Sam Steneker begint vanuit passie voor auto’s zijn eigen bedrijf

 FOTO MIKE VREULS FOTOGRAFIE

Hij houdt van ondernemen en auto’s zijn zijn grote passie. Sam Steneker (23) uit Haaksbergen heeft ze gecombineerd tot zijn nieuwe onderneming Autogloss Detailing, dat afgelopen weekeinde zijn deuren heeft geopend op bedrijvenpark Stepelo. Het bedrijf is gespecialiseerd in het poetsen van auto’s. Waardoor ze er niet alleen te allen tijde spic en span bij staan, maar waarmee ook cosmetische schades kunnen worden weggewerkt.

De liefde voor auto’s zat er bij Sam Steneker al van jongs af aan in. “Voor zover ik me kan herinneren, was ik altijd al in de weer met Hot Wheels en andere spelletjes waarin de auto centraal staat. Naarmate ik ouder werd, ontstond de liefde voor Alfa Romeo. Toen ik op den duur een zwarte Alfa Romeo 147 kreeg, moest die er altijd keurig bij staan.”

Tijdens zijn opleiding Ondernemer Retail niv4 aan het ROC van Twente begon hij zijn eigen bedrijf. “Vanuit de bestaande passie voor auto’s dus en vooral mijn eigen zwarte Alfa begon het min of meer als hobby. Met een velgenreiniger en een kwast, en dat liep langzaam uit naar een eigen onderneming.”

‘Kwestie van veel doen’
Hij leerde het métier min of meer zichzelf aan. “De eerste kneepjes van het vak heb ik geleerd via sociale media. Zoals video’s op YouTube, maar ook Facebook. Naarmate het serieuzer werd, ben ik in contact gekomen met leveranciers en andere mensen in het vak. Leveranciers bijvoorbeeld bieden cursussen en producten aan. Maar uiteindelijk is het vooral een kwestie van veel doen.”

‘Alles is te herstellen’
Steneker zorgt er niet alleen voor dat de auto er glimmend bij staat, maar gaat veel verder dan alleen een oppervlakkige cosmetische operatie. “Wanneer je meest kostbare bezit jaren door de wasstraat is gegaan of incorrect wordt gewassen met bijvoorbeeld een borstel, is de kans groot dat deze vol zit met waskrassen (swirls). Ook worden bij het wassen vaak bepaalde details overgeslagen, waardoor auto’s er na verloop van tijd vaak bepaald niet fraaier op worden. Het is echter mogelijk om ze weer als nieuw te krijgen. Met de juiste kennis op gebied van lakherstel, uitdeuken zonder spuiten en chemicaliën is bijna elk cosmetisch probleem te herstellen.”

Ook interieur

Eenmaal weer in orde, kunnen auto’s overigens ook voor de nabije toekomst worden beschermd. “Via bijvoorbeeld keramische coatings of zogenoemde Paint Protection Film (PPF, steenslagfolie). Deze oplossingen bieden bij goed onderhoud jarenlange bescherming. Bovendien zijn er naast het exterieur ook talloze mogelijkheden voor het interieur. Waaronder het verwijderen van vlekken uit bekleding, nare geurtjes, échte leerverzorging en zelfs schades herstellen.” 

De duur van de behandeling is volgens Sam Steneker sterk afhankelijk van de staat van de auto. “Bijvoorbeeld welke kleur, welk merk, de leeftijd, hoe is de auto door de jaren heen gewassen, wat zijn de gewenste resultaten en wat is het budget? Iedere auto is anders en vergt een andere aanpak. Het gaat hier echt om maatwerk.”

Voorlopig werkt hij nog in zijn eentje en wil dat de komende tijd ook nog zo houden. “En ik heb eerlijk gezegd ook niet de ambitie om heel groot te worden. Kwaliteit boven kwantiteit!”

Autogloss Detailing is gevestigd aan de Kabelstraat 15-2 in Haaksbergen. Voor meer informatie: 06-38 39 51 89.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *