ANWB AutoMaatje Twenterand bestaat 5 jaar

Op 5 juni 2024 was het 5 jaar geleden dat ANWB AutoMaatje Twenterand officieel is gestart. In 2019 werd op deze datum de eerste rit gereden door wethouder Mark Paters. Vele ritten volgden en inmiddels zijn er al meer dan 6.000 ritten gereden! Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Attentie voor deelnemers en waardering vrijwillige chauffeurs en planners
Alle deelnemers die in de maand juni gebruikmaken van AutoMaatje Twenterand krijgen tijdens de rit een attentie van de chauffeur (zolang de voorraad strekt). Daarnaast wordt er in oktober een gezellige avond georganiseerd voor de vrijwillige chauffeurs en planners.

In de gemeente Twenterand zijn er veel mensen die minder mobiel zijn en daardoor voor vervoer afhankelijk zijn van anderen. Een bezoek aan een winkel of het ziekenhuis, het bezoeken van familie of vrienden of zelfstandig naar een afspraak bij de kapper gaan, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met ZorgSaam Twenterand, gemeente Twenterand en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Elke rit is meer dan vervoer alleen. Het betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.

Nieuwe vrijwillige chauffeurs zijn welkom
Steeds meer mensen maken gebruik van AutoMaatje Twenterand en daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwillige chauffeurs. Chauffeur zijn bij AutoMaatje is meer dan vervoer alleen; je biedt mensen een stukje zelfstandigheid en sociaal contact. Iedereen met een eigen auto en rijbewijs kan chauffeur worden. Het is flexibel vrijwilligerswerk: je kunt aangeven op welke dagdelen je beschikbaar bent. Word je gevraagd voor een rit en kun je niet, dan wordt een van de andere chauffeurs benaderd. Chauffeurs ontvangen een onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.

Meer informatie
Dus help jij graag anderen en lijkt het je leuk om chauffeur te worden? Of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Ook als je gebruik wilt maken van AutoMaatje kun je contact met ons opnemen. AutoMaatje Twenterand is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer: 06 – 8387 8151. Je kunt ook een e-mail sturen naar: automaatje@zorgsaamtwenterand.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *