Ontdek de Magie van de Engbertsdijksvenen met Staatsbosbeheer

fotograaf (Staatsbosbeheer, Marco van de Burgwal)

KLOOSTERHAAR – Staatsbosbeheer nodigt natuurliefhebbers uit voor een reeks bijzondere excursies in de prachtige Engbertsdijksvenen deze zomer. Laat u betoveren door het unieke landschap en ervaar de natuur op haar mooist tijdens een aantal gevarieerde wandelingen en kindermiddagen.

Nachtelijke Avonturen
Op zaterdagavond 6 juli vanaf 21.30 uur en 3 augustus vanaf 20.30 uur organiseert Staatsbosbeheer excursies met speciale aandacht voor nachtdieren. Ervaar de rust van de nacht en leer meer over de fascinerende dieren die pas tot leven komen als de zon ondergaat. Deze avondwandelingen bieden een unieke kans om de geheimen van de nacht te ontdekken.

Vollemaanwandeling
Op zondagavond 21 juli vanaf 21.30 uur kunt u deelnemen aan een betoverende vollemaanwandeling. Onder de magische gloed van de volle maan verkennen we de Engbertsdijksvenen op een heel andere manier. Laat u meevoeren door het maanlicht en ervaar de natuur in al haar nachtelijke schoonheid.

Zomerwandeling
Zondagochtend 18 augustus staat in het teken van de zomer. De heide begint in bloei te komen en de natuur is op haar kleurrijkst. Deze wandeling, welke start om 10 uur, biedt een perfecte gelegenheid om te genieten van het schitterende heidelandschap en de rust van de ochtend.

Kindermiddagen
Deze zomer organiseert Staatsbosbeheer ook twee speciale kindermiddagen. Op zondagmiddag 14 juli ontdekken kinderen de wonderlijke wereld van waterdiertjes. Op zaterdag 24 augustus is er een spannende natuursafari voor kinderen, waar ze op zoek gaan naar de bijzondere dieren en planten van de Engbertsdijksvenen. De kindermiddagen zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en de ouders / verzorgers mogen mee.

Aanmelden
Kom en ontdek de magie van de Engbertsdijksvenen met Staatsbosbeheer! Reserveren is eenvoudig en kan via https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/twente/activiteiten. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *