Heel Nederland Leest 2023: Ontmoet Marion Bloem

Op 1 november worden leden van Nederlandse bibliotheken verrast met een uniek cadeau: het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl. Dit initiatief maakt deel uit van de jaarlijkse campagne ‘Heel Nederland Leest’. Het boek vertelt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een jonge Surinaamse student en zijn relatie met een oudere vrouw in Scheveningen tijdens de jaren 30 en 40.

Theater Turf en Bibliotheek Twenterand nodigen elk jaar een bekende schrijver uit om te praten over zijn of haar werk. Dit jaar is Marion Bloem te gast. Op donderdag 2 november om 20.00 uur deelt zij haar verhalen in CCK2 te Vriezenveen, waar ze spreekt over haar schrijversleven, haar Indische roots en haar betrokkenheid bij de Indische gemeenschap.

Marion Bloem is niet alleen schrijver, maar ook filmmaker en kunstenaar. Ze begon haar schrijversavontuur in 1972 en brak door met ‘Geen gewoon Indisch meisje’ in 1982. In 2023 publiceerde ze ‘Meisjes uit het dorp’, haar nieuwste boek na veertig jaar schrijven.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom op donderdag 2 november vanaf 19.30 uur in Bibliotheek Vriezenveen. Toegangskaarten zijn beschikbaar voor €10,- en zijn te koop via www.bibliotheektwenterand.nl of www.theaterturf.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *