250 nieuwe woningen in Vroomshoop Oost

In woongebied Vroomshoop Oost in Vroomshoop komen nog eens 250 nieuwe woningen. Ontwikkelaar Roelofs-Timmerhuis gaat deze derde fase van het woongebied ontwikkelen en werkt hierin samen met de gemeente Twenterand. Wethouder Roel Koster vertelt: “De gemeente Twenterand wil dat er sneller en meer nieuwe woningen worden gebouwd. Zo kan beter ingespeeld worden op de grote vraag naar woningen. Ook in Vroomshoop constateren we dat er veel vraag is naar woningen. Daarom hebben we een plan gemaakt voor de derde fase van Vroomshoop Oost.”

Woonwijk Vroomshoop Oost ligt aan de oostkant van Vroomshoop. In de afgelopen jaren zijn hier al veel nieuwe woningen gebouwd. Over de behoefte aan het aantal en soort nieuwe woningen overlegt de gemeente met de ontwikkelaar. Op dit moment zijn de laatste woningen in fase 2 van Vroomshoop Oost zijn in aanbouw.

250 nieuwe woningen

De derde fase van Vroomshoop Oost sluit aan de noordkant aan het bestaande woongebieden ligt tussen de Oranjestraat, Tonnendijk, Europasingel en Penningkruid. Het gebied is eigendom van ontwikkelaar Roelofs-Timmerhuis. De ontwikkelaar wil hier 250 nieuwe woningen bouwen voor verschillende doelgroepen. Het gaat om vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en sociale huurwoningen. De ontwikkelaar neemt ook de inrichting van de openbare ruimte voor z’n rekening.

Onderwijs en kinderopvang in Vroomshoop Oost

Om de groei van het aantal basisschoolleerlingen op te vangen wordt middenin Vroomshoop Oost onderwijsvastgoed gerealiseerd. De Oranjeschool gaat mee in deze ontwikkeling. Ook komt hier een vestiging van een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. De huidige locatie van de Oranjeschool wordt ingericht als woongebied. Het gebouw komt op de noordhoek van de Penningkruid en nieuwe aansluiting van het deelgebied van fase drie. Deze plek is in een locatieonderzoek als beste naar voren gekomen.

Inloopavond

Na de zomer wordt een inloopavond georganiseerd. Tijdens de inloopavond kunnen belangstellenden kennis nemen van het plan en de planning. Nadere informatie over de datum, tijd en locatie van de inloopavond volgen bij de publicatie van het ontwerp bestemmingsplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *