Komende weken een belangrijk besluit over ijsbaan Twente

De mussen vallen deze week van het dak, en ijsbaan Thialf is al een tijdje open om te schaatsen.

Maar hoe staat het met ijsbaan Twente? De meeste omliggende gemeenten hebben dit jaar een bijdrage gedaan om de ijsbaan een jaar in de lucht te houden.

In de raad van Enschede wordt de lange-termijn toekomst van ijsbaan Twente behandeld in september, waarna een besluit volgt op 9 oktober.

Dit heeft gevolgen voor de Twentse ijsverenigingen. Als de ijsbaan sluit dan zijn de ijsverenigingen niet levensvatbaar meer omdat er geen alternatief is. Duizenden sporters en recreanten zullen dan teleurgesteld zijn. En de kans dat er talenten uit Twente zoals Joy Beune, Sebas Deniz, Jorien ter Mos, Jade Groenewoud op internationaal niveau meedoen is minimaal geworden. 

Daarom is er een projectgroep met vrijwilligers gestart die alle mogelijkheden onderzoekt om de ijsbaan en daarmee de ijssport in Twente levensvatbaar te houden.

Deze groep heeft ondersteuning gegeven bij een inventarisatie om de ijsbaan energieneutraal te maken, waardoor deze toekomstbestendig is en een flinke reductie van de kosten kan realiseren. Het vervangen van lampen door energiezuinige LED-verlichting is al gestart. En de groep mobiliseert ook de ijsverenigingen om regie te nemen op het dossier “toekomst ijsbaan Twente”.

 ijsverenigingen met vaste tijden op ijsbaan Twente:

Centrale Schaatstraining Vriezenveen (CSV)Twenterand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *