Beleef de Engbertsdijksvenen in September

Ontdek het hoogveen op de laarzen en ’s nacht de natuur in tijdens de nachtwandeling voor kids.  

Zondag 17 september staat er weer een mooie begeleide wandeling in het Engbertsdijksvenen op de planning. We gaan op ontdekking in het hoogveen en daarbij een mooi stuk van het reguliere pad af. Het ontstaan van hoogveen op deze plek, en de planten en diersoorten die bij veenontwikkeling horen worden onder de loep genomen. Het is wel een wandeling waarbij je wel goed te been moet zijn, en laarzen zijn waarschijnlijk geen overbodige luxe, dus zorg dat je die mee neemt. Ook een verrekijker zou ik niet vergeten mee te nemen voor als er juist een kraanvogel, velduil of kiekendief uit het hoogveen opvliegt. De wandeling is geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Is uw interesse gewekt en wilt u wel eens meer zien van dit uitgestrekte hoogveengebied, pak hier dan uw kans en boek deze excursie via:  https://www.staatsbosbeheer.nl/hoogveenengbertsdijksvenen

Op zaterdagavond 23 september staat er voor de basisschooljeugd er ook weer een mooie beleving op de planning. Dit keer niet in de middag, maar in de avond. We gaan weer op nachtwandeling en ontdekken hoe je de natuur ’s nachts in het donker of bij maanlicht kunt beleven. Ontdek wat je zintuigen doen in het donker. Je loopt op de tast en je hoort alle geluiden veel beter. Misschien hoor je wel een uil roepen of een muisje scharrelen in het struikgewas. De gids neemt je mee in natuurgebied de Engbertsdijksvenen, waar je tussen zonsondergang en zonsopkomst normaal niet mag komen. Deze nachtwandeling speciaal voor kinderen is dus een unieke kans! Boek deze natuurbeleving via https://www.staatsbosbeheer.nl/nachtwandelingengbertsdijksvenen U betaald alleen voor deelnemende kinderen.

Bent u deze dagen niet in de gelegenheid, maar zou u toch graag eens mee willen op excursie; ook in de komende maanden worden er excursies en kindermiddagen georganiseerd. De thema’s, data, starttijden, locatie en andere informatie vind u op de website www.staatsbosbeheer.nl/twente bij tabblad activiteiten.

Tip van de boswachter: Kleed je naar het weer en houd hierbij rekening met teken, zorg voor stevige schoenen en vergeet je verrekijker of fotocamera niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *