Wél hulp en opvang Oekraïense oorlogsvluchtelingen, maar géén opvang asielzoekers op camping De Blekkenhorst

GemeenteBelangen Twenterand zal samen met coalitiepartner ChristenUnie tijdens de gemeenteraadsvergadering van 26 september aanstaande een wijzigingsbesluit (= amendement) indienen om vast te leggen dat nu en in de toekomst geen asielzoekers worden opgevangen op camping De Blekkenhorst.

Na de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen moet de camping (weer) gaan bijdragen aan het toerisme in de gemeente Twenterand en het Brinkdorp Den Ham in het bijzonder. Dit amendement zal ingediend worden bij het agendapunt over de aankoop van camping de Blekkenhorst in Den Ham door de gemeente Twenterand voor de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie vinden het van groot belang dat snelle hulp aan gevluchte Oekraïners als gevolg van de vernietigende oorlog in hun land wordt geboden. “We zijn verheugd dat het college van burgemeester en wethouders snel gehandeld heeft om gevluchte Oekraïners te helpen en dat ze doorpakken met de aankoop van deze camping. De doortastendheid en hartverwarmende inzet van het college verdienen alle lof”, aldus Bart-Jan Harmsen namens beide coalitiefracties.

Het amendement zal dan ook niet tornen aan het benodigde krediet voor de aankoop van de camping. GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie benadrukken de vastberadenheid om gevluchte Oekraïners vanwege de oorlog aldaar hier te helpen én tegelijkertijd te waarborgen dat camping de Blekkenhorst zijn oorspronkelijke recreatieve bestemming niet alleen behoudt, maar ook verstevigt. Dat is goed voor het toerisme en de aantrekkelijkheid om in onze gemeente te recreëren. In het coalitieakkoord van GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie is daarover te lezen: “De Nederlandse bevolking kiest steeds vaker voor recreëren in eigen land. Hier zien wij kansen voor Twenterand en daarin willen we investeren. Deze sector zorgt aan de ene kant voor werkgelegenheid en aan de andere kant voor consumptieve bestedingen bij onze middenstand en horeca.”

Deze wijziging van het besluit benadrukt de urgentie van hulpverlening aan deze groep vluchtelingen. Tevens wordt duidelijkheid geboden voor de vaste campinggasten en omwonenden van camping de Blekkenhorst. Daarnaast geven GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie het college de opdracht mee om aan de slag te gaan met een goed participatieproces over de toekomst van deze camping. Woordvoerder Bart-Jan Harmsen hierover: “Wij zijn van mening dat deze plek niet geschikt is voor de opvang van asielzoekers en op deze manier geven wij deze kaders ook mee aan het college. We geloven sterk dat deze camping in de toekomst weer belangrijke rol kan spelen in de toeristische en recreatieve sector van Twenterand. Met dit amendement willen wij beide doelen te bereiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *