SDO start voortvarend aan de zaalcompetitie

Afgelopen zaterdag stond voor SDO de eerste wedstrijd van het indoorseizoen op het programma. De ploeg trad aan tegen Rivalen uit Doesburg. Beide ploegen wilden goed beginnen aan de competitie en daarvoor was een overwinning noodzakelijk. Vorig jaar troffen de ploegen elkaar tweemaal op het veld. Beide duels werden gewonnen door de Westerhaarse formatie.

Om 15:30 uur werd de wedstrijd aangevangen. Het was SDO dat het initiatief nam; de thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong. Na de eerste vakwisseling wisten ook de Doesburgse bezoekers voor de eerste maal de korf te vinden en men wist vervolgens de aansluiting te houden. SDO had een groot veldoverwicht, maar kon in de beginfase niet loskomen van de Doesburgers. Na 20 minuten was het 6-4 in het voordeel van de thuisploeg. In de slotfase van het eerste bedrijf wisten de Oranjehemden de marge te vergroten naar een 10-5 ruststand.

Na de pauze en de korfwisseling was het Rivalen dat als eerst een treffer wist te maken, 10-6. Vervolgens nam SDO de touwtjes weer in handen. De ploeg liep uit naar 18-8. Het verzet van de bezoekers was gebroken. SDO wist de vele kansen die gecreëerd werden om te zetten in doelpunten. In de slotfase van het duel bleef de teller verder oplopen. Rivalen moest lijdzaam toezien hoe men naar een ruime nederlaag werd gespeeld door de oranje-formatie. Einduitslag SDO – Rivalen: 23-9

Een verdiende overwinning voor SDO dat een prima wedstrijd op de mat legde. De ploeg van Rick Zomer nestelt zich hierdoor aan de top van de competitie. Volgende week zaterdag, 18 november, spelen de Westerhaarders in Vaassen tegen Regio ’72 dat eveneens het eerste duel winnend wist af te sluiten. Dit duel begint om 17:40 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *