Archive for: maart 2024

Interactieve workshop rondom vitale fitheid


Op maandag 15 april slaan de vrijwilligers van de commissie Welzijn ouderen
Vriezenveen van ZorgSaam Twenterand en een docent van gymnastiek Twenterand de
handen ineen om een inspirerende middag rondom vitaal fitheid te organiseren.
In een tijd waarin de levensverwachting van 65-jarigen blijft stijgen, groeit het besef van het belang
van vitaal fit zijn voor zowel onze mentale als fysieke gezondheid. Het afnemen van spierkracht en
conditie naarmate we ouder worden kan onze zelfredzaamheid verminderen. Daarom is het
essentieel om actief bezig te zijn met het onderhouden van ons lichaam. Vitaal blijven vergt
structurele inzet en investering in onszelf.
De docent van de (zit)gymnastiek zal deze middag een interactieve workshop verzorgen, waarbij u
de vrijheid heeft om vrijblijvend deel te nemen aan beweging op muziek. (Zit)gymnastiek is speciaal
ontworpen om senioren in beweging te houden in een gezellige en motiverende omgeving. De
activiteit omvat gymnastiek, sport en spel, uitgevoerd op muziek, en wordt aangepast aan de
mogelijkheden en behoeften van de deelnemers.
Bewegen en muziek
Naast het bewegen staat ook muziek centraal tijdens deze middag. Muziek heeft een positieve
invloed op onze hersenen, wekt herinneringen op en zorgt voor ontspanning, verlaging van de
bloeddruk en stressvermindering. Laat u meevoeren door de liedjes en sketches van Jan Nijkamp
met zijn gitaar en Gerard Rohof op de accordeon, allen vertolkt in het dialect.
Waar, wanneer en hoe laat?
Deze interactieve contactmiddag vindt plaats in de CCK2 aan de Kerstraat 2 in Vriezenveen. De zaal
opent om 13.30 uur en het programma begint om 14.00 uur. Bij binnenkomst wordt u een kop
koffie of thee aangeboden. De toegang bedraagt 7 euro, inclusief een verloting en twee
consumpties.
Kom en doe mee met deze bruisende middag vol beweging, muziek en gezelligheid, en investeer in
uw eigen vitaliteit.

Het Punt brengt Guido Weijers, Daniël Lohues en Nienke Plas naar de Vroomshoopse bühne

Volgers van de facebook- en instagrampagina van Het Punt hebben het al voorbij zien komen: o.a. Guido Weijers, Daniël Lohues en Nienke Plas komen in het nieuwe theaterseizoen naar Vroomshoop. Het nieuwe seizoen zal aanvangen in oktober. Men kan vanaf dinsdag 9 april om 10.00 uur kaarten reserveren via de website van Het Punt.

Programmeurs Harry ten Brinke en Leoni Schuurhuis spreken van een fantastisch nieuw theaterprogramma en zijn enorm blij dat bekende artiesten de weg naar Vroomshoop weten te vinden. “Ons programma wordt professioneler en culturele behoeften worden steeds beter gehoord. Samen met de programmaraad staan we elk jaar weer voor de uitdaging om de ‘culturele puzzel’ te laten kloppen. Ook de kleinere namen en verborgen parels verdienen immers een podium. Als je het mij vraagt, is die puzzel aardig goed gelukt.”, vertelt Schuurhuis. Ook artiesten als Leoni Jansen, Monique Smit, Spruijt & Opperman en Tangerine doen volgend seizoen het Vroomshoopse theater aan. Concertgangers kunnen hun muzikale hart ophalen bij The U2-tribute, De André Hazes tribute en Creebles. Deze concerten zijn staand en vinden in de popzaal plaats.

De volledige programmering wordt op dinsdag 9 april om 10.00 uur via de website van Het Punt bekendgemaakt. Men kan vanaf dat moment kaarten reserveren. Vrienden van het theater hebben voorrang en voor hen start de verkoop al op donderdag 4 april. Iedereen die nog geen vriend van het theater is, kan voor slechts € 25,00 een lidmaatschap afsluiten. Dit lidmaatschap geeft dus o.a. recht op het reserveren van de eerste tickets van het nieuwe seizoen. Meer informatie over deze regeling vindt men op de website van Het Punt.

Normaal verzamelmarkt

Normaal, dat volgend jaar z’n vijftigste verjaardag viert, is tot op de dag van vandaag een van de bands met de grootste achterban. Het Anhangerschap, zoals de fanclub officieel heet, telt een kleine tweeduizend leden. En die staan bekend als nogal fanatiek. Normaal-anhangers die op zoek zijn naar bepaalde parafernalia kunnen zaterdag 29 juni hun slag slaan tijdens een speciale Normaal Verzamelmarkt.

In de vijf decennia dat de Achterhoekse rockband bestaat, is er nogal veel op de markt gebracht. Met dank ook aan Ben Jolink, behalve zanger en voorman ook afgestudeerd kunstenaar en in die hoedanigheid het creatief brein achter de band.
Behalve de hoesontwerpen zijn ook de ontwerpen van de t-shirts en andere artikelen van zijn hand. En veel fans zijn daar dol op.
De fanclub van Normaal – onder intimi beter bekend als het Anhangerschap – houdt zaterdag 29 juni een speciale Normaal Verzamelmarkt. Standhouders kunnen die dag allerlei Normaal-artikelen te koop aanbieden en de fans kunnen dan dus hun slag slaan. Het evenement wordt gehouden in samenwerking met Museum Smedekinck in Zelhem.
De opbrengst van de verzamelmarkt – waaronder het entreegeld en de huur van de kraampjes – gaat naar Sonom. Deze stichting, waarvan Ben Jolink ambassadeur is, ondersteunt neurologisch onderwijs in Malawi. Radio Achterhoek is van de partij om uitvoerig verslag te doen.
Normaal-liefhebbers die dag hun spullen te koop willen aanbieden, kunnen een kraampje reserveren. Wie een kraampje wil reserveren, moet voor 27 april een mailtje sturen naar theo.holterman@anhangerschap.nl. “De standhouders moeten daarbij aangeven hoeveel ruimte ze nodig hebben. Voor de huur geldt een kleine vergoeding van 15 euro”, vertelt een woordvoerder van het Anhangerschap.
De verzamelmarkt wordt gehouden op het terrein van Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem. De deuren gaan om 11.00 uur open.

Boys-beloften nog in de race om finaledag te halen

De talenten onder 21 jaar van Vroomshoopse Boys speelden in het kader van de beloften-competitie van Sparta Enschede op dinsdagavond 26 maart op De Bosrand tegen de leeftijdsgenoten van eersteklasser TVC’28 uit Tubbergen. De Boys had weliswaar een veldoverwicht, maar kon dat niet met een overwinning bekronen. Levi Aitink zette de blauw-gele thuisformatie nog wel op een 1-0 voorsprong in de eerste helft. In het tweede bedrijf scoorden de gasten tegen en bij deze 1-1 stand bleef het. De penalty-serie werd met 5-3 door TVC’28 gewonnen. Daardoor is dat team nu al verzekerd van de eindronde op sportpark Schreursrerve in Enschede op 22 juni 2024. De Boys is nog volop in de race om een tweede plaats in de poule, die naar verwachting recht geeft op deelname aan de finaledag. Een overwinning op de beloften van Stevo is daartoe wel noodzakelijk. Dat duel wordt op dinsdagavond 9 april in Geesteren gespeeld.

De beloften speelden tegen het decor van de bouwput van het nieuwe clubhuis in wording van Vroomshoopse Boys. Het fundamant lig er nu en de verdere opbouw vindt plaats. Op donderdagavond 25 april houdt jeugd van Vroomshoopse Boys een sponsorloop voor hun eigen clubhuis op De Bosrand. Dat gebeurt door de Boys-jeugd van 5 tot en met 14 jaar en dan gaat het om 290 jeugdleden. Er wordt vanaf 17.45 uur gelopen en gerend in het winkelhart van Vroomshoop, dat die avond blauw-geel zal kleuren.

De selectie van het eerste elftal van Vroomshoopse Boys bereidt zich na de oefenwedstrijd bij eersteklasser SVZW in Wierden voor op een belangrijk duel in de tweede klasse I. Als nummer 3. gaat de Boys op zaterdag 6 april aanstaande op bezoek bij nummer 4. Oranje Nassau. In Almelo kunnen de mannen van hoofdtrainer Robert Bosma een goede stap zetten op weg naar tenminste de derde plaats in de eindklassering. Die plek geeft zo goed als zeker recht op deelname aan de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.

Demi Slooff (20) uit Almelo miss Ronde van Overijssel

Demi Slooff uit Almelo is de rondemiss tijdens de 70e Ronde van Overijssel. Zaterdag 4 mei is ze in het echt te bewonderen tijdens de internationale wielerklassieker. Hier stelt ze zich alvast voor.

Foto: Roy Froma

De 20-jarige Demi Slooff is geboren en getogen in Almelo. Ze studeert Hotel Management aan Saxion Hotel Management in Apeldoorn. In Almelo is ze geen onbekende, want ze is gastvrouw bij Restaurant Kreta. Op dit moment zie je haar hier echter wat minder want Demi loopt tot eind juni stage in Utrecht als Event Producer bij evenementenlocatie DeFabrique. Hier houdt ze zich bezig met het organiseren en aankleden van events.

Grote familie

Demi maakt deel uit van een grote familie. Naast vader, moeder en een zusje, bestaat die familie uit een bonusvader en bonusmoeder en uit twee halfbroertjes en twee stiefbroers. Demi heeft momenteel geen relatie.

Ronde van Almelo

De enige relatie van Demi met de wielersport is tot nu toe de Ronde van Almelo. Of beter; de reclamekaravaan van de Ronde van Almelo. Ze zegt hierover: “Ik heb tot nu toe geen link met de wielersport. Wel ging ik als kind jaarlijks naar de Ronde van Almelo. Maar dan ging ik toch vooral voor het snoep, dat vanuit de reclamekaravaan het publiek in werd gegooid. We namen zelf een emmer mee om maar zoveel mogelijk snoepjes te kunnen bemachtigen.” Zelf fietst Demi ook niet, ze heeft geen racefiets of mountainbike. “Ik fietste alleen naar school en naar vrienden in Wierden en Vriezenveen” zegt ze lachend.

Tiptop

De Almelose schone ziet er zaterdag 4 mei tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm eveneens uit Rijssen maakt haar op en tekent voor haar kapsel. De schoenen van Demi worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen.

Wielercafé 15 april

Demi Slooff zegt tot besluit: “Ik kijk echt uit naar de Ronde van Overijssel op 4 mei, maar ook naar het wielercafé op maandag 15 april in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Daar zal ik voor het eerst mijn opwachting maken.” De toegang is gratis, evenals het eerste kopje koffie/thee. De zaal gaat open om 19.00 uur en de avond begint om 19.30 uur.

Overijssels mooiste

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 4 mei 2024 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 70e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.

Jeugdtuinen gaat weer beginnen


In Vriezenveen vind je aan de Aadorpweg jeugdtuinen waar je na de schooltijd kunt tuinieren. Het kost hen niets maar is zo leerzaam!
Een eigen stukje grond. Zelf planten, zaaien en oogsten. Je eigen groente en bloemen mee naar huis nemen. Met een jeugdtuin kan dat!
Vanaf 13 mei kunnen er weer kinderen beginnen in de jeugdtuin.
We zijn al 2 jaar bezig en het is prachtig te zien hoeveel kinderen op deze manier leren hoe groentes/bloemen groeien.
Zo leren ze bijvoorbeeld dat aardappels onder de grond groeien. Dat er uit 1 zaadje een heel krop sla komt of een kool.
Woon je in Vriezenveen? Zit je in groep 6,7,8 ? Dan kun je meedoen.


WANNEER IS HET TUINSEIZOEN?
De jeugdtuin begint in mei en is ongeveer begin oktober afgelopen. In deze periode ga je twee keer per week naar je tuintje. Op vaste dagen. Je wordt daarbij geholpen om te planten, onkruid wieden en natuurlijk oosten.
Jeugdtuinen is op maandag woensdagmiddag. Je tuiniert dan van drie tot vier uur.
WAT DOE JE IN DE JEUGDTUIN?
Iedereen heeft een eigen tuintje waar je onder begeleiding tuiniert. Je wordt geholpen wat je dat uur dan kunt gaan doen. Ze helpen als het even niet lukt. Er zijn ook andere tuinierders in de buurt.
Het gereedschap is op de tuin aanwezig. Ook wordt gezorgd voor de zaden en het plantmateriaal.
WAT PLANT JE IN DE JEUGDTUIN?
Er wordt heel wat op de tuin gezaaid en geplant, bijvoorbeeld wortels, uien, bieten, bonen, sla en andijvie. Maar ook mais zodat je thuis lekkere popcorn kunt maken.
En natuurlijk worden er ook bloemen gezaaid/gepoot. Dit is niet alleen mooi om in je tuintje te hebben maar is ook mooi om mee naar huis te nemen. Ook de bijen zijn blij met allerlei bloemen.
SPONSORS
Dankzij sponsors kunnen wij de kinderen dit nog gratis aanbieden.
Welkoop Vriezenveen steunt ons project hier enorm in maar ook vorig jaar hebben we een geweldig bedrag mogen ontvangen van Zomerkamp Vriezenveen, zodat we kunnen blijven zorgen voor goed gereedschap en zaden/planten.
HOE KUN JE MEEDOEN?
Lijkt je kind het leuk om groenten en bloemen te kweken?
Aanmelden kan tot 30 april bij Ivonne Stege (0610603236) of kijk op Jeugdtuinen Vriezenveen

Lotte Amie met Reisdagboek

Het Expositiehuis Den Ham kijkt tevreden terug op de zeer succesvolle tentoonstelling “Onze Streek in Taal en Beeld” met honderden bezoekers.

Op de nieuwe expositie “Reisdagboek” is bijzonder werk van Lotte Amie uit Heerde te bewonderen. Met deze expositie realiseert het Expositiehuis een van haar doelen om een platform te geven aan beginnend talent.

Lotte Amie is een 19-jarige illustrator en designer. Zij studeert momenteel illustratie en Design op de Hogeschool van de kunsten ArtEZ in Zwolle. Haar expositie gaat over alles wat zij mee maakt wanneer zij op reis is. Natuur, mensen en connectie vormen de kern van haar kunst. Naast haar reisdagboekwerken toont ze ook vrij werk.

Lotte Amie wordt tijdens haar reizen door al deze dingen geprikkeld. Ze houdt haar ervaringen bij door veel te schrijven en te fotograferen; materiaal dat zij later gebruikt voor haar kleurrijke schilderijen en haar digitale werk. Zij werkt graag met diverse materialen, maar vooral met acryl, gouache en digitaal.

De jonge kunstenares voelt zich vereerd om deze expositie voor het eerst hier in Den Ham te kunnen tonen.

“Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan gezellig even koekeloeren bij mijn werk. Mijn werk kan ook aangeschaft worden.”

De tentoonstelling is te bezichtigen op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 3 april t/m 18 mei in de expositieruimte van het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.

De Kruidentuin en de tentoonstelling “Onze Streektaal” van de Oudheidkundige Vereniging zijn tegelijkertijd te bezoeken.

GRATIS TOEGANG

Afsluitende seizoenactiviteiten

De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de Protestantse gemeente te Vroomshoop houdt op dinsdagavond 9 april a.s. een themabijeenkomst in het Kerkelijk Centrum Irene. Oud-voorganger ds. Frans Schipper uit Hardenberg gaat daarbij vanuit de pastorale praktijk in op het thema ‘Rouwverwerking’. Vroeg of laat krijgt iedereen daarmee te maken en dat wordt heel verschillend ervaren en beleefd. Ook is er verschil tussen verliesverwerking en rouwverwerking en daar gaat ds. Schipper samen met de aanwezigen op in. De koffie en thee staan klaar op 9 april a.s. in Kerkelijk Centrum Irene vanaf 19.45 uur en om 20.00 uur wordt er begonnen met de thema-avond.

Een actief kerkelijk seizoen van de Commissie Ontmoeting & Inspiratie wordt op zondagmiddag 14 april a.s. afgesloten met een bezoek aan de synagoge in Haaksbergen. Gezamenlijk vertrek is dan gepland om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Kerkelijk Centrum Irene aan de Julianastraat 27 in Vroomshoop. Nadere informatie over dit jaarlijkse uitstapje kan worden ingewonnen bij voorzitter Harry Lantink, tel. 0546-643128 of bij secretaris Hans Nieboer, tel. 0546-643384.

Grote speelgoed- en kledingbeurs Westerhaar

Koningsdag Langeveen en Bruinehaar vol activiteiten voor jong en oud

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Ook dit jaar komt de groep Koningsdag Langeveen-Bruinehaar weer met een mooi gevarieerd programma vol met schitterende activiteiten voor jong en oud. Het programma is verdeeld over twee dagen: vrijdagavond 26 april (koningsnacht) en zaterdag 27 april Koningsdag.

Pubquiz

Vrijdagavond om 20.30 uur wordt afgetrapt met een pubquiz bij Café Nobbenhuis aan de Hardenbergerweg in Langeveen. De zaal gaat open om 20.00 uur. Verzamel je vrienden, familie, collega’s en buren en doe mee. Groepen van minimaal drie tot maximaal zes personen kunnen zich aanmelden via koningsdaglangeveenbruinehaar@outlook.com. Deelname aan de pubquiz is € 10 per team. Vol is vol!

Vanaf 22.00 uur zal er een spetterend optreden zijn van de band Heer & Meester.

De pauzes zullen opgevuld worden door DJ Erik. Kortom, een koningsnacht vol gezelligheid!

Fietspuzzeltocht

’s Zaterdags tussen 11.00 en 13.00 uur kan er bij Café Nobbenhuis gestart worden met de fietspuzzeltocht. Er zijn drie nieuwe fietsroutes uitgezet, van 14, 28 of 44 kilometer. De routes zijn verrassend mooi en natuurlijk is er onderweg een stop ingebouwd. Ontdek nieuwe paden en geniet van de prachtige omgeving. De kosten zijn € 3 per persoon, kinderen tot en met twaalf jaar kunnen gratis mee.

Brommer- en trekkerrit

Gezellig meerijden met de brommer- en trekkerrit kan ook op Koningsdag. Verzamelen is ’s morgens om 10.30 uur bij Café Nobbenhuis, waar begonnen wordt met een kop koffie en een broodje. Er is voor zowel de trekkers als de brommers een prachtige tocht uitgezet. Namens de koningsdaggroep zal er iemand voorop rijden. Onderweg is er één stop gepland door de organisatie, maar natuurlijk kun je op eigen kosten vaker een stop inlassen. Wil je meedoen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar koningsdaglangeveenbruinehaar@outlook.com. ’s Morgens aanmelden kan eventueel ook. De kosten bedragen € 5 per persoon. Ook hier kunnen kunderen tot en met twaalf jaar gratis mee.

Voor de kids

Vanaf 12.00 uur beginnen bij Café Nobbenhuis leuke activiteiten voor de kinderen. Er is Jenga XL, er zijn springkussens, je kunt je laten schminken en er zijn verschillende spelletjes. Voor deze spelletjes kun je voor € 5 een stempelkaart kopen. Dit is inclusief een portie popcorn, schminken en een klein prijsje. Uiteraard kun je ook per onderdeel meedoen. Per onderdeel betaal je dan € 1. Dit is exclusief popcorn, schmink en een prijsje.

Nieuw!

Nieuw in het programma dit jaar is de rodeostier. Ga jij de uitdaging aan? Probeer en win! Vanaf 16.00 uur barst de strijd los. Aansluitend is er live muziek.

Al met al is er door de groep Koningsdag Langeveen-Bruinehaar een gevarieerd programma in elkaar gezet voor koningsnacht en Koningsdag. De organisatie hoopt natuurlijk op prachtig weer en een grote opkomst bij de verschillende activiteiten. De voorbereidingen zijn te volgen via Instagram en Facebook.