Chauffeurs AutoMaatje Twenterand rijden 5.000 ritten

Op 5 juni 2019 is AutoMaatje Twenterand officieel gestart en vond de eerste rit plaats. Nu 4,5 jaar later hebben de vrijwillige chauffeurs samen 5.000 ritten gereden. De vrijwillige chauffeurs en planners hebben dit gevierd op dinsdag 30 januari tijdens een gezellige vrijwilligersbijeenkomst in Het Punt.

“Iedere chauffeur heeft een steentje bijgedragen aan deze mijlpaal”, zegt Ellen Bloemhof, coördinator van AutoMaatje Twenterand. “Daarom is ook niet bekend gemaakt wie de 5.000e rit heeft gereden, want ze hebben het samen gedaan en iedere chauffeur heeft een steentje bijgedragen.”

Afhankelijk van vervoer
De gemeente Twenterand kent een groep mensen die minder mobiel zijn en daardoor voor vervoer afhankelijk zijn van anderen. Een bezoek aan een winkel of het ziekenhuis, het bezoeken van familie of vrienden of zelfstandig naar een afspraak bij de kapper gaan, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met ZorgSaam Twenterand, gemeente Twenterand en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Elke rit is meer dan vervoer alleen. Het betekent een nieuw sociaal contact; een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.

Sinds de start heeft AutoMaatje Twenterand een grote groei doorgemaakt. Bijna de helft van de 5.000 ritten is gereden in 2023. Daarom is AutoMaatje Twenterand ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, met name in Vroomshoop, maar ook inwoners uit de andere kernen van Twenterand zijn van harte welkom om zich bij de gezellige groep van 27 vrijwilligers aan te sluiten [zie foto].

Meer dan vervoer alleen
Chauffeur zijn bij AutoMaatje is meer dan vervoer alleen; je biedt mensen een stukje zelfstandigheid en sociaal contact. Het is flexibel vrijwilligerswerk. Kun je een keer niet, geen probleem, dan wordt een andere chauffeur benaderd. Chauffeurs ontvangen een onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.

Help elkaar en meld aan als vrijwilliger
Dus help jij graag anderen en heb je plezier in autorijden? Of wil je meer informatie? Meld je dan aan als vrijwilliger bij AutoMaatje Twenterand! Ook als je gebruik wilt maken van AutoMaatje kun je je aanmelden. AutoMaatje Twenterand is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer: 06 – 8387 8151. Je kunt ook een e-mail sturen naar: automaatje@zorgsaamtwenterand.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *