Geslaagde gala’s in het sleuteldorp

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Afgelopen week genoten ruim duizend mensen van twee prachtige gala-avonden in Turvendorp Langeveen/Bruinehaar. Een paar uur lang konden zij kijken naar zang, dans, cabaret en natuurlijk de nodige dosis dorpspolitiek.

De avonden gingen van start met de opkomst van sleutelprins Thijs, adjudant B-J, de hofdames Marloes en Marise, de jeugdhoogheden Scott en Jip, Raad van Elf, de damesraad en de dansmariekes. Het hofkoor volgde, met een weer op maat gemaakt Turftrapperslied voor de hoogheden. Daarna was het de beurt aan de juniordansmariekes die het publiek meenamen in hun spectaculaire dans in space-thema. De oud-hofdames kozen voor interactie en daagden het publiek uit om muziek-rebussen op te lossen. De Raad van Elf en de damesraad lieten zich van hun sportieve kant zien en Rens Rolefes vertelde in een humoristische buut over zijn ervaringen als dorpsnomade.

Zang, dans, cabaret en dorpspolitiek
Waar het hofkoor ‘vroeger’ bekendstond om haar zangkunsten, richt de huidige formatie zich meer op humor. Verkleed als bekende en minder bekende Langeveners vertolkten ze een show waarbij vanuit het publiek telkens gelach klonk. Anja en Regina namen ook verschillende inwoners op de hak met hun jaarlijks terugkerende dorpspolitiek. Daarna was het de beurt aan de seniordansmariekes met hun ‘Dance like an Egyptian’. De DeBUUTanten traden dit jaar voor het eerst op met ‘De Wonderen van het Leenderswater’. Daarbij namen Cas van de Aast en Thijs Kole de toeschouwers mee in hun leven als paters en hun unieke heelwijzen. Het was de beurt aan de oud-hoogheden om de gala’s af te sluiten. Volledig incognito en uitgedost als dragqueens vertolkten zij verschillende nummers en zorgden ze voor een feestelijk slot.

Onderscheidingen

Op beide gala-avonden werd de Gouden Turf uitgereikt door sleutelprins Thijs en adjudant B-J. Deze prinselijke onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die veel voor de dorpen Langeveen/Bruinehaar betekenen. Donderdagavond kreeg Siny Snijders deze onderscheiding, omdat ze zich voor veel verschillende domeinen inzet. Van Heemkunde-bestuur tot organisatie van de kaartmiddag in het dorpshuis, tot kosterschap in de kerk. Op vrijdagavond werd de prinselijke onderscheiding uitgereikt aan Gert-Jan Gijsbers, vanwege zijn tomeloze inzet en creatieve toevoegingen aan de gala’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *