Zomerexpositie Lida Aardenburg in Bibliotheek Vriezenveen

Deze zomer zal de leeszaal van Bibliotheek Vriezenveen gevuld zijn met schilderijen van Lida Aardenburg uit Bruchterveld. Aardenburg schildert met acrylverf. Zij zegt hierover: “Ik begon ooit met aquarelleren, maar later ben ik overgestapt op acryl. Aquarelleren is een mooie techniek, omdat het overlopen van de verf vaak verrassende resultaten geeft. Maar het is veel moeilijker dan schilderen met acryl, want wat er staat, blijf je zien. Acryl kun je altijd overschilderen en kent vele mogelijkheden. Zo kun je heerlijk werken met paletmes, wat bij aquarel niet mogelijk is.”

De onderwerpen die in haar werk terugkomen zijn divers: van bloemen en dieren, tot landschappen en portretten. Maar wat je in alle schilderijen van Aardenburg terugziet is vrolijkheid en dynamiek.  

Deze zomerse expositie is in augustus en september tijdens openingstijden te bewonderen in Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4. Voor meer informatie kun je bellen naar 0546 562 385, of mailen naar vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *