Expositie van Marjolein Lukas in Bibliotheek Vriezenveen

De Bibliotheek in Vriezenveen verwelkomt met trots een mooie expositie van het werk van Marjolein Lukas. Vanaf juni kunnen bezoekers genieten van de kunstwerken en kunstzinnige producten die zijn gecreëerd door haar.

Over haar kunst, door Marjolein zelf beschreven:

Ik ben Marjolein Lukas, 54 jaar en ik woon in Vroomshoop.

Ik schilder met acrylverf op doek, maar ook op etalagepoppen of afgedankte voorwerpen die ik veelal bij de kringloop vind. Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren, strak getrokken lijnen en is niet te vangen onder een noemer.

Ik ben een idealist en…

“If you wanna make the world a better place take a look at yourself and make that change”

…is mijn lijfspreuk, en dat zie je in mijn werk terug.

Vaak laat ik de toeschouwers in mijn werk, de wereld om me heen zien zoals ik hem ervaar, of zoals ik hem in mijn dromen zie. En soms heb ik zin in iets heel anders. 😊

Best wel bewust ongrijpbaar dus.

Het bovenliggend thema in al mijn werk is toch wel de Liefde. Het prinsesje met het hart, niet in zichzelf maar in de wereld, komt best vaak terug en ziet er telkens anders uit.

Het gelukkigst ben ik als ik lekker in het atelier bij mij thuis mijn gang kan gaan met verf en kwasten of verfstiften, en lekker aan het creëren ben. Het is een heerlijk gevoel als de inspiratie er is en ik aan het kliederen ben, dan is wat ik maak niet eens zo belangrijk. Het proces, de reis naar het eindproduct is gewoon allemachtig mooi.

Ik vind dan ook dat iedereen recht heeft op vieze handen en het goeie gevoel dat je krijgt als je zelf iets creëert.

Daarom geef ik workshops voor iedereen. Een workshop bij Marjolein is hartstikke leuk en gezellig om samen met familie, vrienden, collega’s, vereniging, leerlingen of cliënten te doen.

Ik vind het geweldig leuk om met een werk wat ik  zelf gemaakt heb als uitgangspunt,  te brainstormen over hoe ik anderen kan laten delen in dat goeie gevoel. Kunst kijken is leuk, kunst maken nog veel leuker.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bibliotheek Vriezenveen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheektwenterand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *