Category: Geen categorie

Stichting Care4Uall in actie kader NL Doet

In het kader van NL Doet zullen deelnemers binnen onze stichting speciaal voor u heerlijke lunchgerechten bereiden onder begeleiding van een echte chef-kok!

Stichting Care4Uall zet zich in voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een (on)zichtbare beperking.

Op zaterdag 16 maart bent u van harte uitgenodigd vanaf 12.00 tot 14.00 voor een geweldig lunch buffet bij Bistro Festa, valkenlaan 1a in Sibculo. Hier zullen wij gezamenlijk onder het genot van een hapje en een drankje gezellig genieten. Deze dag staat in het teken van mensen die behoefte hebben aan een praatje vanaf 55+ en voor u als genodigde. U hoeft geen begeleider mee te nemen. Mocht u dit toch willen mail ons dan.

Graag horen wij van u of wij op uw aanwezigheid kunnen rekenen en eventuele dieetwensen vóór 1 maart. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@care4uall.nl of te bellen of een berichtje te sturen naar 06 38 65 26 64

Wij heten u graag van harte welkom!

Hartelijke groeten,   

Team Care4Uall,                                                                                                                                             Dianne, Rutger, Monique, Bertil & Steven

Drumschool Marco opent gloednieuwe studio in Bruchterveld

Drumschool Marco heeft op feestelijke wijze zijn nieuwe studio in Bruchterveld geopend. De opening, die afgelopen zaterdag plaatsvond, trok maar liefst 60 enthousiaste bezoekers. De studio biedt een inspirerende omgeving voor drumliefhebbers van alle niveau’s.

Marco Mepschen, de bezielende kracht achter de drumschool, is niet alleen een drumdocent met jarenlange ervaring, maar ook de drummer van de populaire band De Heinoos. Met het bouwen van zijn eigen drumstudio is voor Mepschen een droom in vervulling gegaan. Zelf zegt hij hierover: “Ik heb altijd al een eigen drumstudio willen hebben. De opening was een groot succes en ik ben verheugd om mijn passie voor drummen hier te kunnen delen met zoveel enthousiaste mensen”.

Naast reguliere drumlessen biedt de studio van Drumschool Marco ook geavanceerde opnamefaciliteiten. De studio is speciaal ingericht om video-opnames te maken voor online lesmateriaal en stelt leerlingen in staat om professionele drumcovers op te nemen.

Marco’s expertise en passie voor muziek hebben een paar jaar geleden tevens geresulteerd in het schrijven van het succesvolle lesboek ‘Hit The Drums!’. “Ik geef les volgens mijn eigen drummethode en veel andere drumdocenten met mij. De lessen uit mijn boek wissel ik af door mijn leerlingen zoveel mogelijk mee te laten spelen met liedjes die ze leuk vinden. Hiermee maak ik mijn lessen inspirerend en afwisselend.“ alsdus Mepschen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de nieuwe studio te bezoeken. Kijk voor meer informatie of het inplannen van een proefles op www.drumschoolmarco.nl. 

Trainers langer aan de Old Stars Twenterand verbonden

De beide trainers Bernd Bove uit Wierden en Herjan Eshuis uit Vriezenveen staan ook volgend seizoen 2024-2025 voor de groep van de Old Stars Twenterand. De contracten zijn op vrijdagmorgen 16 februari verlengd door het bestuur, dat tevreden is over de wijze waarop de trainingen van de Old Stars Twenterand wekelijks geleid worden op het voetbalcomplex ’t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Een kleine 35 senioren uit alle kernen van de gemeente Twenterand beleven tijdens die trainingen veel plezier aan hun geliefde spelletje walking football. Er worden samen de nodige activiteiten ondernomen en ook worden er door de Old Stars Twenterand periodiek vrijwilligerswerkzaamheden voor en met bewoners van het woon-zorgcomplex ‘t Haarhuus verricht.

Medio 2025 wordt er de nodige aandacht besteed aan het tienjarig bestaan van de Old Stars Twenterand, onder meer met een groot jubileumtoernooi op de velden van vv Voorwaarts.

Vroomshoopse Boys lijkt klaar voor de topper tegen ATC’65

Op het eigen kunstgras van het sportcomplex De Bosrand oefende Vroomshoopse Boys afgelopen zaterdag tegen eersteklasser Stevo uit Geesteren. Een half uur hielden de beide teams elkaar in evenwicht, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Door fraaie goals van Mats Scholten en Ramon de Jong en een doeltreffende vrije trap van Sven Paters werd met een 3-0 voorsprong de rust bereikt.

actiefoto’s van Jan Deuzeman

In de tweede helft bleef de vlot combinerende Boys toonaangevend. In de slotfase bepaalde Bert Verschoor de eindstand op 4-0. Zo werden vorm en ritme behouden en evenzo van belang, werden de benen heel gehouden door de mannen van hoofdtrainer Robert Bosma. De jonge centrale verdediger Arjen van de Akker maakte na een eerder optreden tijdens een bekerduel op goede wijze zijn opwachting in de hoofdmacht, waarbij in het tweede bedrijf volop gewisseld werd.

Door de uitslagen van de inhaalwedstrijden is de Boys nu alleen koploper in de tweede klasse I. met een punt voorsprong op ATC’65 en SV Nieuwleusen. Op zaterdag 24 februari is er om 15.00 uur een mooie affiche voor de Boys met een thuiswedstrijd tegen runner-up ATC’65, waartegen eerder dit seizoen in Hengelo met 3-3 gelijk werd gespeeld. In de strijd om de tweede periodetitel, waarbij nog drie wedstrijden te spelen zijn, leidt Vroomshoopse Boys met twee punten voorsprong op de naaste belagers Rigtersbleek, Oranje Nassau en ATC’65.

Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 oefende thuis tegen SVZW JO19-1 uit Wierden. Het team van trainer Ruben Kloosterman toonde zich met de eindstand van 9-2 veruit de sterkste.

Schooltuinfestijn: “Voedseleducatie is nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven!” 

Op woensdagmiddag 3 april organiseren Jong Leren Eten Overijssel en Natuur en Duurzaamheidscentrum de Ulebelt in Deventer het Schooltuinfestijn. Voor leerkrachten in het basisonderwijs, schoolbestuurders en gemeentefunctionarissen zijn er boeiende workshops over moestuinieren op school. Hannelore Börger, Jong Leren Eten Makelaar: “Het is belangrijk dat kinderen leren waar eten vandaan komt, en wat gezond is voor jezelf en je omgeving. Moestuinieren leent zich daar perfect voor. Voedseleducatie is namelijk nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven.” Het Schooltuinfestijn gaat vooraf aan de week van de schooltuin (8 t/m 12 april).   

De middag bij de Ulebelt bestaat uit twee workshoprondes. Leerkrachten kunnen kiezen voor de sessies Moestuinieren in potten en bakken, Eetbaar groen op je schoolplein, Koken uit de moestuin, Moestuinieren in volle grond en een workshop over het lesmateriaal bij de film “De Schooltuin”. Voor schoolbestuurders en gemeenteambtenaren is er een speciale sessie over het stimuleren, opstarten en structureel inbedden van schooltuinen. En uiteraard is er voldoende tijd om onder het genot van een heerlijke moestuin groentesoep eigen ervaringen uit te wisselen. 

Aanmelden 

Het schooltuinfestijn vindt plaats op woensdagmiddag 3 april van 16.00 tot 18.00 bij de Ulebelt, Maatmansweg 3 in Deventer. Meld je snel aan en ontdek nieuwe perspectieven voor een groene en gezonde school! Meer informatie en aanmelden via: www.nmeoverijssel.nl/schooltuinfestijn

Betekenisvolle ontmoetingen tijdens eerste Meet & Match

Op 15 februari kwamen enthousiaste vrijwilligers, organisaties en verenigingen samen voor de allereerste editie van Meet & Match Twenterand. De avond werd gekenmerkt door een indrukwekkende opkomst en betekenisvolle verbindingen (toekomstige) vrijwilligers, organisaties en verenigingen uit Twenterand.

Het programma begon met een hartelijke opening door Ruth Everts en Daniëlle Bijenhof van het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, gevolg door een inspirerend woord van wethouder Mark Paters.


Hoogtepunt
Het hoogtepunt van de avond was het matchmoment, waar deelnemers werden aangemoedigd om met elkaar in gesprek te gaan en verbindingen aan te gaan op een laagdrempelige manier. Thema’s die tijdens dit moment werden besproken, varieerden van verzekeringen, werven van nieuwe vrijwilligers tot het bieden van hulp en advies aan elkaar.

Energie was voelbaar
Na afloop van het officiële programma werd de bijeenkomst afgesloten met een gezellige netwerkborrel, waar deelnemers de gelegenheid hadden om informeel contact te leggen en ideeën uit te wisselen onder het genot van een drankje.

Het IVT is verheugd over het verloop van de bijeenkomst. “Voor een eerste editie was de opkomst geweldig en de energie voelbaar aanwezig’’, aldus Ruth en Daniëlle. “Het was inspirerend om te zien hoe mensen elkaar vonden en samenwerkingsmogelijkheden verkenden.” Dit bevestigt het belang van Meet & Match in Twenterand.

Noteer alvast in je agenda: 18 april
Daarom staat de volgende editie alweer op de agenda: donderdag 18 april om 19.00 uur.
Voor meer informatie over toekomstige edities en mogelijkheden tot deelname? Ga naar onze website www.vrijwilligerswerktwenterand.nl of volg ons op social media.

Cursus ‘Digisterker, werken met DigiD’

In vier dagdelen leer je je overheidszaken via de computer te regelen. Bijvoorbeeld online werk zoeken via het UWV, digitaal toeslagen aanvragen of een afspraak maken bij de gemeente. Je krijgt van tevoren hulp met het aanvragen van je DigiD. Het is belangrijk dat je al wel wat kan op je laptop. De cursus ‘Omgaan met de computer’ is waar je deze basis kunt leren. Geef je op via onze website www.bibliotheektwenterand.nl , via mail m.vervelde@bibliotheektwenterand.nl of bel 0546-562385. Langskomen in de bibliotheek mag natuurlijk ook. De cursus is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Kick-off meidenwerk Twenterand

Jong Twenterand, onderdeel van ZorgSaam Twenterand, is verheugd dat het meidenwerk onder de noemer Girls Only wordt opgestart in de kernen Vroomshoop, Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar-Vriezenveensewijk. De kick-off vindt plaats op dinsdag 20 en woensdag 21 februari.

Girls Only is een initiatief dat meiden – in de leeftijd van 9 tot en met 23 jaar – bij elkaar brengt in een veilig omgeving waar je jezelf kunt zijn. Het doel is om meer dan alleen leuke dingen doen. Het is ook een plek waar je kunt groeien als persoon, boost je zelfvertrouwen en ontdek hoe jij de wereld positief kunt beïnvloeden.

Kick-off
We organiseren de Kick-off op 20 en 21 februari.
20 februari 18.00 – 19.30 uur: FC Twente Madness Den Ham
21 februari 10.00 – 11.15 uur: Het Front Vroomshoop
21 februari 11.45 – 13.00 uur: Buurthuis Westerdok Vriezenveen
21 februari 13.30 – 14.45 uur: Future Westerhaar

We nodigen jullie uit om kennis te maken en jullie beter te leren kennen. Er staat drinken met wat lekkers klaar en ook verzorgende maskers en nagellakjes om elkaar op een laagdrempelige manier te leren kennen.

Iedereen is welkom, ongeacht waar je vandaan komt of wie je bent. Diversiteit is onze kracht. Samen vormen we een geweldige mix van talenten, ideeën en stijlen.

Join the Fun

Ben je nieuwsgierig naar Girls Only? Waar wacht je nog op? Join the fun, ontdek nieuwe mogelijkheden en laat zien wat jij in huis hebt. Girls Only is jou plek om te stralen, te groeien en te genieten.

We zien jullie graag 20 of 21 februari.

Spreidingswet zet gemeenteraad buitenspel inzake asielopvang

Niet de gemeenteraad, maar het college van burgemeester en wethouders is sinds de invoering van de Spreidingswet – 1 februari jongstleden – verantwoordelijk en bevoegd asielopvang te realiseren. De gemeenteraad komt alleen nog in beeld als er een bestemmingswijziging nodig is op de beoogde locatie. “Hiermee wordt het hoogste orgaan in de gemeente Twenterand – de volksvertegenwoordiging – buitenspel gezet. Dat is zorgelijk”, aldus fractievoorzitter Marcus Elzinga.

Uitvoeringsloket van falend Den Haag

Elzinga vervolgt: “Daar is maar één reden voor: er is weinig draagvlak onder de bevolking, net als bij het plaatsen van windturbines. Dus mogen gemeenten ongewild in de slag met voornamelijk ontevreden inwoners. We zijn zo langzamerhand een uitvoeringsloket van Den Haag geworden, omdat ze er zelf een zooitje van maken. Er is zelfs geen lange termijnvisie. Zo doen maar wat.”

In het raadsdebat van afgelopen dinsdag liet verantwoordelijk wethouder Roel Koster weten dat of we het nu leuk vinden of niet het college van burgemeester en wethouders verplicht is asielopvang te realiseren. Dat dit lastig wordt erkende Koster direct, want er is vooraf geen draagvlak voor asielopvang onder de bevolking. “In deze gepolariseerde samenleving is dit een onmogelijke opgave. Maar toch moeten we.” Totdat de Spreidingswet werd aangenomen, waarvan de definitieve inhoud lang onduidelijk was, was de gemeenteraad aan zet als het gaat om asielopvang.

Elzinga [foto]: “Met de invoering van deze wet komt de gemeenteraad alleen nog maar achteraf in beeld als er op een beoogde locatie voor asielopvang de bestemming moet worden gewijzigd. Is er al een bestemming ‘wonen’ op de beoogde locatie dan komt gemeenteraad helemaal niet meer in beeld.”

Betrekken plaatselijk belang en ondernemers

Wethouder Koster zal daarom daar waar kan dorpsraden, plaatselijke belangen en ondernemers betrekken. Zij kunnen dan zelf aangeven waar zij mogelijkheden zien voor asielopvang. “Daar gaan wij als college vervolgens naar kijken.” Koster heeft inmiddels (goede) ervaringen opgedaan met de opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Sportlaan in Vriezenveen en De Blekkenhorst in Den Ham. Ook daar was vooraf het draagvlak broos, maar nu het er eenmaal is en de omwonenden er nauw bij betrokken zijn neemt het draagvlak toe.

COA wil het liefst azc’s, gemeenteraad steekt daar stokje voor

Het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) wil het liefst opvang in asielzoekerscentra (azc’s), met daarin vele honderden asielzoekers. Dit vanwege financiën en veiligheid. “Maar de veiligheid is juist in het geding als er grote aantallen op één locatie worden opgevangen”, ziet Elzinga in andere gemeenten. Daar heeft de Twenterandse gemeenteraad al een stokje voor gestoken. Nu wil COA minimaal 50 asielzoekers op een locatie, maar dat hangt wel samen met geld en inzet van de gemeente. “Dit is één van de punten die wij gaan bespreken met COA”, sluit wethouder Koster af.

Armenië en de Ararat in Kerkelijk Vroomshoop

De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de Protestantse gemeente te Vroomshoop houdt op maandagavond 19 februari a.s. weer een thema-avond. Kees Dinkla, historicus van het Drents Museum, neemt de aanwezigen mee op een enerverende reis door de geschiedenis van de Armeniërs en het Armeense koninkrijk. Hij zoomt daarbij in op het historisch en religieus belang van de berg Ararat.

Op de top van die berg strandde eens de scheepsbouwer Noach tijdens de zondvloed in zijn befaamde ark met zijn naaste familie en vele dieren. Voor de overwegend christelijke Armeniërs, die ook momenteel volop als een bedreigd volk in het wereldnieuws zijn, heeft deze moederberg (‘Masis’) een heel bijzondere betekenis.

Deze boeiende lezing van Kees Dinkla is gratis toegankelijk en begint op 19 februari a.s. om 20.00 uur in het Kerkelijk Centrum Het Anker aan de Hoofdstraat 35 in Vroomshoop. Vanaf 19.45 uur is er op die avond een inloop met eveneens gratis koffie of thee.