SDO in een kwartier klaar met Ons Clubje


Na een overwinning en een nederlaag speelde SDO afgelopen zaterdag haar derde wedstrijd. Daarvoor moest de ploeg van Rick Zomer afreizen naar Glanerbrug om het op te nemen tegen het bekende Ons Clubje. De thuisploeg was nog puntloos bij aanvang van het duel.

In tegenstelling tot vorige week, startte SDO zeer scherp aan dit duel. De Westerhaarders lieten direct zien dat zij de favoriet waren om er met de winst van door te gaan. De Oranjehemden waren heer en meester in de beginfase en leidden na een kwartier riant met 1-10. De Glanebrugse thuisploeg had weinig in de melk te brokkelen. In het tweede gedeelte van het eerste bedrijf veranderde het spelbeeld niet, maar de doelpunten werden wel zeer schaars. Beide ploegen vonden maar eenmaal de korf. Hierdoor was de ruststand 2-11 in het voordeel van de Oranje-formatie.

Na de korfwisseling probeerde SDO weer het gaspedaal in te drukken, maar de Westerhaarse formatie liet veel kansen onbenut. De SDO’ers dirigeerden de wedstrijd, maar door het lage afrondingspercentage bleef de schade voor de thuisploeg beperkt. En kwartier voor tijd stond er een 5-15 stand op het scorebord. In de slotfase kwam er geen verandering in het wedstrijdverloop. Einduitslag Ons Clubje – SDO: 7-18

Een vrij eenvoudige overwinning voor SDO. De Reas-formatie was na een kwart al zeker van de overwinning. Spijtig was dat de ploeg daarna de schotvaardigheid miste om de thuisploeg te verslaan met grotere cijfers. Uiteindelijk is het de winst die telt. Volgende week spelen de Westerhaarders thuis tegen Olympia ’22. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *