Archive for: augustus 2023

Thuuskomm’n op vrijdag 13 oktober

Op vrijdag 13 oktober organiseert de Stichting Levend Vroomshoop voor de vierde keer een avond “Thuuskomm’n in de huiskamer van Vroomshoop”: de theaterzaal van Het Punt.

Al eerder waren oud-Vroomshopers Alberto Stegeman, Gerrit Kolthof en Marga Kool te gast.

Deze keer werkt mee oud-Vroomshoper André Haverkort, nu musicus en gepensioneerd huisarts. En uit Vroomshoop zélf komen beeldend kunstenares Louise Bramer en oud-leraar Lex Wisselaar naar Het Punt. Zij zullen verhalen vertellen uit hun persoonlijke en werkzame leven.

De muzikale inbreng is van Haverkort & Friends, waar ook André Haverkort deel van uitmaakt. Dit muzikale gezelschap heeft de afgelopen jaren vele optredens verzorgd op diverse podia in ons land. Deze avond brengen zij hun favoriete liedjes ten gehore, o.a. Billy Joel, Yentle en de Boer, Ramses Shaffy en Brigitte Kaandorp.

Het wordt weer een huiselijke avond, met stoelen op de vlakke vloer van de theaterzaal, en met nootjes op de tafels. Halverwege is er een pauze, waarin u een drankje kunt bestellen in het grand café. Laat u niet afschrikken door vrijdag de 13e. U komt vast wel weer thuus.

Thuuskomm’n begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij Het Punt. Dat kan gemakkelijk online via www.welkombijhetpunt.nl/agenda-2/

Reserveren kan ook telefonisch (0546-705050) of via de balie, maar dan wordt €2,50 extra in rekening gebracht.

Vroomshoopse Boys begint voorbereiding met overwinning

De voorbereiding van meerdere selectieteams van Vroomshoopse Boys op het seizoen 1023-2024 is begonnen. Deze week is het weer ouderwets druk op de Bosrand met de trainingen van de kleine 40 Boys-teams.

De A-selectie van de Boys heeft er al een meerdaags trainingskamp in Vierhouten en een oefenduel tegen vv Hierden opzitten. De formatie van hoofdtrainer Robert Bosma en zijn assistenten Arjan Paters en René Netters kwam in Hierden al na 8 minuten op achterstand tegen het team, dat vorig jaar door DOS’37 in Vriezenveen in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse werd uitgeschakeld.

Het strijdbare Vroomshoopse Boys kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en die instelling werd beloond. Na 28 minuten scoorde Ramon de Jong namens de Boys 1-1 en met deze gelijke tussenstand werd gerust. In de tweede helft besliste Levi Aitink na een uur spelen dit oefenduel in het voordeel van bezoekers: 1-2.

In totaal werden in de 90 minuten 19 spelers aan Boys-zijde ingebracht, waarbij de youngsters Sven Paters, Mats Scholten, Siem Pierik, Nelson Runhart, Duncan Kelder, Jordy Hofsink en Stef Kikkert. De van een langdurige blessure herstelde keeper Chiel Sickman stond de eerste helft onder de lat, waarna René Kok in de tweede helft het doel van Vroomshoopse Boys verdedigde.

Op zaterdag 2 september wordt er door de hoofdmacht van Vroomshoopse Boys om 17.00 uur in Geesteren gebekerd tegen de kersverse eersteklasser zondag Stevo.

Vroomshoop weer in actie tijdens de Triatlon: Kom meedoen of aanmoedigen!

Zaterdag 9 september staat Vroomshoop weer in het teken van de 13e Jong & Laan Triatlon. Een groot aantal lokale maar ook nationale atleten heeft zich inmiddels aangemeld om mee te doen. Waaronder burgemeester Hans Broekhuizen, hij gaat een gooi doen naar het wereldrecord voor de snelste burgemeester op de kwarttriatlon! Uniek dit jaar is ook de FunRace: bij uitstek een mogelijkheid voor de minder geoefende atleet om op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze mooie sport. Aanmelden kan nog steeds!

Een aantal leuke wetenswaardigheden over deze dag.

Triatlon Vroomshoop, wat houdt het ook alweer in?

In Vroomshoop kunnen de triatleten kiezen om mee te doen met de 1/8 (0,5 km zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) of de 1/4 triatlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Voor de jeugd is er een speciale jeugdafstand; de 1/16e triatlon. Dat kan en mag individueel, maar ook in duo’s of trio’s. Dit alles zal ook meerdere keren live via Delta TV te volgen zijn.

FunRace: Meedoen is een feestje!

Nieuw dit jaar is de Triatlon FunRace! Een onderdeel specifiek voor deelnemers, jong en oud, uit de omgeving ter kennismaking met de triatlon. Het betreft 5 baantjes zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Dat mag alleen, maar ook in duo’s of trio’s. Fietsen mag met dikke banden, driewielers of opoe fietsen. Ook zijn zwembandjes en snorkels toegestaan. Strings en flippers in het zwembad zijn helaas verboden. Hardlopen op klompen, met rollators en/ of verkleed. Tijdens de FunRace mag en kan het allemaal.

Aanmoedigen?

Bezoekers zijn van harte welkom op 9 september. Om 12.00 uur starten de eerste actievelingen met hun triatlon. Rond 13.30 uur start de inmiddels traditionele Twenterandse heat met voornamelijk plaatselijke deelnemers. Om half vier de unieke FunRace en afsluitend rond 16.00 uur de kids!

Het zwemmen vindt plaats in het 50 meter lange buitenbad van Aquapark de Zandstuve. Op de zonnevelden van het Aquapark is de zogeheten ‘wisselzone’. Daar worden de fietsen gepakt na het zwemmen en de loopschoenen aangedaan voor het hardlopen. En daar wordt ook gewisseld als mensen in duo of trio meedoen.

Vanuit de wisselzone wordt naar de rotonde gefietst waarna men richting Den Ham gaat via o.a. de Derde Blokweg, Hammerflier, Bossinkkamp en Russenweg. Het hardlopen gaat vanuit de wisselzone ook richting de rotonde en via de Hoekweg de Wilgenhoek in. Uiteindelijk komen de lopers vanaf de Hoekweg weer naar de rotonde en finishen ze op de Hammerweg. Bij de Hammerweg (ter hoogte van de finish boog) staat Café Kremer met een tent voor een hapje en een natje.

Parkeren bezoekers

Wij adviseren om tijdig aanwezig te zijn en aan te rijden vanuit oostelijke richting (vanuit het centrum richting Den Ham). Volg ter plekke de aanwijzingen op de borden. Er is gelegenheid om te parkeren tegenover sportpark ‘De Bosrand’, Flierdijk 5a in Vroomshoop.

Aanmelden en overige informatie

Aanmelden kan nog tot en met 1 september. Het definitieve programma staat op de website www.triatlonvroomshoop.nl en het laatste nieuws is te vinden op de Facebookpagina van het evenement.

Helpen?

Een evenement als de triatlon is afhankelijk van zeker 150 vrijwilligers. Vind je het ook leuk om te helpen, meld je aan via vrijwilliger@triatlonvroomshoop.nl. Vele handen maken licht werk en je inzet wordt erg gewaardeerd!

Vrijwilligers Gezocht: bouw mee aan de toekomst van jongeren in Vroomshoop!

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de opkomende generatie in onze gemeenschap? Dan is dit jouw kans! Op dinsdagavond 5 september organiseert ZorgSaam Twenterand een informatieve bijeenkomst voor geïnteresseerde vrijwilligers die graag willen bijdragen aan het welzijn van jongeren in hun nabije omgeving.

Deze avond biedt een uitstekende gelegenheid om al je vragen te bespreken en een duidelijk beeld te krijgen van hoe jij kunt bijdragen aan het jongerencentrum.
“We hebben eerder een beroep gedaan op vrijwilligers voor onze jongerencentra in Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hoewel we enkele positieve reacties hebben ontvangen, zijn we nog steeds op zoek naar betrokkenheid uit Vroomshoop. Daarom organiseren we deze informele bijeenkomst om alle inwoners te informeren en hun vragen te beantwoorden,” legt Laureen Velnaar,  jongerenwerker bij ZorgSaam Twenterand, uit.

Deze informatieavond staat in het teken van informatie delen, ontdekken van mogelijkheden en inspiratie opdoen. Binnen de muren van het jongerencentrum in Vroomshoop kun je meer te weten komen over onze missie, de activiteiten en hoe jouw vrijwillige inzet een positieve impact kan hebben.

Meer informatie
Ben je enthousiast over vrijwilligerswerk binnen ons jongerencentrum? Wil je meewerken aan een omgeving waar jongeren kunnen groeien en ontwikkelen?
Als je nog onbeantwoorde vragen hebt, of je wilt je aanmelden, dan heten we je van harte welkom op 5 september om 19.30 uur in ons jongerencentrum te Vroomshoop.
Voor aanmelding of meer informatie kun je contact opnemen met Laureen Velnaar, via telefoonnummer 0546-481456.

Samen kunnen we de jeugd in onze buurt een positieve en stimulerende omgeving bieden.
Jouw betrokkenheid is van onschatbare waarde!

De Boerenmarkt in Vriezenveen

Kijken, luisteren en genieten. Dat deden heel veel mensen, jong en oud, met kinderwagen of rollator vandaag tijdens de 33e Boerenmarkt.

De expositie in het CCK2, de dieren op de veemarkt, het competitie element bij het strobaal smiet’n en touwtrekken, om vervolgens heerlijk op een strobaal te luisteren en genieten van het Shantykoor uit Sibculo.

En toch: voor de grote kerk voor het eerst geen kraam van Vrouwen van Nu. Ze liepen wel over de boerenmarkt, maar toch met een ander gemoed.

Boordevol programma tijdens Toon Je Kunst Twenterand 2023

In de maanden september en oktober wordt Toon Je Kunst Twenterand gehouden, voorheen ook wel WAK (Week van de Amateurkunst) genoemd. Tijdens deze maanden vinden er tal van activiteiten en workshops plaats in heel Twenterand, allemaal in het teken van amateurkunst.

Toon Je Kunst Twenterand stimuleert, ondersteunt en verbindt kunstmakers en cultuurbelevers in de gemeente Twenterand. Beoefenaars van verschillende kunstvormen worden met elkaar in contact gebracht, zodat onderlinge samenwerking wordt bevorderd. Daarnaast heeft Toon Je Kunst Twenterand als doel om amateurkunst bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en kunst – en cultuurmakers een gratis en (ver)nieuw(end) podium te bieden. De kunstvorm die dit jaar centraal staat is Theater.

Programma in grote lijnen

Op het programma dit jaar staat onder andere een Eénakterfestival in het verenigingsgebouw van de Pollenkerk. Dit is een voor iedereen toegankelijke toneelavond waarop vier Twenterandse toneel – en theatergroepen (Toneelgroep De Pollen, Vroomshoopse Revue, Open Doek uit Den Ham en Theatergroep STROEF uit Vriezenveen) verschillende korte stukken opvoeren. In theater Het Punt in Vroomshoop wordt aan het einde van de Toon Je Kunst Twenterand periode de mini-musical Aladdin opgevoerd. Dit is een samenwerkingsproject tussen Gewoon Bijzonder Twenterand en De Danshal wat zich richt op kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. In Vriezenveen en Westerhaar worden daarnaast nog toneelvoorstellingen opgevoerd voor bewoners van Woon – en zorgcentrum De Vriezenhof en TMZ ’t Haarhuus.

Verder worden er in samenwerking met de Peddemorsboerderij, Kunstkring Westerhaar, Marjolein Lukas en Hettie Veurink verschillende creatieve workshops aangeboden zoals schilderen en vilten, en organiseren Buurtkracht Westerhaar, Ya Sport, Dance Studio Danza, ZorgSaam Twenterand en Impacter Twenterand diverse dans – en theaterworkshops voor kinderen, jongeren en senioren.  

Kenniscafé’s over fondsenwerving en ledenwerving

Vast onderdeel van Toon Je Kunst Twenterand zijn ook de zogenoemde Cultuur – of Kenniscafés; inspiratiesessies waarin ingegaan wordt op thema’s of vraagstukken die voor kunstmakers en cultuurorganisaties van belang zijn. Zo wordt er op dinsdag 3 oktober in samenwerking met Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, bibliotheek Twenterand  en cultuurmakelaar Eleon de Haas in de bibliotheek in Den Ham een inspiratiesessie gehouden over “Succesvol Fondsen en Subsidies Werven”. Op 10 oktober organiseert het Historisch Museum Vriezenveen in samenwerking met cultuurcoach Jacintha Blom (Enschede) en het Informatiepunt Vrijwilligerswerk de inspiratiesessie “Samen Slim Deelnemers Werven”.

Meer informatie en aanmelden

Het hele programma van Toon Je Kunst Twenterand 2023 is te vinden op de website van Theatergroep STROEF https://www.theatergroepstroef.nl/toon-je-kunst Daar lees je ook hoe je je voor activiteiten kunt aanmelden. Voor het laatste nieuws volg je Toon Je Kunst Twenterand op Facebook en Instagram (@toonjekunsttwenterand).

Toon Je Kunst Twenterand 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, gemeente Twenterand, ZorgSaam Twenterand en Theatergroep STROEF.

Komende weken een belangrijk besluit over ijsbaan Twente

De mussen vallen deze week van het dak, en ijsbaan Thialf is al een tijdje open om te schaatsen.

Maar hoe staat het met ijsbaan Twente? De meeste omliggende gemeenten hebben dit jaar een bijdrage gedaan om de ijsbaan een jaar in de lucht te houden.

In de raad van Enschede wordt de lange-termijn toekomst van ijsbaan Twente behandeld in september, waarna een besluit volgt op 9 oktober.

Dit heeft gevolgen voor de Twentse ijsverenigingen. Als de ijsbaan sluit dan zijn de ijsverenigingen niet levensvatbaar meer omdat er geen alternatief is. Duizenden sporters en recreanten zullen dan teleurgesteld zijn. En de kans dat er talenten uit Twente zoals Joy Beune, Sebas Deniz, Jorien ter Mos, Jade Groenewoud op internationaal niveau meedoen is minimaal geworden. 

Daarom is er een projectgroep met vrijwilligers gestart die alle mogelijkheden onderzoekt om de ijsbaan en daarmee de ijssport in Twente levensvatbaar te houden.

Deze groep heeft ondersteuning gegeven bij een inventarisatie om de ijsbaan energieneutraal te maken, waardoor deze toekomstbestendig is en een flinke reductie van de kosten kan realiseren. Het vervangen van lampen door energiezuinige LED-verlichting is al gestart. En de groep mobiliseert ook de ijsverenigingen om regie te nemen op het dossier “toekomst ijsbaan Twente”.

 ijsverenigingen met vaste tijden op ijsbaan Twente:

Centrale Schaatstraining Vriezenveen (CSV)Twenterand

Nederlands Kampioen Straatmaker!

Nederlands Kampioen Straatmaker! Deze titel wil toch iedere vakman mee naar huis nemen. De strijd om deze titel barst los tijden het Nederlands Kampioenschap Straatmaker georganiseerd op 23 september 2023 te Vriezenveen. Hier komen de beste vakmannen uit het hele land samen om hun kunsten te tonen.

Tijdens deze wedstrijd krijg je de kans om je talent te laten zien. De 12 deelnemende koppels straatmakers krijgen een wedstrijd-vak van circa 5 bij 3 meter met een nu nog geheim patroon welke ‘’onder de hamer’’ bestraat moet worden met diverse (straatbak)stenen.

Aangezien in elke provincie ons ambacht goed vertegenwoordigd wordt, streven wij er naar om 1 koppel straatmakers hun eigen provincie te laten vertegenwoordigen. Indien er meerdere aanmeldingen binnen komen uit dezelfde provincie, zullen wij een loting houden.

De straatmakers worden op vrijdag 22 september 2023 om 15:00 uur verwacht, waarna een instructie en voorbereiding van de wedstrijd volgt. Hierna vertrekken de koppels naar het hotel te Hellendoorn voor de overnachting.

Op zaterdag 23 september worden de koppels rond 08:00 uur verwacht bij onze wedstrijdlocatie ALMI te Vriezenveen waar om 09:00 uur het startsignaal wordt gegeven van dit kampioenschap. De onafhankelijke jury zal de gehele dag toezien op het vakmanschap van de deelnemende partijen waarna de prijsuitreiking omstreeks 16:00 uur zal plaatsvinden, waarbij de nummers 1, 2 en 3 worden gehuldigde met de bijbehorende prijzen!

nk staatmaker

Wil jij ook (namens je bedrijf/werkgever) laten zien wat écht vakmanschap is. Schrijf je vandaag nog in voor het Nederlands Kampioenschap Straatmaker en maak kans op deze geweldige titel. Toon jullie passie voor het vak en laat zien dat jullie de beste zijn!

Uitje naar de Orchideeënhoeve

Omdat er minder rolstoelen meegaan in de bus hebben we Zonnebloem Vroomshoop-Daarlerveen nog plaats over. Als er iemand is die nog geen deelnemer is van onze afdeling Vroomshoop-Daarlerveen of als jullie iemand weten die wel tot onze doelgroep hoort laat het dan weten voor 21 augustus aan mij: Minie Schoonewille 0622018305 dan kan degene nog mee naar de Orchideeënhoeve. Kosten €15,- pp

Jeugdtuinen Vriezenveen

In de vakantie periode werd er gewoon gewerkt aan de tuintjes.

Maar de animo zakte een beetje weg. Te grote tomaten waardoor de tak brak..dit ook met komkommer en ook de zonnebloemen werden zo zwaar dat ze scheef groeiden.

Al met al hebben we vandaag besloten dat we voor dit seizoen stoppen en wat er in staat gewoon opeten wanneer ze het nodig hebben.

We hebben dus de tuintjes allemaal wat opgeruimd voor zover het kon.

Daarna was er nog een traktatie van mijn kant.

Tja als je jarig bent geweest dan moet je wel iets doen.

En pizza leek me een goed alternatief.

Iedereen ontzettend bedankt voor jullie inzet.

Voor Bjorn en Laurens veel succes bij het voorgezet onderwijs.

En volgend jaar gaan we weer door met jeugdtuinen Vriezenveen.