Archive for: april 2024

Gift Rabobank aan korfbalvereniging S.D.O. Westerhaar.

Korfbalvereniging. S.D.O. uit Westerhaar heeft op dinsdagmiddag 23 april een cheque van maar liefst 2500 euro mogen ontvangen van Jochem Essink, directievoorzitter van Rabobank Noord- en West Twente. Dit is mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds. Door deze gift kan een deel van de nieuwe led veldverlichting bekostigd worden. Met deze gift hebben wij weer een stap gezet op het traject van verduurzamen. We zijn erg blij met deze gift, Rabobank bedankt!

Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel

De Ronde van Overijssel maakt zich op voor een spannende 70e editie op zaterdag 4 mei. Dat blijkt uit de voorlopige opstelling die de wielerploegen uit binnen- en buitenland hebben doorgegeven. 

Pakweg 180 renners staan zaterdag aan de start in Rijssen voor de zware wielerklassieker. Ook dit jaar heeft de Ronde van Overijssel veel aansprekende ploegen weten te strikken. De wedstrijd is zo populair dat er vijf wielerteams op de reservebank moeten plaatsnemen. Daags voor de wedstrijd publiceert de organisatie de laatste versie van de startlijst op hun site. De ploegen kunnen tot op ochtend zelf hun opstelling aanpassen.

Uit de hele wereld

Met teams uit Israël, Tsjechië, Duitsland, Canada, Noord-Macedonië en Australië kan met recht gesproken worden van een internationaal deelnemersveld. Uiteraard ontbreken de Nederlandse topploegen niet op de startlijst.Bijvoorbeeld het opleidingsteam van Team dsm-firmenich PostN, hun ‘eerste’ start zaterdag in de Ronde van Italië. 

Favorieten met regionaal tintje

Tijdens Overijssels Mooiste zijn de ogen gericht op twee ploegen, beide met een regionale link. Als eerste het Rijssense VolkerWessels Cycling Team. Het team kent een sterk voorjaar, met klinkende overwinningen. Topfavoriet is de ervaren sprinter Coen Vermeltfoort. Hij wist de afgelopen twee edities op zijn naam te schrijven.

Een andere kandidaat voor de zege is Jelle Johannink. De aanvalslustige renner uit Denekamp is in de vorm van zijn leven. Twee jaar terug was hij nog een clubrenner, nu rijdt hij voor het pro-continentale team van Tour de Tietema-Unibet. Daar is de bekende oud-prof Rob Harmeling de ploegleider. Bij de Amstel Gold Race reed Johannink tot aan de finale mee op het allerhoogste niveau. Hij laat weten dat deze koers hoog op zijn verlanglijstje staat.

Bijzondere plekken langs parcours

Wie al deze renners rustig wil bekijken is zaterdag 4 mei om 11.00 uur welkom bij de ploegenpresentatie bij het Parkgebouw in Rijssen. Na de start rond het middaguur doet het peloton veel bijzondere plekken in Twente, het Vechtdal en Salland aan.

Op 35 kilometer krijgen de renners al de lastige Tankenberg bij Oldenzaal voor de wielen. De Boeskoolstad is dit jaar ‘Stad van de Ronde’. Naar verwachting staan er veel leden van de Oldenzaalse Wielervereniging op ‘hun’ berg. Op de top liggen de eerste punten voor het klassement. 

Hoge Hexel

Daarna gaat het via Rossum naar Ootmarsum voor een sprint op de Kuiperberg en een lus over het oude NK-parcours. Na Tubbergen wachten de gevreesde open vlakten van de Weitemanslanden bij Almelo. De renners koersen dan door Twenterand naar de nieuwste heuvel in het parcours, Hoge Hexel. De mensen uit het dorp laten weten dat de renners á la de Tour de France worden onthaald. 

Finale

Vervolgens gaat het pak renners naar de bevoorrading bij Daarle, waarna de heuvels elkaar snel opvolgen. De Lemelerberg (premiesprint), Sanatoriumlaan, door Hellendoorn naar de Holterberg (premiesprint).

Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. Fotograaf: Herbert Huizer

Wie hier vooraan zit, maakt goede kans op de winst, want nu begint de lastige finale. Die begint met de beklimming van de Markeloseberg (premiesprint) en het lastige draaien en keren op de steentjes van Stokkum. De finish in Rijssen ligt dit jaar net binnen het dorp, aan de Markeloseweg. Tussen 16.30 en 17.00 uur is bekend wie de winnaar is.

Overijssels mooiste

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 4 mei 2024 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 70e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.

Grunningse laidjes op Twentse bodem

In Twente mag hij dan wat minder bekend zijn, op zijn eigen oale groond Groningen is Jan Henk de Groot wereldberoemd. En het mag dan Grunnings zijn wat hij zingt, het is en blijft natuurlijk Nedersaksisch. Net als het Twents. Zanger-liedjesschrijver Jan Henk de Groot komt maandagmiddag 29 april met zijn show ‘De wolf is terug’ naar Theater Concordia in Enschede.

FOTO REYER BOXEM

Met zijn authentieke liedjes timmert hij intussen al jaren de weg. Wist in een vervlogen verleden met de band Henkus door te dringen tot landelijke radio, inmiddels staat Jan Henk de Groot alweer een tijdje solo op de planken.

Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden dat hij zijn laatste album ‘De wolf is trug!’ uitbracht. Dat was vlak voor corona toesloeg. In de periode die volgde was er tijd voor bezinning en stilstaan. Waar andere artiesten productief werden in online optredens, nieuw werk maken en opnemen, keek Jan Henk vooral tv, wandelde en dacht na of dit muzikantenleven eigenlijk nog wel zo nuttig was. Misschien maar terug de zorg in? In die tijd schreef hij slechts een paar liedjes, maar die komen nu wel terug op zijn nieuwe album ‘Fiene’.

Overlijden vader

Toch een volwaardig nieuw album dus. Corona was voorbij, de optredens gingen weer van start en toen kwam Jan Henks vader plotseling te overlijden na een hersenbloeding. De moeilijke relatie die ze hadden kon niet meer gemaakt. Het gemis van wat nog in het vat zat is een thema op ‘Fiene’. In ‘Stiltecoupé’ bezingt Jan Henk dat hij zijn vader nog hoort en zoekt. De ‘Kikker in de kelder’ staat symbool voor het willen terugbrengen van zijn vader. Het is niet allemaal verdriet maar juist ook genieten van kleine dingen (‘Fleddermoes’, ‘Massey Ferguson’). Een spannend duet met Paulien van der Wal zorgt voor voetjes van de vloer in ‘Kolle Wotter’. ‘Blues veur Fransje’ zou een Groningse versie van een Eels song kunnen zijn.

80’s

Met Harmen Ridderbos wederom achter de knoppen is ‘Fiene’ een meer elektronische plaat geworden. Synths en drumcomputers worden niet geschuwd waardoor het album een 80’s vibe heeft meegekregen. Ook zijn er hints naar hedendaagse artiesten als Phoebe Bridgers (‘Hoeske aan de Krommewiek’).

Fiene

Het titelnummer ‘Fiene’ gaat over twee jongens uit Zuidhorn die veel te vroeg zijn overleden. Soms hoor je een woord dat je terugbrengt naar een bepaalde tijd en plaats. Jan Henk: “Het woord fiene gebruikten we voor zacht zand (fien zaand) in de zandbak van kleuterschool Bambi. De school waar begin tachtiger jaren een jongetje geschept werd door een losschietende aanhanger. Door de verhalen te vertellen houd je ze in leven en worden ze niet vergeten. Ik denk dat ik dat met dit album wilde bereiken.” De voorstelling begint om 12.30 uur, voor meer informatie: www.janhenkdegroot.nl

De Zonnebloem Vroomshoop/Daarlerveen zoekt U

Wij zijn op zoek naar een Coördinator Bezoekwerk.
Taken!

 • Het voeren van intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers en evt. van nieuwe deelnemers
 • Deelnemers koppelen van mensen die huisbezoek wensen aan vrijwilligers, op basis van interesses en wensen
 • Begeleiden en stimuleren van vrijwilligers bij hun werkzaamheden
 • Het stimuleren van vrijwilligers om deel te nemen aan deskundigheidsbevordering
 • Stimuleren tot het gebruik van beschikbare instrumenten ter ondersteuning van het bezoekwerk
 • Stimuleren en ontwikkelen van alternatieve vormen van bezoekwerk
  Wat is nodig ?
 • sociaal vaardig
 • goede contactuele eigenschappen;
 • luisterend oor
 • integriteit
 • inlevingsvermogen

Vrivo’s Buurt- en Bedrijven Volleybaltoernooi 2024

Het Buurt- en Bedrijven Volleybaltoernooi van Vrivo is weer terug van weggeweest! Op de dinsdagavonden 4 en 11 juni 2024 is iedereen vanaf 19.00 uur welkom voor een gezellig volleybaltoernooi in sporthal “De Stamper” in Vriezenveen.

Dus meld je zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 28 mei 2024 aan met je collega’s, buren, familie, vrienden, etc. Deelnamekosten zijn € 25,00 per team. De minimale leeftijd van de deelnemers is 12 jaar, er moeten minimaal zes spelers worden aangemeld, waarvan er maximaal drie Nevobo competitiespelers mogen zijn. En in elk team moeten  minimaal twee vrouwen in het veld staan.

Sportlust Vroomshoop zet zich in voor Alpe d’Huez!


Aanstaande zaterdag wordt er, na de wedstrijd van Sportlust 1 tegen SVV ’56 1, een actie georganiseerd voor Alpe d’Huez in het clubhuis van Sportlust Vroomshoop.

Op 6 juni 2024 beklimmen de zussen Jip en Floor Kuipers, speelsters van Sportlust MO20 (samen met zus Pleun Kuipers) de Alpe d’Huez! Met deze actie willen wij zo veel mogelijk geld voor hen ophalen!

De actie zal beginnen om 17:00! DJ Cyriel Rutgers zal zorgen voor een muzikale klankjes op deze middag! Daarnaast is er een grote veiling met mooi prijzen! Als klap op de vuurpijl zal Zanger Joy Woelders nog optreden in het clubhuis van Sportlust Vroomshoop!

Wij hopen natuurlijk zo veel mogelijk mensen te zien op 20 april, iedereen is van harte welkom! Tot Zaterdag!

Staatsbosbeheer organiseert ‘safari’ voor kinderen tijdens Twentse waterweken

KLOOSTERHAAR – Van 29 april t/m 12 mei vinden de Twentse Waterweken plaats. Verspreid door heel Twente worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Van excursies en open dagen tot fietstochten en rondleidingen. Voor jong en oud een leuk en leerzaam uitje in de meivakantie!

Steeds vaker hebben we te maken met periodes van droogte. Dat heeft vervelende gevolgen voor mens, dier en natuur. Goed waterbeheer is daarom heel belangrijk. Tijdens de Twentse waterweken leer je meer over hoe we dat in Twente doen én wat je zelf kan doen om problemen door droogte te voorkomen. Vanaf maandag 29 april zijn er in heel Twente verschillende activiteiten voor jong en oud te doen. Staatsbosbeheer organiseert verspreid over Twente verschillende activiteiten.

Op watersafari in de Engbertsdijksvenen
Op woensdagmiddag 1 kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) mee op waterdiertjessafari in de Engbertdijksvenen. Je kunt met een schepnet aan de slag en op zoek naar het waterleven. Misschien vind je wel Kokerjuffers, libellelarven of visjes. Maar misschien vinden we ook wel diersporen van dieren die bij het water leven. En in welk water vind je nu het meeste leven? Door waterproefjes te doen, kan je aan het eind van de middag daar antwoord op geven.

Meer informatie en aanmelden voor deze activiteiten kan via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/waterdiertjessafari-engbertsdijksvenen

Meivakantie bol van activiteiten voor jongeren in Twenterand


Jong Twenterand organiseert in de meivakantie in elke kern tal van activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 23 jaar.

Met de meivakantie voor de deur is het tijd om plannen te maken voor een onvergetelijke tijd vol plezier en avontuur. Bij Jong Twenterand zijn we verheugd om onze bomvolle activiteitenplanning voor de meivakantie nu aan te kondigen.

Voor iedere jongere wat te doen
Van avonturen bij ‘Jong Twenterand on Tour’ tot adrenaline gevulde lasergame-uitstapjes of een zaalvoetbaltoernooi; er is voor ieder wat wils om de vakantie onvergetelijk te maken. Mis het niet en doe mee aan het plezier!

‘JongTwenterand inspirerend in de kernen, verbindend in de toekomst’

‘Jong Twenterand on Tour’
Ontmoet ons steeds van 14.00 tot 16.00 uur op ondergenoemde data en locaties:
√ Dinsdag 30 april Sportlust Vroomshoop
√ Donderdag 2 mei SDO Westerhaar-Vriezenveensewijk
√ Vrijdag 3 mei vv Den Ham
√ Maandag 6 mei kv Amicitia Vriezenveen
Speel op elke locatie met ons de XL-spellen, maak kennis met onze weerbaarheidstraining, ontmoet Girls Only (meidenwerk) en race tegen je vrienden op onze XXL- Stormbaan.

Naast ‘Jong Twenterand on Tour’ hebben we de volgende activiteiten op de rol staan.
Een overzicht per dag
√ Maandag 29 april – Ga de strijd met elkaar aan tijdens Outdoor Lasergamen. Werk samen met je team om de overwinning te behalen. We zien jullie graag van 15.30 tot 17:00 uur bij Scouting Admiraal Kruys in Vriezenveen.

√ Woensdag 1 mei – Daag je vrienden uit tijdens een groot zaalvoetbaltoernooi. We zien jullie graag van 12.00 tot 17.00 uur in de sportzalen van Het Punt in Vroomshoop.

√ Maandag 6 mei – In de avond word er bij jongereninloop Future in Westerhaar een American BBQ georganiseerd. Neem je ouders mee en bak je eigen meegenomen stuk vlees op onze bbq. Wij zien jullie graag van 18.30 tot 21.00 uur bij jongereninloop Future.

√ Dinsdag 7 mei – Ruilspel Den Ham. Begin simpel met een en probeer deze te ruilen met de buurtgenoten in Den Ham. De groep met het mooiste eindresultaat wint een leuke prijs. Wij zien jullie graag om 14.00 uur op het plein bij De Brink in Den Ham.

Op de hoogte blijven?
Ben je klaar voor een onvergetelijke meivakantie vol avontuur en plezier? Blijf op de hoogte van al onze spannende activiteiten door Jong Twenterand te volgen op social media @jongtwenterand. Mis geen moment van de actie en ontdek wat er allemaal te beleven valt.

Meld je aan
Zien we jou in de meivakantie bij deze te gekke activiteiten? Je bent van harte welkom. Voor meer informatie en om je aan te melden voor onze activiteiten, neem contact op met jongerenwerker Leone. Jongeren kunnen zich gratis aanmelden door middel van een appje, DM op Instagram of als we je zien in één van onze jongerencentra.

Old Stars Twenterand bezoeken DETO Vriezenveen

Sinds augustus 2015 zijn sportieve senioren van 60 jaar en ouder elke week onder de naam Old Stars Twenterand op de vrijdagmorgen actief met het walking football op het complex Het Twistveen van vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Uit alle kernen van Twenterand komen inmiddels zo’n 35 wandelvoetballers trainen onder leiding van het trainersduo Bernd Bove en Herjan Eshuis en daarnaast wordt deelgenomen aan meerdere walking football-toernooien. Ook worden door de actieve Old Stars Twenterand buiten het wandelvoetballen om de nodige gezamenlijke activiteiten gehouden.

Op vrijdagmorgen 26 april wordt in het kader van een promotietour van de Old Stars Twenterand de voetbalvereniging DETO in Vriezenveen aangedaan. Vanaf 9.30 uur is een gezellige inloop in de kantine van DETO Vriezenveen gepland, waarna om 10.00 uur met de training op het veld wordt begonnen.

Belangstellende senioren worden van harte uitgenodigd. Er kan voor gekozen worden om als toeschouwer deze training te volgen. Ook kan er direct actief zelf aan de training worden meegedaan om zo walking football in de praktijk te ervaren.

Basiscursus Omgaan met de computer in Bibliotheek Vriezenveen


Ben je of ken je iemand die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe het werkt? Wij starten een cursus voor mensen die meer willen doen met hun laptop of computer. De thema’s zijn onder andere: hoe werkt de laptop, aan de slag met het internet, hoe werkt Word en van alles over het mailen.
De cursus gaat maandag 13 mei van start. De cursus bestaat uit 4 of 5 middagen. Geef je op via onze website www.bibliotheektwenterand.nl , via mail m.vervelde@bibliotheektwenterand.nl of bel 0546-562385. Langskomen in de bibliotheek mag natuurlijk ook. De cursus is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Daarnaast hebben we ook inlopen!