Lezing over puberhersenen in ontwikkeling In het kader van de Week van de Opvoeding is er op 5 oktober in Bibliotheek Vriezenveen een lezing over het puberbrein. De puberteit brengt vaak veel onzekerheid met zich mee. Voor pubers zelf én voor hun ouders. Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. Tijdens de lezing ‘Puberhersenen in ontwikkeling’ krijg je meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers, maar ook praktische tips hoe hiermee om te gaan.  

Hersenstichting 
Moniek Beltman is verbonden aan de Hersenstichting. Zij vertelt deze avond over de ontwikkeling en de processen van het puberbrein. Dit is een heel intensief proces. Het begint al ver voor de geboorte en het gaat door totdat je 25 jaar bent.  

Ontwikkeling hersenen 
In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. De communicatie tussen verschillende hersengebieden is dan nog niet in balans. Bovendien verandert het slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van de hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen. Op deze avond zal Moniek hier uitgebreid op in gaan.

Info en tickets bestellen 
De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De entreeprijs is 3,50 euro per persoon. Tickets kunnen gekocht worden via onze website: www.bibliotheektwenterand.nl of informeer even bij Bibliotheek Vriezenveen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *