Herfstmarkt Vroomshoop doorslaand succes

Een mega magische herfstmarkt werd op zondagmiddag 29 oktober voor het eerst in de historie van Vroomshoop georganiseerd op de locatie van de IJsbaan aan de Hammerweg. Daarvoor waren het bestuur en vrijwilligers van de stichting Kabouterpad Vroomshoop verantwoordelijk. Langdurige regenval in de voorafgaande dagen leek de Vroomshoopse herfstmarkt op de ijsbaan zelf te bedreigen. Het omvangrijke geheel werd tijdig verplaatst naar de vaste grond van de ijsclub net achter het clubgebouw. Met succes, want naar schatting passeerden in totaal maar liefst 4000 bezoekers, jong en oud, de poorten van de IJsclub Vroomshoop.

Tientallen kraamhouders werden geïnteresseerd met hun waren mee te doen, waarbij exclusiviteit gold. Geen enkele kraam was daardoor gelijk qua aanbod en dat waardeerden de kraamhouders zeker. De vele foodtrucks en eet- en drinkkramen waren zeer in trek. Kinderen beschilderden hun eigen paddenstoel in het kabouterbos en dat was een feest om dat mee te maken. De insectensafari was een geweldig succes en ook de verhalenvertellers en andere activiteiten waren in trek.

De organisatoren van de herfstmarkt waren uitermate tevreden over het aanbod, de sfeer en ook over het bezoek en de reacties van jong en oud. De spectaculaire roofvogelshow op de oevers van de ijsbaan trok veel belangstelling.

Vele prachtig verklede elfen, feeën en heksen waren te bewonderen en die sprookjesfiguren onderhielden zich op leuke wijze actieve wijze met de kinderen. Het naastgelegen Kabouterpad werd tijdens de herfstmarkt ook druk bezocht en bleek weer een echte ontdekkingsreis voor kinderen en ook voor hun ouders en andere familieleden. Langs de Hammerweg stonden zondagmiddag richting Den Ham en richting Vroomshoop vele auto’s van bezoekers geparkeerd. Daarnaast maakten vele fietsers de oversteek vanaf het fietspad langs de Hammerweg richting de parkeerplaats van de IJsclub Vroomshoop en van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. De verkeersregelaars hadden daar hun handen vol aan.

De voldane organisatoren zagen hun vele voorbereidingen bekroond. Er wordt geen moment aan getwijfeld dat er in 2024 een vervolg komt op deze in alle opzichten geslaagde eerste herfstmarkt in Vroomshoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *