Amicitia start competitie met overwinning op DOS-WK

Afgelopen zaterdag begon Amicitia de door het KNKV geheel nieuw vormgegeven competitie met een uitwedstrijd bij Dos-WK in Enschede. De nieuwe competitieopzet bestaat uit poules met vier teams die een volle competitie spelen van zes wedstrijden waarna de nummer 1 vóór de zaalcompetitie al promoveert naar de overgangsklasse, de nummers 2 en 3 handhaven zich in de 1e klasse en de nummer 4 degradeert.

Met de uitgesproken doelstelling om kampioen te worden en daarmee promotie naar de overgangsklasse te bewerkstelligen is het dus zaak om er vanaf de eerste wedstrijd te staan. Resultaat halen in de uitwedstrijd in Enschede tegen Dos-wk onder de tropische omstandigheden van afgelopen zaterdag is dan niet de eenvoudigste opgave.

De eerste helft verliep moeizaam. Twee ploegen die moeizaam tot scoren kwamen. Dos-wk startte met een 2-0 voorsprong. Het tweede aanvalsvak van Amicitia wist tot scoren te komen en trok de stand weer gelijk (2-2). De eerste helft ging daarna tot 5-5 gelijk op. De laatste minuten voor de rust wist Amicitia een 5-7 voorsprong te nemen. In de laatste minuut kregen de oranjekragen zelfs de mogelijkheid de marge naar drie te brengen. De toegekende strafworp werd, net als al twee eerder toegekende strafworpen, gemist.

In de rust gaf coach Rick Keus aan dat het verdedigend goed stond en dat te continueren. Aanvallend moest er meer energie in de wedstrijd worden gestoken. Het baltempo en het looptempo waren te laag. Iets wat trouwens niet heel verrassend was onder deze weersomstandigheden.

De Drent-Wilmink combinatie kwam goed uit de kleedkamer en vergrootte de marge naar een voorsprong van vier doelpunten (5-9). Doswk wilde zich echter nog niet gewonnen geven en de oranjekragen vervielen in het spel van de eerste helft. Hierdoor stond, met nog 12 minuten te gaan, een 12-12 gelijke stand op het score bord. Amicitia onderkende het gevaar en met het gevoel deze wedstrijd niet te verliezen schakelden ze een tandje bij wat resulteerde in twee snelle doelpunten (12-14). Sam Deckers, na de voorbereiding teruggekeerd van Dos’46, werd ingebracht voor een extra aanvallende impuls. Hij beloonde zijn debuut met twee doelpunten en gooide de wedstrijd in het slot (12-16). Beide teams scoorden nog één keer waarmee de 13-17 eindstand en de eerste punten voor Amicitia een feit zijn.

Amicitia 2 met lege handen

De reserves van Amicitia traden in Harderwijk aan tegen Unitas 3. Een wedstrijd waarin te veel kansen werden gemist waardoor het tweede geen moment aanspraak kon maken op een resultaat. De wedstrijd eindigde in 17-10.

Amicitia A1 rekent af met Juventa A1

Amicitia A1 speelde in de overgangsklasse ook een uitwedstrijd. In Hardenberg werd Juventa A1, in het verleden nogal eens een lastige horde om te nemen, met een duidelijke 20-9 verslagen. Een goede start van de competitie voor de A-junioren.

Aanstaande zaterdag speelt Amicitia 1 om 15:30 uur de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Apeldoorn. Een tegenstander welke we nog kennen van vorig seizoen waar thuis werd gewonnen maar de uitwedstrijd nog verloren ging. Amicitia 2 speelt voorafgaand om 14:00 uur tegen de reserves van Sparta uit Zwolle die ook hun eerste wedstrijd verloren. Voor het tweede dus een belangrijke wedstrijd om aan te haken in de competitie. Om 12:40 uur speelt de A1 tegen Apeldoorn A1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *