Gratis workshops voor kinderen tijdens Toon Je Kunst Twenterand

In de maanden september en oktober vindt Toon Je Kunst Twenterand plaats, voorheen ook wel WAK (Week van de Amateurkunst) genoemd. Tijdens deze maanden worden in heel Twenterand gratis activiteiten en workshops georganiseerd voor jong en oud, allemaal in het teken van amateurkunst. Ook voor kinderen in de basisschool leeftijd zijn er kosteloos creatieve en culturele workshops te volgen.

  1. Maak je eigen fotostrip | groep 3 t/m 8 | donderdag 28 september

Wil jij je eigen stripverhaal maken met jezelf in de hoofdrol? Geef je dan op voor deze workshop! Tijdens de workshop Fotostrip maken bedenk je jouw eigen spannende of grappige verhaal en ga je aan de slag met foto’s die daarbij passen. Met behulp van een speciale app worden de foto’s samengevoegd tot jouw persoonlijke stripverhaal. De workshop start om 14.30 uur in De Klaampe in Westerhaar (eindtijd is ongeveer 16.30 uur).

  • Theaterworkshop  | groep 5 t/m 8 | donderdag 12 oktober

Vind jij het leuk om toneel te spelen en je fantasie op volle toeren te laten gaan? Kom dan naar deze theaterworkshop! Samen met docent José van Theatergroep STROEF ga je aan de slag met verschillende oefeningen op het gebied van spel, beweging en improvisatie, en leerje je creativiteit in te zetten en jezelf te uiten. De workshop start om 15.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Na de workshop is er de mogelijkheid om wekelijk theaterlessen te volgen in Vriezenveen. Locatie: De Weeme, Koningshof 4, Vriezenveen.

  • Workshop vilten | groep 4 t/m 8| dinsdag 17 oktober

Maak je eigen ketting, tas of haaraccessoire van vilt! Zit jij in groep 4, 5, 6, 7 of 8 en vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Kom dan naar de workshop vilten. Onder leiding van Hettie Veurink ga je lekker frutselen en knutselen met vilt. Hettie leert je wat vilt is en hoe je dit bewerkt tot een tof tasje, een stoere ketting of een opvallende haaraccessoire. Je kiest zelf wat je wilt maken. De workshop is van 15.00 tot 17.00 uur in de Peddemorsboerderij in Vriezenveen (Westeinde 342).

  • Workshop tekenen | groep 5 t/m 8 | woensdag 18 oktober

In een tekening kan alles! Vind jij het heerlijk om te tekenen en je eigen wereld te creeeren? Of ben je benieuwd of tekenen iets voor jou is? Geef je dan op voor de tekenworkshop “Kleurrijke herfst”. In deze tekenworkshop leer je de belangrijkste geheimen en technieken van tekenen. Samen met een docent van Kunstkring Westerhaar ontdek je wat creatief denken is en mag je experimenteren met verschillende materialen. Aan de hand van een opdracht ga je bezig met je eigen kleurrijke herfstwerk. De workshop start om 18.00 uur in De Peddemorsboerderij in Vriezeneen (Westeinde 342), en duurt ongeveer anderhalf uur.

  • Dansclip workshop | groep 3 t/m 8 | woensdag 25 oktober

Neem je eigen dansclip op! Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud en lijkt het je leuk om samen met andere kinderen je eigen dansclip op te nemen? Geef je dan op voor deze workshop! De workshop begint met het instuderen van een toffe choreografie onder leiding van danslerares Noël Lamberink. Daarna gaan jullie oefenen met het opnemen van de clip. Dus hoe presenteer je je, kijk je wel of niet naar de camera en welke positie(s) neemt iedereen in. Aan het einde van de workshop gaat professioneel videoproducer Cars Bijlstra de choreografie filmen. Na de montage krijg je de videoclip opgestuurd. De workshop start om 14.00 (tot ongeveer 16.30 uur) en vindt plaats bij de Oale Skoele in Vroomshoop (Julianastraat 23).

  • TikTok Dansworkshop | groep 7 & 8 | donderdag 26 oktober

Maak een dansfilmpje voor TikTok! Zit jij in groep 7 of 8 en wil je met je eigen choreografie shinen op TikTok? Doe dan mee met de TikTok Dansworkshop. Onder begeleiding van Lian van YaSport ga je aan de slag met je eigen TikTok filmpje. Je leert wat er nodig is voor een toffe choreografie en hoe je dat inzet voor een TikTokfilmpje. In kleine groepjes werk je vervolgens jouw choreo uit. Aan het einde van de workshop gaan we alle TikTok dansjes filmen en is er ruimte om elkaars filmpje te bekijken. De workshop vindt plaats in De Klaampe in Westerhaar en start om 14.00 uur (tot ongeveer 16.00 uur).

Aanmelden

Wil jij met één of meerdere workshop meedoen? Meld je dan gratis aan via toonjekunsttwenterand@gmail.com of stuur een Whatsapp berichtje naar Charon Wessels op 06-49769783. Ook je vragen kun je via de mail of Whatsapp stellen.

Toon Je Kunst Twenterand

Toon Je Kunst Twenterand is een jaarlijks terugkerende campagne en heeft als doel om een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met verschillende vormen van (amateur)kunst, en om kunst – en cultuurmakers een gratis en (ver)nieuw(end) podium te bieden. Het programma van 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Twenterand, ZorgSaam Twenterand en Theatergroep STROEF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *