Sleutelhoogheden voorop in de Turvenloop

LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Zaterdag 30 december wordt in Langeveen voor de negende keer de Turvenloop gehouden, tussen Kerst en Oud en Nieuw. Dit hardloop- en wandelevenement mag zich elk jaar weer verheugen op een groeiend aantal deelnemers.

Hardlopen of wandelen

Tijdens de Turvenloop kan gekozen worden uit twee onderdelen, hardlopen en wandelen. Voor de wandelaars worden elk jaar nieuwe routes uitgezet door de mooie natuur rondom Langeveen en Bruinehaar, deze editie met afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. Onderweg zijn er rustpunten in een winterse sfeer, met onder andere erwtensoep en warme chocolademelk. Wandelaars kunnen vanaf 9.00 uur beginnen bij Café-Restaurant Waaijer in Langeveen.

Ook de hardlopers starten bij Café-Restaurant Waaijer. Zij kunnen kiezen voor afstanden van 5 of 10 kilometer. De start van beide afstanden is om 13.11 uur. Voor de zesde keer kunnen er ook bedrijven of verenigingen meedoen aan de teamsloop. Per bedrijf of groep moeten dan minimaal drie en maximaal vijf personen dezelfde afstand lopen. De teamsloop is een populaire manier om gezamenlijk met collega’s, teamgenoten of vrienden hard te lopen en de competitie met andere teams aan te gaan. Uiteraard blijft meedoen belangrijker dan winnen. Toch is er voor het winnende team een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten.

Kidsrun

Naast de teamsloop is ook de Kosmo Kidsrun bijzonder. Kinderen kunnen hier verkleed aan meedoen. Nieuw dit jaar is dat de kinderen geschminkt kunnen worden en of glittertattoes kunnen laten zetten door de medewerkers van de kinderopvang. Om 15.00 uur starten de jongste kinderen met één rondje. Zij mogen op de loopfiets aan de start verschijnen, eventueel begeleid door ouders. Kinderen van 5 tot 8 jaar rennen aansluitend een afstand van 500 meter en als laatste zullen kinderen van 9 tot 12 jaar een kilometer rennen. Er zijn prijzen voor de beste lopers en ook voor de mooist verklede deelnemer. Tevens krijgt iedere deelnemer een herinnering. Deelname voor de kinderen is gratis.

Hoogheden in de Turvenloop

Dit jaar zullen ook sleutelprins Thijs en adjudant B-J met hun hofdames Marloes en Marise van carnavalsvereniging de Turftrappers meelopen in de Turvenloop. Thijs is als president van de Turftrappers al erg betrokken bij de Turvenloop en ook het hardlopen zit hem in het bloed. Om 13.11 uur zal hij het startschot geven voor het hardlopen. Zelf wandelen prins en adjudant mee in de Turvenloop, samen met hoogheden van andere carnavalsverenigingen uit de gemeente Tubbergen en ook daarbuiten. Onlangs waren beide hoogheden bij Nieuwmeijer Fysiotherapie voor de inmiddels traditionele foto van de Turvenlooporganisatie.

Inschrijven voor de Turvenloop kan voor aanvang bij Café-Restaurant Waaijer aan de Hardenbergerweg 275 in Langeveen. Voor de hardlopers is het ook mogelijk vooraf in te schrijven via www.turvenloop.nl. Voor hardlooptraining, trainingsschema’s en bij blessures kan contact opgenomen worden met Nieuwmeijer Fysiotherapie (0546-681122) en aanmelden voor de speciale News Outside G-run kan via info@turvenloop.nl, dus niet via de website. De News Outside G-run begint om 14.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *