Opname van livealbum in fonkelnieuwe geluidsstudio

SIBCULO – De gezamenlijke passie voor authentieke countrymuziek en duetten bracht ze tot elkaar. Zangeres Hilde Vos en singer-songwriter Edwin Jongedijk zijn met hun band momenteel bezig met een tour door Nederland, waarbij ze een muzikale tijdreis maken in de historie van de country-duetten. Met als ultieme bekroning een livealbum dat zondagmiddag 9 juni wordt opgenomen in de fonkelnieuwe, eerder deze maand geopende Club136 in Sibculo.

FOTO: HENK BLEEKER

Hilde Vos is behalve van een duet met Normaalzanger Bennie Jolink onder meer bekend van het duo dat ze vormde met Dick ‘Major Dundee’ van Altena en een theatertour georganiseerd door Johan Derksen. Edwin Jongedijk is vooral in het noorden van ons land ‘wereldberoemd’ als lid van het trio De Troebadoers dat meerdere hits had.

Perfecte locatie

De locatie is nog wat minder bekend, maar daar is volgens Hilde Vos een goede reden voor. Die is namelijk nog maar net sinds enkele weken geopend. Maar leent zich volgens Hilde bij uitstek voor een live-registratie. “We kennen de eigenaren Bo Brocken en Vera van Faassen via de muziek. Een paar jaar geleden zijn ze neergestreken aan de Kloosterdijk in Sibculo, waar ze een voormalige feestzaal helemaal hebben gestript en omgebouwd tot zaal annex geluidsstudio. Eerder deze maand is het complex geopend.”

Geroutineerde muzikanten

Tijdens hun muzikale tijdreis laat het duo zich begeleiden door een band die louter bestaat uit geroutineerde muzikanten. Onder wie drummer Fokke de Jong, die als lid van Normaal een slordige 25 jaar lang het hele land doorkruiste. Andere leden maakten in het verleden deel uit van begeleidingbands van onder anderen Tineke Schouten en de Zwolse singer-songwriter Bertolf.

Eeuwigheidswaarde

Op het repertoire staan duetten van onder anderen Dolly & Kenny, Johnny & June en George & Tammy. “Stuk voor stuk duetten die een eeuwigheidswaarde hebben. Muziek van de jaren veertig van de vorige eeuw tot heden. De show heet niet voor niets ‘The history of country duets’. We maken een muzikale tijdreis. Met nummers die de luisteraars recht in het hart raken.”

Kaarten kunnen voor 19,50 euro worden besteld via thecountryduets@gmail.com, dit is overigens een eenmalige betaling als lidmaatschap van Club136. Wie al lid is van Club136 betaalt 14,50 euro.

De zaal annex studio is te vinden aan de Kloosterdijk 136 in Sibculo. De deuren gaan open om 14.30 uur, de show begint om 15.00 uur.

FOTO:

Hilde Vos en Edwin Jongedijk maken met hun band een muzikale tijdreis door de geschiedenis van de countryduetten: “Nummers die recht in het hart raken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *