Amicitia pakt eerste punten in de zaal

Na een positief veldseizoen stond de eerste zaalwedstrijd weer op het programma. Amicitia 1 start de competitie met een thuiswedstrijd tegen ZKC ‘19 1 uit Zuidwolde. Een bekende tegenstander uit de zaalcompetitie van vorig seizoen, waar Amicitia nog niet eerder van wist te winnen. Een goed moment voor de ploeg van trainer Rick Keus om hier verandering in te brengen. In een goedgevulde sporthal met de trouwe supporters ging de wedstrijd van start.

De wedstrijd wordt geopend met een doelpunt van ZKC ‘19. Daarop volgt het antwoord van de thuisploeg. In de beginfase gaat de stand gelijk op, maar halverwege de eerste helft weet Amicitia iets uit te lopen naar 6-3. Een doelpuntrijke wedstrijd is het niet, maar er wordt voor elke aanval en verdediging hard gewerkt. Richting de rust krijgt Amicitia iets meer grip op de wedstrijd en kan het via 8-4 de ruststand op 9-5 zetten.

Verdedigend de fouten eruit halen en aanvallend een hoger tempo met meer afwisseling laten zien. Dat moet volgens coach Rick Keus naar een overwinning leiden. Toch is het ZKC ‘19 dat na de rust iets beter uit de kleedkamer komt. Met twee doelpunten op rij is de stand 9-7. Na 10-8 weet de Toyota Drent-Wilmink formatie weer een gaatje te slaan (12-8). De wedstrijd op slot gooien lukt echter nog niet. ZKC ‘19 blijft aanhaken door de stand weer op 3 verschil te zetten (12-9). Dit gebeurt vervolgens nog twee keer waardoor de stand op 14-11 komt. Amicitia weet niet door te drukken en ZKC ‘19 kan tot aan dit moment het gat niet verkleinen. Met nog 5 minuten te spelen lukt het de gasten toch om het gat op 2 doelpunten te zetten (14-12). In een spannende slotfase weet Amicitia de juiste personen te vinden, waardoor de stand op 15-12 komt. Het lukt ZKC ‘19 niet meer om in de buurt te komen en met een doelpunt van de thuisploeg in het laatste fluitsignaal wordt de eindstand op het scorebord gezet: 16-13. Niet veel doelpunten, maar wel de eerste 2 punten voor Amicitia 1 in de zaalcompetitie.

Amicita 2 pakt ook de punten

Amicitia 2 krijgt ook ZKC ‘19 op bezoek. Vanaf het begin van de wedstrijd weet Amicitia een gat te slaan. Dit weten zij de gehele wedstrijd vast te houden, waardoor ook deze punten in Vriezenveen blijven. Eindstand 17-14.

Aankomende zaterdag reist Amicitia 1 af naar Veenendaal voor de wedstrijd tegen SKF 1 om 20:00 uur. Amicitia 2 gaat naar Nijverdal en speelt om 17:55 uur de wedstrijd tegen NKC ’51 2. Beide tegenstanders wisten afgelopen wedstrijd de 30 doelpunten aan te tikken. Voor de selectie van Amicitia wordt het komende week belangrijk om het vizier op scherp te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *