The Grant is missing link onder Enschedese restaurants

Het bruisende stadshart van Enschede puilt al uit van de eetgelegenheden. En toch is er een type restaurant dat tot voor kort ontbrak. Het fonkelnieuwe THE GRANT. geldt in dat opzicht als the missing link. “Een restaurant dat zich bevindt tussen het topsegment en reguliere eetgelegenheden”, zegt eigenaar Bas Kleisen. Met een opmerkelijk concept, waardoor de gasten zoveel mogelijk smaken op één avond kunnen ervaren.

“Tijdens ons openingsweekend bleek meteen al dat Enschede hier op zat te wachten. En ook de eerste week was het meteen raak. En ja, de gezichten van Bas en zijn echtgenote Sarah kunnen erg bekend voorkomen.
Inspiratiebron
Bas en Sarah ontwierpen zelf de inrichting voor THE GRANT., waarbij overduidelijk New York gold als voornaamste inspiratiebron. Het nieuwe Enschedese restaurant ademt namelijk in alles de sfeer van ‘The Big Apple’ uit.
Op de menukaart prijken luxe gerechten als kreeft en oesters, maar ook wat ‘gewonere’ gerechten als beef Wellington en steak tartaar. “Ik ving regelmatig geluiden op dat liefhebbers van lekker eten behoefte hadden aan een toch wat chiquere eetgelegenheid, maar dan niet meteen naar een sterrenrestaurant willen of een eetgelegenheid met dergelijke ambities”, vertelt Bas Kleisen. “Een dergelijk restaurant ontbrak hier tot voor kort. Lekker eten maar zonder dat je daar meteen exorbitante bedragen voor betaalt.”
Bekende gezichten
Kleisen is bepaald geen onbekende in de Enschedese horeca. Hij is sinds jaar en dag uitbater van Sam Sam op de Oude Markt. THE GRANT. is gevestigd aan de Marktstraat, op loopafstand van Sam Sam. Wat THE GRANT. betreft, dat gaat hij bestieren samen met zijn echtgenote Sarah de Geest. Geen onbekend gezicht, al is zij dan weer niet bekend van de horeca. “Inderdaad, de mensen kunnen mij kennen als presentatrice en verslaggever van RTV Oost. Daar werk ik nog altijd hoor. Een aantal dagen per week. Maar op de andere dagen ben ik voortaan als gastvrouw te vinden in THE GRANT.”
Smakenervaring
Een blik op zowel de menu- als de wijnkaart leert dat THE GRANT. mikt op culinaire liefhebbers. Sarah de Geest: “De aanpak is wat anders dan wat de meeste restaurants bieden. We hebben namelijk wat minder grote porties die we serveren als tussengerechten. Groter dan een voorgerecht en kleiner dan een hoofdgerecht. Onze gasten kunnen zelf kiezen hoeveel van die gerechten ze willen. Het idee erachter is dat je op die manier op een avond meer smaken ervaart.”
THE GRANT. opende recent de deuren. “We kregen prachtige recensies”, blikt Bas Kleisen tevreden terug op die ouverture. “We lazen teksten terug als ‘Enschede heeft er een toptent bij’, ‘het was een ware beleving’ en hele fraaie woorden over de inrichting, de bediening en vooral ook hele mooie woorden over onze gerechten. Uit de gesprekken die ik met onze gasten voerde, blijkt dat Enschede hier echt op zat te wachten. We kijken dan ook vol vertrouwen naar de toekomst.”
THE GRANT. is gevestigd aan De Marktstraat 2 en is geopend van woensdag tot en met zondag van 15.00 uur tot middernacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *