tijdens een avondwandeling in de Engbertsdijksvenen  

In het donker door een natuurgebied wandelen is een hele belevenis. Je kunt niet meer vertrouwen op je zicht, daarom nemen andere zintuigen het over. Op de tast voel je de oneffenheden op het pad, met je oren gepitst op elk geluid. De roep van een kerkuil of ransuil zou je hier zomaar kunnen horen. Ze komen beide voor in dit gebied. Bij vleermuizen moet je geluk hebben met de temperatuur, vanaf een graad of 12 gaan ze met zonsondergang op jacht om honderden insecten te vangen. De ene soort vliegt in een rechte lijn naar zijn jacht gebied, de andere soort heeft zijn prooien al gelokaliseerd en laat als luchtacrobaat een heel vlieg spektakel zien. Gescharrel voor je voeten zou zo maar eens een egel kunnen zijn. Voor vele andere dieren is de Engbertsdijksvenen een welkome slaapplaats, dus je wandelt met gepast respect door de donkere nacht. 

Op zaterdagavond 6 mei kunt u tijdens deze twee uur durende wandeling in de schemering onder leiding van een gids op pad door de Engbertsdijksvenen. In het donker de natuur in is al een beleving op zich, laat staan als de nachtdieren je pad kruisen, dat wil je toch niet missen?! Boek uw deelname aan de Beleef de nacht wandeling online op www.staatsbosbeheer.nl/beleefdenachtengbertsdijksvenen  Hier vind u ook meer info over deze wandeling zoals de startlocatie, prijzen en tijden.

Tip van de boswachter: trek een lange broek, bovenkleding met lange mouwen en stevige schoenen aan, en vergeet de verrekijker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *