Netwerk coördinatoren doen oproep voor deelname aan PatientenNaastenPlatform!

De Netwerken Palliatieve Zorg Twente doen een oproep aan patiënten die zich in de palliatieve fase bevinden en hun naasten om deel te nemen aan een PatientenNaastenPlatform. Het doel van dit platform is om samen met patiënten en hun naasten te bespreken hoe goede palliatieve zorg in onze regio eruit ziet en hoe het beleid en de activiteiten in het netwerk er uit moeten zien.

Palliatieve zorg is zorg die wordt verleend aan mensen met een levensbedreigende (chronische) ziekte. Het doel van palliatieve zorg is om de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren door het verlichten van pijn en andere symptomen, en het bieden van steun aan de patiënt en naasten. Palliatieve zorg is gericht op het verlichten van het lijden en is dus niet gericht op genezing van de ziekte.

De netwerkcoördinatoren Raymond Leverink en Evelien de Vos vinden het belangrijk om niet alleen over patiënten te praten, maar juist met patiënten en hun naasten te praten. Zij zijn tenslotte degene die weten wat belangrijk is voor goede palliatieve zorg en welke behoeften er zijn. Door samen te werken kunnen we de zorg verbeteren en beter inspelen op de wensen van patiënten en hun naasten.

Het PatientenNaastenPlatform is geen klachtenforum of lotgenotencontact. Het is een platform waar patiënten en hun naasten samen met zorgverleners kunnen meedenken en meebepalen hoe goede palliatieve zorg eruit ziet. Het is belangrijk dat er een goede mix is van patiënten en hun naasten, zodat we verschillende perspectieven kunnen meenemen in de gesprekken. Deelname aan het platform is geheel vrijwillig en de privacy van de deelnemers wordt gewaarborgd. De bijeenkomsten worden georganiseerd op een locatie die voor deelnemers makkelijk bereikbaar is en er wordt gezorgd voor een prettige en veilige omgeving.

We zijn op zoek naar mensen die hun ervaringen willen delen en actief willen meedenken. Het is niet nodig om veel kennis te hebben over palliatieve zorg of om een bepaalde opleiding te hebben gevolgd. Het gaat er vooral om dat we samen in gesprek gaan en van elkaar leren.

Het PatientenNaastenPlatform biedt ook een mogelijkheid voor patiënten en hun naasten om betrokken te zijn bij het beleid en de activiteiten in het netwerk. Door mee te praten en mee te denken kunnen we ervoor zorgen dat de zorg beter aansluit op de wensen en behoeften van patiënten en hun naasten.

We nodigen patiënten, die weten dat ze niet kunnen genezen van hun aandoening (bijvoorbeeld COPD, nierfalen, hartfalen, kanker, multiple sclerose, Parkinson, dementie, etc.) en nadrukkelijk ook hun naasten, van harte uit om deel te nemen aan het PatientenNaastenPlatform. Het platform zal bestaan uit ongeveer 10 tot 15 deelnemers en zal vier keer per jaar bijeenkomen.

Wilt u deelnemen aan het PatientenNaastenPlatform? Stuur dan een email naar: NPZT@carintreggeland.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u liever even bellen, dat kan ook 06 31148015 of 06 31138070.

Alleen Samen kunnen we werken aan goede palliatieve zorg in Twente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *