Archive for: december 2023

Glazen kantine light-actie scoort bij Vroomshoopse Boys

DJ Bastiaan Dubbink zweepte op vrijdagavond 29 december tegen middernacht de vele aanwezigen bij de finale van de glazen kantine light-actie nog een keer op met een stampende beat. In de kantine van Vroomshoopse Boys werd op dat moment de laatste spontane financiële actie met verzoeknummers gehouden. Penningmeester Hans van Brussel wachtte dat resultaat nog even af. Toe dat bekend was kon hij met een viltstift het bedrag van drie dagen actie voeren voor het nieuwe clubhuis invullen. Te midden van zijn medeorganisatoren op het geïmproviseerde podium werd het resultaat vervolgens bekend gemaakt.

De actieve driedaagse met vele activiteiten bracht een bedrag van € 19.100,00 op voor het nieuwe onderkomen van de Boys op de Bosrand. Een groot gejuich barstte direct los. Bastiaan Dubbink knalde er direct ‘We are the champions’ in, dat massaal werd meegezongen. De vele activiteiten, variërend van een veiling, een spannende escape room in de kantine, een Fifa-toernooi, een bier- en wijnproeverij en ga zo maar door brachten een prachtig bedrag in het laatje. De finale op vrijdagavond gaf het beeld van een bomvolle kantine met maar liefst 150 deelnemers aan gezellige en onderhoudende pub quiz, waarbij de hersenen hoorbaar kraakten.

De lichtere versie van de glazen kantine van december 2022, dat toen vier dagen en nachten in beslag nam, heeft ook in 2023 prima gescoord. Dat dankzij de inzet van vele Boys-vrijwilligers, waartoe ook zeker het onvermoeibare kantinepersoneel gerekend kan worden. Al vanaf de zomerstop van 2023 is de organisatie voor deze actie door gedreven ‘Boysluu’ opgezet en dat heeft zijn vruchten opgeleverd.

Met dit bedrag van € 19.100,00 is het kwik in de geldthermometer van eigen acties tot bijna € 130.000,00 gestegen. Enkele jaren geleden had voorzitter Edward Olthof namens het bestuur met de leden van Vroomshoopse Boys afgesproken dat het streefbedrag uit acties tenminste € 150.00,00 moest zijn. Die uitdaging is opgepakt. De Boys laat metterdaad zien een vereniging van echte doeners te zijn.

Er lopen nog meerdere financiële acties, zoals de aanschaf van tribunestoeltjes op naam, het kopen van bakstenen van het clubhuis en de kentekenactie. Ook worden er nog activiteiten in 2024 voorzien, zoals een grote sponsorloop voor de jeugd en het derde achtereenvolgende toernooi voor bedrijven en andere recreatieteams. Er wordt alles aan gedaan om ook deze acties succesvol af te ronden, zodat tenminste het beoogde streefbedrag voor het nieuwe clubhuis dit jaar wordt gehaald.

Met carbid schieten het oude jaar uitknallen

In Twenterand mag er vandaag al met carbid geknald worden. Prima weersomstandigheden, dus al vroeg was het geluid te horen.

In Vriezenveen staan de Knalkuukns dit jaar aan De Watergang 31 in Vriezenveen. Gezelligheid viert daar hoogtij vandaag.

Vliegende start glazen kantine light bij Vroomshoopse Boys

Het decor is op zich al mooi. Dat is de bouwput van het nieuwe clubgebouw van Vroomshoopse Boys op de Bosrand. De eerste contouren worden langzamerhand zichtbaar na het slopen van de tribune, grondwerkzaamheden en het heiwerk. De enthousiaste organisatoren van de glazen kantine light-actie van Vroomshoopse Boys worden daardoor alleen maar gestimuleerd. De actiethermometer geeft momenteel een ‘kwik’ van € 110.000,00 door eerdere acties aan. De gevoels- en geldtemperatuur kan alleen maar stijgen en de start op woensdagavond 27 december was veelbelovend. Na het dartoernooi voor de jeugd was het ’s avonds tijd voor een bierproeverij en een wijnproeverij, die meer dan 160 fijnproevers trokken.

Aansluitend leidde de ‘man met de hamer’ veilingmeester Dennis Jongeneel vanaf 22.00 uur als een ware ‘euro-maestro’ een gevarieerde veiling met prachtige aanbiedingen. Er werd tot middernacht stevig geboden en dat betekende een mooie bijdrage aan de nieuwbouw van het clubhuis van Vroomshoopse Boys en meteen een vliegende start van de glazen kantine light-actie.

Op donderdag 28 december was de kantine weer een feestelijk centrum van vele activiteiten. De ervaren DJ’s uit eigen Boys-gelederen Jeffrey Laarman, André de Raaf, Bastiaan Dubbink en Jan Willem Drees draaiden op verzoek vele plaatjes, die via de site www.vvvroomshoopseboys/donatie konden worden aangevraagd. Dat gaat tot en met het eind van deze glazen kantine light-actie op vrijdag 29 december door.

De stemming zat er al direct geweldig in en werd nog verhoogd door een feestavond met een live optreden van zanger Joy Woelders. Dit kwam allemaal mooi in beeld op de site van Vroomshoopse Boys. Activiteiten als een autopuzzeltocht, een vossenjacht, bierkrat zitten, een pub quiz en een escape room tekenen de laatste twee dagen van de glazen kantine light. Op vrijdagavond 29 december komt de apotheose met de bekendmaking van het eindbedrag van de actie.

Avondschool Vroomshoop geeft cursus ‘Help mij mijn kind leren leren’

Wil jij thuis je kind kunnen helpen met huiswerk? Zie je elke keer op tegen het moment dat het maken van huiswerk moet gebeuren en dat het pittig is? Wil jij een avond in de week wat tijd van een docent om samen met je kind te kunnen kijken naar oplossingen voor het leren? 

Education concept. Student studying and brainstorming campus concept. Close up of students discussing their subject on books or textbooks. Selective focus.

Dat kan! De Avondschool Vroomshoop biedt vanaf februari een nieuwe cursus aan: ‘Help mij mijn kind leren leren.’ Annemarie ter Woerds, een ervaren lerares die al 14 jaar op het Noordik werkt, leidt de cursus. Ze zegt: “We willen ouders helpen met praktische tips, zodat ze hun kinderen kunnen helpen met het opschrijven, plannen en maken van huiswerk.”

De cursus ‘Help mij mijn kind leren leren’ is niet alleen gericht op praktische tips, maar is ook een plek waar ouders met elkaar kunnen praten. Door ervaringen te delen, kunnen ouders beter bepalen wat het beste is voor hun kind.

Annemarie zegt hierover: “Door samen te werken, kunnen ouders van elkaar leren en ontdekken wat wel en niet werkt. We willen een team vormen tussen ouders, school en kind.  Dat leidt tot meer structuur, rust en betere schoolresultaten. En dat is wat ik iedere ouder en kind gun: een fijne schooltijd, zonder te veel gedoe. Het is belangrijk dat kinderen prettig kunnen leren en zich goed kunnen ontwikkelen.”

Dus lijkt het je wat om verder te komen met de huiswerk struggles van je kind? Is je kind tussen de 10 en 18 jaar? Neem dan contact met ons op! We geven je alle informatie, beantwoorden graag je vragen en nodigen je uit voor de inschrijfavond, waarop je je kan inschrijven voor deze cursus.

Natuurlijk zijn er ook allerlei andere cursussen te volgen, want de Avondschool Vroomshoop is DE plek om te groeien. Wel op school, niet schools. De inschrijfavond voor alle cursussen is op 30 januari. Vanaf 19.00 uur is er inloop, vanaf 19.30 uur kun je je inschrijven.

Daarna worden de cursussen op elke dinsdagavond op Het Noordik in Vroomshoop gegeven. Check onze facebookpagina ‘Avondschool Vroomshoop’ voor meer info over de docenten, de lessen en de leuke momenten tijdens de cursussen!

Lijkt het je wat om ons team te versterken? We zijn nog op zoek naar vrijwillige docenten voor de vakken ‘Duits’, ‘Fotografie’ en ‘zang in Nederlands EN dialect’. Wil je meer informatie of je aanmelden? Bel, mail of app: 06-15294285 / avondschool@bibliotheektwenterand.nl .

Samen plezier beleven aan het ophalen van herinneringen

Maandag 15 januari organiseren de vrijwilligers van de commissie Welzijn Ouderen Vriezenveen van ZorgSaam Twenterand een middag vol met verhalen uit die goeie ouwe tijd. Komt u ze ook beluisteren?
 

”Vroeger was alles beter!”

Laat je meenemen met verhalen uit die goeie ouwe tijd. Aan de hand van thema’s zoals noaberschap, thuis slachten, trouw, rouw en nog veel meer worden herinneringen van vroeger met elkaar gedeeld. Na het delen van deze herinneringen word je uitgedaagd om mee te spelen met een quiz.

Deze middag zal worden verzorgd door mevrouw Meijerink.

Komt u ook bij de Suite? Bij binnenkomst krijgt u een kop koffie of thee aangeboden.

Waar, wanneer en hoe laat?

De Suite is te vinden aan de Pastorielaan 1 in Vriezenveen. De zaal is open vanaf 13.30 uur en het programma start om 14.00 uur. De toegang is 7 euro, dat is inclusief een bingokaart en twee consumpties.

Geen nieuwjaarsreceptie, maar de dorpen in!

De gemeente Twenterand stapt dit jaar af van een oude traditie. De gebruikelijke nieuwjaarsreceptie, die steevast in een van de Twenterandse dorpen werd gehouden, maakt plaats voor een heuse collegetour door de gemeente. Burgemeester en wethouders kiezen er nu voor om naar de mensen zelf toe te gaan. Dat doen ze begin januari in de vier grootste dorpen van Twenterand.

Het was jarenlang een abc’tje. In de eerste weken van het nieuwe jaar hield de gemeente Twenterand haar nieuwjaarsreceptie in een daarvoor geschikte locatie, zoals Het Punt, De Klaampe of in het gemeentehuis. Maar daar stapt het college nu vanaf. “We wilden het een keer anders doen”, legt burgemeester Hans Broekhuizen uit. “Als je altijd hetzelfde doet, dan zie je ook altijd dezelfde mensen en voer je ook dezelfde gesprekken. Die routine wilden we wel eens doorbreken.”

Collegetour


En dus trekken Broekhuizen en zijn wethouders in de tweede week van het nieuwe jaar de gemeente in. “Je zou het inderdaad een soort collegetour kunnen noemen”, lacht de burgemeester. “We willen de drempel graag heel laag maken voor mensen om te komen. Daarom zetten we in die week een tent neer in de dorpen zelf. We zorgen voor koffie, warme chocolademelk en soep. Dat doen we in Vroomshoop, Den Ham, Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk.”

Koffie, chocomelk en soep


Geen champagne en luxe hapjes dus aan het begin van het nieuwe jaar. “Klopt”, knikt Broekhuizen. “Maar onder het genot van een bak koffie, beker warme chocolademelk of een kop warme soep kun je ook prima met elkaar in gesprek. We willen graag horen wat inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen bezighoudt. Waar lopen ze tegenaan? Wat vinden ze van de gemeente Twenterand? Wat gaat er goed en wat kan er nog beter? We hopen op een flinke opkomst. En uiteraard wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2024!”

De planning

•    Dinsdag 9 januari bij de Plus in Vroomshoop van 9.30 tot 11.00 uur
•    Dinsdag 9 januari op de Brink in Den Ham van 11.30 tot 13.00 uur
•    Woensdag 10 januari op de weekmarkt in Vriezenveen van 10.00 tot 12.00 uur
•    Vrijdag 12 januari op het Kervelplein (bij de Jumbo) in Westerhaar van 10.00 tot 12.00 uur

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie zondag 7 januari

Nieuwjaarsloop
Zondag 7 januari om 09.45 uur worden alle leden van Omnivereniging Sportlust Vroomshoop en belangstellenden, verwacht bij het clubhuis. Om sportief te starten kan iedereen om 10:00 uur dan meedoen aan de Nieuwjaarsloop. Voor de jeugd is er een parcours van 1,5 kilometer, de rest loopt ongeveer 5,5 kilometer. Ouders die niet meelopen kunnen hun kinderen komen aanmoedigen.

Sportlust 7 uur wandelt een stuk langs het parcours, ook daar kunt u om 9:30 bij aansluiten. Als iedereen terug is van de nieuwjaarsloop, kan er gedoucht worden en daarna maken we ons op voor de Nieuwjaarsreceptie.


Receptie

Om 11.30 uur zal het officiële programma beginnen. Tijdens dit programma zal onze voorzitter Marc Kosse zijn nieuwjaarstoespraak houden.


Na afloop van het officiële gedeelte heffen we samen het glas op een mooi en sportief jaar. U allen bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Wijziging oud papierinzameling Chr. Mannenkoor Vroomshoop

De papierinzameling van het Vroomshoopse mannenkoor wordt met ingang van 2024 gewijzigd. Want als gevolg van de hoge transportkosten van de papiercontainers is het niet langer rendabel de maandelijkse inzameling op de parkeerplaats bij makelaar Bouwhuis/fysiotherapie De Haere nog langer voort te zetten. De papiercontainer is dus met ingang van 2024 daar niet meer elke maand beschikbaar.

De papiercontainer op de parkeerplaats bij de Jumbo blijft wél gehandhaafd. Iedereen met oud papier blijft daar welkom op elke eerste zaterdagochtend van de maand, tussen 9.00 en 12.00 uur. De leden van het koor staan dus op zaterdag 6 januari weer klaar om oud papier en karton in ontvangst te nemen.

Oud papier of karton kan ook (bijna) elke dag worden gedeponeerd in onze twee vaste containers:

· Op de parkeerplaats van Expert Berkhof aan de Tonnendijk, tijdens de openingstijden van de winkel (gebruik de loopdeur als het hek gesloten is).

· Op het parkeerterrein van Praxis Bouwmarkt aan de Amerikalaan (tegenover de ambulancepost), alle dagen van de week. Hier werken we samen met de optochtcommissie De Doppe van carnavalsvereniging De Smoezen.

Verreweg de meeste mensen leveren schoon papier en karton aan. Maar helaas gooien sommigen ook piepschuim, bouwafval, plastic, etenswaren en andere rommel in de containers. Behalve dat dit asociaal is, levert het ook veel extra werk en kosten op, met zelfs het risico dat een volle papiercontainer in zijn geheel wordt afgekeurd.

Het mannenkoor en De Doppe doen daarom een dringend beroep op iedereen geen afval in de papiercontainers te gooien. Vouw lege dozen strak op; dan is de container minder snel vol. En drankverpakkingen horen niet in de papiercontainer, maar thuis in de oranje pmd-container.

Zaterdag 23-12: Protos Weering Zaaltoernooi

Vanaf aanstaande zaterdag 23-12 is er weer het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi! De selectie van Sportlust Vroomshoop is bekend!

Vanaf 18:00 uur start in Poule T de eerste wedstrijd in Het Punt in Vroomshoop!

Kom onze selectie aanmoedigen! Tot zaterdag!!

Instuif Liefferdinck opent 2024 met bingo en countrydans

Instuif Liefferdinck is dé ontmoetingsplek waar senioren en ouderen elkaar vrijblijvend treffen in Den Ham. Er wordt om de week een wisselend programma aangeboden en dat begint al op 4 januari 2024.

Nieuwjaarsbingo
Op 4 januari 2024 wordt er een bruisende Nieuwjaarsbingo georganiseerd waar inwoners van Den Ham samen kunnen komen voor een middag vol gezelligheid en prijzen. De bingo begint om 14.30 uur en belooft een onvergetelijke start van het jaar.

Countrydansgroep Veenlust
Maar dat is niet alles, want op 18 januari wordt de getalenteerde Country dansgroep Veenlust uit Bergentheim verwelkomt. Laat u meeslepen door de opzwepende muziek en indrukwekkende choreografieën van deze ervaren dansers. Ook deze middag zal weer starten om 14.30 uur.

U bent welkom
Instuif Liefferdinck nodigt alle inwoners en bezoekers van Den Ham uit om deel te nemen aan deze bijzondere activiteiten. Mis de kans niet om samen met andere senioren te genieten van deze gezelligheid. “Laten we samen het nieuwe jaar beginnen met plezier, gezelligheid en geweldige entertainment bij Instuif Liefferdinck.”