Waarderingsactie vrijwilligers ongekend succes

Afgelopen week vond de jaarlijkse gemeentelijke waarderingsactie voor vrijwilligers plaats. Hiermee heeft het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT) een overweldigend succes geboekt. Meer dan 2.000 vrijwilligers uit Twenterand hebben een speciaal samengesteld pannenkoekpakket in ontvangst genomen, als blijk van waardering voor hun onmisbare bijdrage aan de samenleving.

De lokale attentie, bestaande uit ambachtelijk pannenkoekenmeel van de Leemansmolen in Vriezenveen en schenkstroop van de Plus uit Vroomshoop, is met open armen ontvangen door vrijwilligers. Het motto van de actie: ‘’Vrijwilligers, bedankt voor je inzet, je hebt er weer een fantastisch jaar van gebakken’’, werd op ludieke wijze tot leven gebracht.

Enorm groot succes
“We zijn trots op de massale deelname aan de waarderingsactie en dat benadrukt weer eens het belang van vrijwilligers in Twenterand. Want vrijwilligerswerk doe je vanuit je hart. We hadden alleen maar kunnen hopen dat het zo’n enorm succes zou worden. De ruim 2.000 vrijwilligers die de attentie in ontvangst hebben genomen, vertegenwoordigen een diverse groep mensen die zich belangeloos inzetten voor uiteenlopende initiatieven en organisaties’’ , aldus Danielle Bijenhof, werkzaam bij het IVT.

Samenwerking met lokale partners
De Leemansmolen in Vriezenveen heeft een essentiële bijdrage geleverd met hun ambachtelijke pannenkoekenmeel. Ook de Plus Vroomshoop verdient een speciale vermelding voor hun bijdrage aan de actie. Daarnaast wil het IVT ook Kulturhus De Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk, Het Punt in Vroomshoop, Bibliotheek Den Ham en de Leemansmolen in Vriezenveen bedanken voor hun gastvrijheid. Zij fungeerden tijdens deze actie als afhaallocatie. “Samen maken we Twenterand.” Hiermee hoopt het IVT in de toekomst het vrijwilligerswerk in Twenterand nog breder op de kaart te zetten. Want vrijwilligers zijn immers het cement van de samenleving.

Nationale Vrijwilligersdag
De waarderingsactie, die jaarlijks door gemeente Twenterand en Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (onderdeel van ZorgSaam Twenterand) wordt georganiseerd, vindt jaarlijks plaats rond de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *