Businessclub Turftrappers op bezoek bij Plegt-Vos en Kloosterhaar Bouwgrondstoffen

LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Onlangs was het weer tijd voor de jaarlijkse supersponsordag van Carnavalsvereniging de Turftrappers. Dit jaar brachten de supersponsors samen met een aantal leden van B&W van de gemeente Tubbergen een bezoek aan de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos en aan Kloosterhaar Bouwgrondstoffen.

Slimme Huizenfabriek

Onder het genot van een heerlijke lunch bij Café-Restaurant Waaijer gaven Erik Oude Hendriksman, Gerard Peelen en Wandré Bakhuis een toelichting op de ontwikkelingen bij Plegt-Vos en Kloosterhaar Bouwgrondstoffen. Na deze toelichting stapten de gasten van de carnavalsvereniging in de bus om een bezoek te brengen aan de eerste volledig gerobotiseerde fabriek, met een jaarlijkse productie van duizenden kant-en-klare, duurzame woningen en woningcomponenten. Een kopie van deze fabriek is recentelijk door Plegt-Vos ook in Almelo in gebruik genomen.

De woningnood is hoog, het aantal vakmensen wordt minder, bouwmaterialen worden schaarser en bouwen moet duurzamer. Tijdens een indrukwekkende rondleiding werd getoont hoe Plegt-Vos op deze ontwikkelingen inspeelt.

Kloosterhaar Bouwgrondstoffen

Vervolgens vertrokken de aanwezigen naar Kloosterhaar Bouwgrondstoffen. Koninklijke Smals en Plegt-Vos exploiteren in Kloosterhaar op een duurzame wijze een zandwinningslocatie. De bezoekers kregen te zien op welke wijze nieuwe natuur wordt gecreëerd en hoe de omgeving daarin wordt meegenomen. De ruim 130 gasten waren onder de indruk van deze duurzame wijze van ondernemen.

Na deze twee bedrijfsbezoeken vertrok de bus naar Beim Schweinswirt im Koninghoek, om in een sfeervolle omgeving te genieten van een lokaal biertje en andere lekkernijen. De supersponsordag van de Turftrappers werd afgesloten met een heerlijk stamppotbuffet bij de residentie, Café Nobbenhuis in Langeveen.

Verbinding

Naast carnavalsvierders zijn de Turftrappers een sterk bindmiddel in de sociaal-maatschappelijke structuur van Langeveen en Bruinehaar. Commissielid Renske Pegge licht toe: “Doel van deze dag is uiteraard het verstevigen van de banden met onze supersponsors. Zij bieden onze carnavalsvereniging financiële stabiliteit, waardoor wij activiteiten kunnen organiseren voor de inwoners van Langeveen en Bruinehaar. Anderzijds willen wij het signaal afgeven dat het voor de leefbaarheid in onze kernen van belang is dat het lokale bedrijfsleven elkaar opzoekt maar ook met publieke organisaties de verbinding legt.” Met de jaarlijkse supersponsordag hebben de Turftrappers een platform gecreëerd waar ondernemers en gemeentebestuurders in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *