Oogcafé Vriezenveen: Voor mensen met een visuele beperking

De bijeenkomsten voor lotgenoten met een visuele beperking uit Twenterand gaan vanaf mei verder onder de naam ‘Oogcafé Vriezenveen’. Oogcafés zijn bedoeld voor iedereen die zelf of in zijn of haar omgeving te maken heeft met een visuele beperking of oogaandoening. Heeft u de behoefte om hier over praten of wilt u meer informatie op het gebied van (digitale) hulpmiddelen, revalidatie of invulling van vrijetijdsbesteding? Dan biedt het Oogcafé hiervoor de gelegenheid, de koffie staat klaar.

De landelijke oogvereniging heeft inmiddels meerdere oogcafés door heel Nederland. In Overijssel zijn de oogcafés in Hengelo, Nijverdal en Hardenberg/Lutten het dichtst bij. Om ook mensen dichter bij huis een plek te kunnen bieden en het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten uit Twenterand uit te breiden, is ervoor gekozen om, net als in Nijverdal, verder te gaan onder de gezamenlijke vlaggen van Evenmens en de Oogvereniging.

Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Oogcafé Vriezenveen, dat te vinden is in de Vriezenveense bibliotheek aan de Jonkerlaan 4. Af en toe wordt een specifiek onderwerp besproken of een gastspreker uitgenodigd. In eerste instanties wil men gemiddeld vier oogcafés per jaar gaan organiseren. Dit wordt uitgebreid op het moment dat er meer vraag naar is. Het eerstvolgende oogcafé vindt plaats op dinsdag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor het oogcafé kan door een mail te sturen naar: info@evenmens.nl of jdkikkert74@gmail.com. Of bel. 0546 – 898 372.
Mailen met de oogvereniging kan ook via: Overijssel@oogvereniging.nl

Bereikbaarheid

Met de buslijnen 83 en 81 is de bibliotheek goed bereikbaar. Voor buslijn 81 is de uitstaphalte Peterburgstraat en voor lijn 81 is dat halte het midden. Er zijn enkele parkeerplekken voor de bibliotheek. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplekken in de omgeving. Parkeren in Vriezenveen is gratis.

Lotgenotengroep

De lotgenotengroep in Twenterand blijft ook gewoon bestaan voor de inwoners van Twenterand. Dit kan vooral handig zijn om in gesprek te gaan en blijven met bijvoorbeeld de gemeente. Aanmelden voor deze groep kan bij Evenmens (info@evenmens.nl of 0546 – 898 372) of bij Jeanet kikkert (jdkikkert74@gmail.com). Wilt u eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Jeanet Kikkert, zij is zelf ook slechtziend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *