Winkels mogen definitief open op zondag

Winkels in Twenterand mogen voortaan open op zondag. In februari besloot de gemeenteraad al in meerderheid tot de zondagsopenstelling voor winkels in de gemeente Twenterand. Best bijzonder, want tot nu toe waren winkels in Twenterand op zondag steevast gesloten. De afgelopen jaren waren er bij wijze van proef al zes koopzondagen per jaar. Dat beviel goed en dus gaf de raad dinsdag 28 mei een definitieve klap op het besluit.

Wethouder Aimée van der Ham is blij met deze stap, maar legt uit dat de gemeente niet over één nacht ijs is gegaan. “In Twenterand waren we gewend aan het eerbiedigen van de zondagsrust. Veel mensen vinden het vanuit hun Christelijke geloofsovertuiging lastig om dat los te laten en dat begrijp ik goed. Maar we hebben onderzoek gedaan, een proefperiode gehouden én alle belangen en meningen zorgvuldig afgewogen. De gemeenteraad heeft nu definitief besloten dat de winkels op zondag voortaan open mogen.”

Definitief

De gemeenteraad van Twenterand nam eerder in februari al een zogeheten principebesluit. Maar omdat de winkeltijdenverordening nog moest worden aangepast en een inspraakperiode gold, duurde het tot nu voordat de raad een definitief besluit kon nemen. Dat deed de raad door akkoord te gaan met de gewijzigde winkeltijdenverordening. Vanaf 1 juni kan iedere winkel in Twenterand voortaan op elke zondag de deuren openen van 12.00 tot 18.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *