Carnavalsgeweld barst los in het Turvendorp

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Maar liefst 3.000 enthousiastelingen deden afgelopen zaterdag mee aan de eerste grote optocht van Twente in het Turvendorp, dit jaar sleuteldorp van de gemeente Tubbergen. Carnavalsvereniging de Klippels ging er met het prijzengeld van € 1.111,11 vandoor.

Op de prinsenwagen genoten prins Thijs, adjudant B-J, hofdames Marloes en Marise, jeugdprins Scott en jeugdadjudant Jip én burgemeester Anko Postma en zijn vrouw Esther van de langstrekkende carnavaleske stoet. Daarna sloot de wagen achteraan in de optocht. Het grote aantal deelnemers maakte dat de optocht aaneengesloten was.

Hoog niveau

Ook het publiek was in groten getale naar Langeveen gekomen. Op allerlei plekken langs de route keken de toeschouwers hun ogen uit. Kleurrijke wagens, ludieke thema’s en vrolijk gestemde carnavalsvierders… het kwam allemaal voorbij. Voor de jury een flinke kluif om alles te beoordelen. Vanwege de hoeveelheid deelnemers, maar ook zeker vanwege het hoge niveau dit jaar.

Toch kon ze niet om CV de Klippels heen als winnaar in de categorie grote wagens. Met hun thema ‘El Klippelos naar Mexico, want het is hier botweg te duur!’ verdienden ze 144 punten en wonnen ze de hoofdprijs van € 1.111,11. Als tweede volgde Het Peleton met 143 punten en als derde Reutummerteut met 139 punten.

Prijzen in andere categorieën

Kleine Wagens: 1 CV De Jokkers (132), 2 De Dwarskiekers (129) en 3 CV Ketel (128)

Grote loopgroepen: 1 Kroeskontrol: (106), 2 CV de Keistenen (99) en 3 CV De Peuveresch (93)

Kleine loopgroepen: 1 Tapuit dames (107), 2 CV de Komkommers (100,5) en 3 De Vlinderdiva’s (98)

Een- en tweelingen: 1 Brother and Sister (99,5), 2 De Zusjes (96) en 3 Stel Oude Nijeweeme (95,5)

Jeugd: Simon Kleizen (98,5)

Geinprijs: De Zusters (Hold oe wa op de been)

Het volledige juryrapport is te vinden op www.turftrappers.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *