Archive for: oktober 2023

Officiële opening RepairCafé in Den Ham

Op 15 november opent Den Ham feestelijk de deuren van het RepairCafé in ‘t Hammerhuus, het Middendorpshuis in Den Ham. Dit RepairCafé is een initiatief dat mogelijk wordt gemaakt door een samenwerking tussen ‘t Hammerhuus, Den Ham Doet en Bibliotheek Twenterand.

In het RepairCafé kunnen buurtbewoners elke 3e woensdag van de maand tussen 13.00 en 16.00 uur langskomen om hun kapotte spullen te laten repareren. Onze ervaren vrijwilligers Wim Valk en Gerrit Olsman staan klaar om te helpen je materiaal een tweede leven te geven. Het is niet alleen een plek om je spullen te laten maken, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Daarnaast helpt het afval te verminderen en onze buurt groener te maken.

Het RepairCafé nodigt alle buurtbewoners uit om de feestelijke opening bij te wonen op 15 november. De deuren zullen om 14.00 uur openen voor het publiek. Iedereen is welkom! Het RepairCafé is te vinden in ’t Hammerhuus, Middendorpshuis, Grotestraat 4, 7683 BB Den Ham. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheektwenterand.nl .

Herfstmarkt Vroomshoop doorslaand succes

Een mega magische herfstmarkt werd op zondagmiddag 29 oktober voor het eerst in de historie van Vroomshoop georganiseerd op de locatie van de IJsbaan aan de Hammerweg. Daarvoor waren het bestuur en vrijwilligers van de stichting Kabouterpad Vroomshoop verantwoordelijk. Langdurige regenval in de voorafgaande dagen leek de Vroomshoopse herfstmarkt op de ijsbaan zelf te bedreigen. Het omvangrijke geheel werd tijdig verplaatst naar de vaste grond van de ijsclub net achter het clubgebouw. Met succes, want naar schatting passeerden in totaal maar liefst 4000 bezoekers, jong en oud, de poorten van de IJsclub Vroomshoop.

Tientallen kraamhouders werden geïnteresseerd met hun waren mee te doen, waarbij exclusiviteit gold. Geen enkele kraam was daardoor gelijk qua aanbod en dat waardeerden de kraamhouders zeker. De vele foodtrucks en eet- en drinkkramen waren zeer in trek. Kinderen beschilderden hun eigen paddenstoel in het kabouterbos en dat was een feest om dat mee te maken. De insectensafari was een geweldig succes en ook de verhalenvertellers en andere activiteiten waren in trek.

De organisatoren van de herfstmarkt waren uitermate tevreden over het aanbod, de sfeer en ook over het bezoek en de reacties van jong en oud. De spectaculaire roofvogelshow op de oevers van de ijsbaan trok veel belangstelling.

Vele prachtig verklede elfen, feeën en heksen waren te bewonderen en die sprookjesfiguren onderhielden zich op leuke wijze actieve wijze met de kinderen. Het naastgelegen Kabouterpad werd tijdens de herfstmarkt ook druk bezocht en bleek weer een echte ontdekkingsreis voor kinderen en ook voor hun ouders en andere familieleden. Langs de Hammerweg stonden zondagmiddag richting Den Ham en richting Vroomshoop vele auto’s van bezoekers geparkeerd. Daarnaast maakten vele fietsers de oversteek vanaf het fietspad langs de Hammerweg richting de parkeerplaats van de IJsclub Vroomshoop en van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. De verkeersregelaars hadden daar hun handen vol aan.

De voldane organisatoren zagen hun vele voorbereidingen bekroond. Er wordt geen moment aan getwijfeld dat er in 2024 een vervolg komt op deze in alle opzichten geslaagde eerste herfstmarkt in Vroomshoop.

Vroomshoopse Boys mist stootkracht

Op de Bosrand trad Vroomshoopse Boys tegen Rigtersbleek aan zonder de geblesseerde spelers Sil Derks en Robert Veld. Laatstgenoemde was wel in de selectie opgenomen en begon op de bank. Na twee minuten scoorden de gasten al bijna door uit een corner snoeihard op de lat te schieten. De Boys kwam met de schrik vrij en er ontstond een evenwichtige voetbalgevecht met kleine kansen aan beide kanten. Na 21 minuten was Boys-middenvelder Levi Aitink bij een scrimmage dichtbij een doelpunt. Door goed keeperswerk van Bram van der Meer viel die treffer niet.

Het spel speelde zich daarna op het middenveld af, waarbij beide teams zichtbaar moeite hadden met zuivere eindpasses. In de 37ste minuut leek centrumspit Ramon de Jong namens de Boys de score te openen. Fraai werd een verdediger van Rigtersbleek in de luren gelegd, maar het schot vanaf 15 meter vloog over het doel van Rigtersbleek. Op slag van rust haalde Jelle Damhuis namens Rigtersbleek hard uit, maar een katachtige reflex van Boys-keeper René Kok voorkwam een achterstand voor Vroomshoopse Boys.

Met 0-0 werd gerust en na de rust was er sprake van een gelijk spelbeeld dan in het eerste bedrijf. Slechts uit zogeheten ‘dooie’ spelmomenten werd er gevaar gesticht. Daarmee hadden de gasten al in de 52ste minuut succes. Een indraaiende corner vanaf rechts werd door de vrijstaande opgekomen verdediger Daniel Nordkamp vanaf links in de verre rechter hoek gekopt: 0-1. In de 59ste minuut bereikte een steekpass van Ramon de Jong net niet de opkomende Jesper Derks door goed ingrijpen van Rigtersbleek-doelman Bram van der Meer.

Na een uur spelen werden er maar liefst drie spelers aan Boys-zijde tegelijk gewisseld. Tom Pierik, Ramon de Jong en Bert Verschoor verlieten het veld en voor hen kwamen Mats Scholten, Stef Kikkert en Robert Veld. In de 62ste minuut verdubbelden de gasten echter de voorsprong. Een soloactie vanaf rechts werd volgens de jonge arbiter Ammar Hamzeh uit Oldenzaal onreglementair binnen het strafschopgebied gestuit. De toegekende penalty werd binnen gestift door Issy Wevers: 0-2. Dat doelpunt werkte als een mokerslag voor de thuisploeg, die daarna wel met man en macht de aanval zocht. In de 76ste minuut bereikte een vrije trap van Léon Dogger het hoofd van Jesper Derks. Zijn inzet werd met behulp door Rigtersbleek-verdediger Floris van Raalte tot doelpunt gepromoveerd: 1-2.

Ondanks de goede bedoelingen van de thuisploeg kwam er niet een echt slotoffensief uit de verf. De gasten haalden met kleine overtredingen en ook vertragend spel het ritme uit het spel van de thuisformatie van hoofdtrainer Robert Bosma. De stootkracht en doeltreffendheid ontbraken deze middag bij de Boys met als gevolg een 2-1 nederlaag. De Boys is niet langer ongeslagen in deze nog prille fase van de competitie van de tweede klasse I. Het wordt weer tijd voor een driepunter, te beginnen op zaterdag 4 november, als er uit bij vv Dieren gespeeld wordt.

Er werd tegen Rigtersbleek in de volgende opstelling gespeeld: doel René Kok, achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Paters en Simon Kempers; midden: Tom Pierik (60: Robert Veld), Léon Dogger en Levi Aitink; voor: Juliën Derks, Ramon de Jong (60: Stef Kikkert) en Bert Verschoor (60: Mats Scholten).

Subtopper Vroomshoopse Boys speelde in de eerste klasse thuis met 2-2 gelijk tegen ASC’62 uit Dalfsen. Op dinsdagavond 31 oktober speelt het beloften-team van de Boys op De Bosrand tegen Stevo uit Geesteren in het kader van de voorronde van het Sparta-beloftentoernooi. Op woensdagavond 1 november vindt om 19.30 uur de gecombineerde jaarvergadering van de vereniging en de supportersvereniging van Vroomshoopse Boys plaats in de kantine ’t Flierhuus.

Waarderingsactie vrijwilligers 2023: reserveer nu je attentie

Net als voorgaande jaren wil het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (kortweg: IVT) graag Twenterandse vrijwilligers laten weten dat ze gewaardeerd worden. Op 7 december aanstaande is het de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Een mooie gelegenheid om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, zij zijn immers het cement van de samenleving.  

Vrijwilligers, bedankt voor je inzet
Inwoners, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen meedoen aan de jaarlijkse waarderingsactie van het IVT. Ook dit jaar is er gekozen voor een lokale attentie, namelijk pannenkoekenmeel van de Leemansmolen in Vriezenveen.

Vrijwilligers zullen worden gewaardeerd met een pannenkoekpakketje (bestaande uit pannenkoekenmeel, schenkstroop en een kaartje). Dit onder het motto ‘Vrijwilligers, bedankt voor je inzet, je hebt er weer een fantastisch jaar van gebakken!’.

Hoe werkt het?
In de periode van 6 tot en met 24 november kunnen inwoners, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties een attentie reserveren bij het IVT door een email te sturen naar: info@vrijwilligerswerktwenterand.nl. Voor deze actie geldt OP=OP.

Ophaallocaties
In week 49 tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, kunnen de attenties worden opgehaald bij de verschillende ophaallocaties in de gemeente Twenterand.

  • Maandag 4 december in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Van 15.00 tot 17.00 uur bij Kultushus De Klaampe

  • Dinsdag 5 december in Vroomshoop

Van 15.00 tot 17.00 uur bij Het Punt

  • Woensdag 6 december in Den Ham

Van 10.00 tot 12.00 uur bij de Bibliotheek

  • Donderdag 7 december in Vriezenveen

Van 10.00 tot 12.00 uur bij de Leemansmolen

Bij de reservering geef je aan hoeveel en waar je de attenties ophaalt. Je bent niet verplicht om de attentie(s) in je eigen woonplaats op te halen.

Wie wil jij bedanken voor zijn of haar vrijwillige inzet?
Ken jij iemand die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Twenterand en wil je diegene laten weten dat je zijn/haar inzet waardeert? Of wil je als organisatie een gebaar maken naar (die groep)  onmisbare vrijwilligers? Doe dan mee aan onze jaarlijkse waarderingsactie! Voor meer informatie over deze actie kun je contact opnemen met het IVT via (0546) 481 456, vraag naar Danielle Bijenhof.

Vattenfall onderzoekt: Dit zijn de duurzaamste gemeenten van Overijssel

Hof van Twente is de duurzaamste gemeente van Overijssel. Hier liggen namelijk op veel daken zonnepanelen, hebben veel inwoners een duurzaamheidssubsidie (ISDE) aangevraagd en is een relatief klein deel van het tuinoppervlak bestraat. Dit en meer blijkt uit de Duurzaamheidsindex van energieleverancier Vattenfall, die alle Nederlandse gemeenten onder de loep nam. Hiervoor werd data gebruikt van het CBS, de RVO en Cobra Groeninzicht.

Om de procentuele score voor de Duurzaamheidsindex te bepalen, is per gemeente gekeken naar de totale tuinoppervlakte die bestraat is, het aantal zonnepanelen en het aantal ISDE-aanvragen. Iedere gemeente en provincie is gescoord ten opzichte van het landelijk gemiddelde: een negatief percentage betekent een ondergemiddelde prestatie, terwijl een positief percentage een bovengemiddelde duurzaamheidsscore inhoudt.

Hof van Twente duurzaamste Overijsselse gemeente

Na Hof van Twente kiezen ook inwoners van Dalfsen vaak voor duurzame opties. De top 5 duurzaamste Overijsselse gemeenten is als volgt:

  • Hof van Twente – duurzaamheidsscore: 47,1%
  • Dalfsen – duurzaamheidsscore: 39,8%
  • Hardenberg – duurzaamheidsscore: 33,9%
  • Kampen – duurzaamheidsscore: 28,5%
  • Wierden – duurzaamheidsscore: 26,3%

Hengelo behaalt juist de laagste score van alle Overijsselse gemeenten: -20,8%. Landelijk is het het Zuid-Hollandse Schiedam waar de minste duurzame maatregelen zijn getroffen door inwoners: de gemeente heeft een score van -55,1%.

Over de hele provincie gezien heeft Overijssel een score van 10,8%, waarmee het duurzamer is dan gemiddeld in Nederland. De provincie komt hiermee op de zesde plek. Drenthe (29,7%) is de duurzaamste provincie van Nederland.

Meeste ‘versteende’ tuinen in Zwartewaterland

Geen gras, struiken of bomen, maar tegels: 39,7% van de totale tuinoppervlakte in Overijssel is bestraat. Zwartewaterland spant de kroon, want in deze gemeente ligt 60,1% van alle vierkante meters tuin vol met tegels. Ook inwoners van Staphorst houden van een onderhoudsarme tuin: 56,1% van het totale tuinoppervlak in deze gemeente is bestraat.

In Olst-Wijhe kiezen inwoners juist het vaakst voor een groene tuin, want hier is 30,5% voorzien van tegels. Ook Hof van Twente is relatief groen, hier is 31,1% van het tuinoppervlak bestraat.

Benieuwd naar de scores van alle gemeenten? Die vind je op de onderzoekspagina: https://www.vattenfall.nl/over-vattenfall/vattenfall-duurzaamheidsindex/ 

Beleef de Nacht van de Nacht op 28 oktober

fotograaf : Johan van der Wielen

Op zaterdagavond 28 oktober is alweer de 19e editie van de landelijke Nacht van de Nacht. Het is ’s nachts al lang niet meer écht donker. In veel gebouwen, maar ook in de buitenruimte, staat het licht onnodig aan. Dit is slecht voor nachtactieve dieren zoals nachtvlinders en trekvogels, en het is natuurlijk zonde van de energie. Daarom roept Natuur en Milieu Overijssel iedereen op om tijdens de Nacht, maar liever nog heel het jaar, eens vaker het licht uit te doen.

In het kader van de Nacht van de Nacht worden in heel Overijssel activiteiten georganiseerd waarbij de beleving van de nacht centraal staat. Ga bijvoorbeeld samen met de boswachter op zoek naar nachtdieren, kijk met een telescoop naar de sterren of bezoek een theatervoorstelling of festival in het donker. Nieuwsgierig naar een activiteit bij jou in de buurt? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl.

Oerkwaliteiten

Tijdens de Nacht van de Nacht brengt Natuur en Milieu Overijssel het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht. De nacht brengt duisternis en stilte: belangrijke oerkwaliteiten die niet zo heel vanzelfsprekend meer zijn. Die oerkwaliteiten moet je beleven met eigen ogen en oren. Opverschillende locaties in Overijssel kun je verrassende nachtelijke activiteiten doen: tijdens de Nacht van de Nacht is er voor iedereen wat te beleven. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op www.nachtvandenacht.nl.

Heel Nederland Leest 2023: Ontmoet Marion Bloem

Op 1 november worden leden van Nederlandse bibliotheken verrast met een uniek cadeau: het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl. Dit initiatief maakt deel uit van de jaarlijkse campagne ‘Heel Nederland Leest’. Het boek vertelt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een jonge Surinaamse student en zijn relatie met een oudere vrouw in Scheveningen tijdens de jaren 30 en 40.

Theater Turf en Bibliotheek Twenterand nodigen elk jaar een bekende schrijver uit om te praten over zijn of haar werk. Dit jaar is Marion Bloem te gast. Op donderdag 2 november om 20.00 uur deelt zij haar verhalen in CCK2 te Vriezenveen, waar ze spreekt over haar schrijversleven, haar Indische roots en haar betrokkenheid bij de Indische gemeenschap.

Marion Bloem is niet alleen schrijver, maar ook filmmaker en kunstenaar. Ze begon haar schrijversavontuur in 1972 en brak door met ‘Geen gewoon Indisch meisje’ in 1982. In 2023 publiceerde ze ‘Meisjes uit het dorp’, haar nieuwste boek na veertig jaar schrijven.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom op donderdag 2 november vanaf 19.30 uur in Bibliotheek Vriezenveen. Toegangskaarten zijn beschikbaar voor €10,- en zijn te koop via www.bibliotheektwenterand.nl of www.theaterturf.nl .

Sam Steneker begint vanuit passie voor auto’s zijn eigen bedrijf

 FOTO MIKE VREULS FOTOGRAFIE

Hij houdt van ondernemen en auto’s zijn zijn grote passie. Sam Steneker (23) uit Haaksbergen heeft ze gecombineerd tot zijn nieuwe onderneming Autogloss Detailing, dat afgelopen weekeinde zijn deuren heeft geopend op bedrijvenpark Stepelo. Het bedrijf is gespecialiseerd in het poetsen van auto’s. Waardoor ze er niet alleen te allen tijde spic en span bij staan, maar waarmee ook cosmetische schades kunnen worden weggewerkt.

De liefde voor auto’s zat er bij Sam Steneker al van jongs af aan in. “Voor zover ik me kan herinneren, was ik altijd al in de weer met Hot Wheels en andere spelletjes waarin de auto centraal staat. Naarmate ik ouder werd, ontstond de liefde voor Alfa Romeo. Toen ik op den duur een zwarte Alfa Romeo 147 kreeg, moest die er altijd keurig bij staan.”

Tijdens zijn opleiding Ondernemer Retail niv4 aan het ROC van Twente begon hij zijn eigen bedrijf. “Vanuit de bestaande passie voor auto’s dus en vooral mijn eigen zwarte Alfa begon het min of meer als hobby. Met een velgenreiniger en een kwast, en dat liep langzaam uit naar een eigen onderneming.”

‘Kwestie van veel doen’
Hij leerde het métier min of meer zichzelf aan. “De eerste kneepjes van het vak heb ik geleerd via sociale media. Zoals video’s op YouTube, maar ook Facebook. Naarmate het serieuzer werd, ben ik in contact gekomen met leveranciers en andere mensen in het vak. Leveranciers bijvoorbeeld bieden cursussen en producten aan. Maar uiteindelijk is het vooral een kwestie van veel doen.”

‘Alles is te herstellen’
Steneker zorgt er niet alleen voor dat de auto er glimmend bij staat, maar gaat veel verder dan alleen een oppervlakkige cosmetische operatie. “Wanneer je meest kostbare bezit jaren door de wasstraat is gegaan of incorrect wordt gewassen met bijvoorbeeld een borstel, is de kans groot dat deze vol zit met waskrassen (swirls). Ook worden bij het wassen vaak bepaalde details overgeslagen, waardoor auto’s er na verloop van tijd vaak bepaald niet fraaier op worden. Het is echter mogelijk om ze weer als nieuw te krijgen. Met de juiste kennis op gebied van lakherstel, uitdeuken zonder spuiten en chemicaliën is bijna elk cosmetisch probleem te herstellen.”

Ook interieur

Eenmaal weer in orde, kunnen auto’s overigens ook voor de nabije toekomst worden beschermd. “Via bijvoorbeeld keramische coatings of zogenoemde Paint Protection Film (PPF, steenslagfolie). Deze oplossingen bieden bij goed onderhoud jarenlange bescherming. Bovendien zijn er naast het exterieur ook talloze mogelijkheden voor het interieur. Waaronder het verwijderen van vlekken uit bekleding, nare geurtjes, échte leerverzorging en zelfs schades herstellen.” 

De duur van de behandeling is volgens Sam Steneker sterk afhankelijk van de staat van de auto. “Bijvoorbeeld welke kleur, welk merk, de leeftijd, hoe is de auto door de jaren heen gewassen, wat zijn de gewenste resultaten en wat is het budget? Iedere auto is anders en vergt een andere aanpak. Het gaat hier echt om maatwerk.”

Voorlopig werkt hij nog in zijn eentje en wil dat de komende tijd ook nog zo houden. “En ik heb eerlijk gezegd ook niet de ambitie om heel groot te worden. Kwaliteit boven kwantiteit!”

Autogloss Detailing is gevestigd aan de Kabelstraat 15-2 in Haaksbergen. Voor meer informatie: 06-38 39 51 89.

Vroomshoopse Boys ook bezig met de toekomst

Het eerste elftal van de Boys kent op zaterdag 21 oktober geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 28 oktober wordt de draad in de eerste klasse i. weer opgepakt en wordt thuis gespeeld tegen Rigtersbleek uit Enschede. De aftrap is dan om 15.00 uur. De gasten bezetten een negende plaats met 2 punten achterstand op Vroomshoopse Boys. De thuisformatie van hoofdtrainer Robert Bosma is weliswaar na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen, maar een driepunter zou echt helpen om in de subtop terecht te komen.

Midweeks werd er in Hoogeveen door het eerste elftal van de Boys geoefend tegen derde divisionist VV Hoogeveen. Dat team staat onder leiding van hoofdtrainer Stef Lamberink uit Vroomshoop. De thuisploeg kwam al snel op 2-0, maar daarna was het goed spelende Vroomshoopse Boys duidelijk de bovenliggende partij. Door twee goals van Boys-aanvaller Juliën Derks werd met 2-2 gerust. In de tweede helft van dit nuttige oefenduel was het weer de beurt aan het slagvaardige VV Hoogeveen, dat door twee doelpunten de eindstand op 4-2 bepaalde.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 speelde ook al midweeks en deed dat op het Lage Veld in Wierden tegen SVZW 2. Er werd subliem verdedigd door de gasten, die aan een prachtig doelpunt van Robin Drenthen genoeg hadden voor een fraaie 1-0 overwinning. Het team van trainer Alexander Fokkert kent mede daardoor een prima start van de competitie met 9 punten uit 4 wedstrijden.

Op dinsdagavond 31 oktober spelen de talenten tot en met 21 jaar van Vroomshoopse Boys thuis om 20.00 uur tegen de beloften van Stevo uit Geesteren. Dat is de tweede wedstrijd in de voorronde van de Sparta-beloftencompetitie, het vroegere Beltona-toernooi. De eerste wedstrijd in de voorronde van dit toernooi werd door de Boys op de Rohorst in Den Ham tegen de beloften van vv Den Ham al eerder winnend met 2-1 afgesloten.

De bouw van het nieuwe clubhuis van Vroomshoopse Boys komt er nu echt aan. Na de bomenkap zijn inmiddels ook de blauw-gele stoeltjes van de hoofdtribune gedemonteerd. Dat gebeurde op zaterdagmorgen 14 oktober als een soort warming-up door de spelers en stafleden van de A-selectie en van de B-selectie van de Boys in aanloop naar de uitwedstrijden tegen respectievelijk FC Zutphen en Hulzense Boys. Leden van de supportersvereniging van Vroomshoopse Boys haalden daarnaast de reclameborden van de hoofdtribune af. Materiaal van de veldploeg van de Boys werd benut bij het vervoer van de stoeltjes naar de tijdelijke opslagruimte op De Bosrand.

Tijdens de gecombineerde jaarvergadering van de voetbalvereniging Vroomshoopse Boys en de supportersvereniging van de Boys op woensdagavond 1 november aanstaande om 19.30 uur in de huidige kantine werpt de bouw van het nieuwe clubhuis op De Bosrand haar schaduwen vooruit. De bouwcommissie zal de stand van zaken en de komende ontwikkelingen tijdens deze algemene ledenvergadering toelichten. Er wordt door het bestuur onder leiding van voorzitter Edward Olthof verantwoording afgelegd van het gevoerde beleid in het afgelopen seizoen. De financiële cijfers worden gepresenteerd door onder meer verenigingspenningmeester Chantal Nevenzel. Ook zullen traditioneel trouwe leden worden gehuldigd.

Autismecafé in Bibliotheek Den Ham

Op vrijdag 3 november opent het AutismeCafé voor de tweede keer haar deuren in Bibliotheek Den Ham. Het Autismecafé is een ontmoetingsplek waar mensen met autisme, hun familie, vrienden en mensen die hen helpen, elkaar kunnen ontmoeten. Dit café wordt georganiseerd door de Bibliotheek Twenterand, samen met het Autisme Trefpunt Twenterand (ATT) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Op deze bijeenkomsten kun je andere mensen ontmoeten die begrijpen hoe het is om autisme te hebben. Iedereen is welkom: als je vragen hebt, informatie nodig hebt, boeken of dvd’s wilt lenen, je verhaal kwijt wilt of gewoon wilt praten met mensen die je begrijpen.

Kom naar ons Autismecafé! je bent welkom op vrijdagavond 3 november in Bibliotheek Den Ham, Roelofsbrink 10. Aanmelden is niet nodig en het is gratis. Inloop is tussen 18.30 uur en 20.00 uur. Aanwezig: Astrid Zandman van Autisme Trefpunt Twenterand.