Struinrolstoelen vanaf nu te gebruiken

De Engbertsdijksvenen vormen een prachtig natuurgebied aan de rand van de gemeente Twenterand. Inwoners en bezoekers kunnen hier onder meer wandelend volop van genieten. Voor mensen met een fysieke beperking is dat lastig. De gemeenteraad van Twenterand kwam daarom vorig jaar met het plan de toegankelijkheid van de Engbertsdijkvenen te vergroten. De aanschaf van zogeheten struinrolstoelen is daarvan het resultaat.

Struinrolstoelen zijn rolstoelen die veel dikkere banden hebben dan normale rolstoelen. Met die veel dikkere banden wordt moeilijk begaanbaar terrein óók toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Er zijn twee struinrolstoelen aangeschaft en inmiddels zijn ze ook daadwerkelijk te gebruiken. De ene struinrolstoel staat bij het veenmuseum in Westerhaar-Vriezenveensewijk en de andere bij excursieboerderij ‘t Huisken aan de Dorpstraat in Kloosterhaar.

Goede zaak|
Wethouder Arjan Hof nam de struinrolstoelen afgelopen week in ontvangst. “Het is een goede zaak dat ze er zijn”, aldus de wethouder. “Door ze op twee plekken rond de Engbertsdijksvenen beschikbaar te maken, is het hele natuurgebied veel beter toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Ik hoop uiteraard dat deze struinrolstoelen veel gebruikt gaan worden. Het is volop zomer. Het is heerlijk om volop in de natuur te zijn en ervan te genieten. Dat gun ik elke Twenterander van harte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *