Oogcafé Vriezenveen: Dinsdag 11 juni

Het Oogcafé in Vriezenveen staat dinsdag 11 juni weer gepland. Iedereen die te maken heeft met een zichtprobleem of een visuele beperking is van harte welkom in de Vriezenveense bibliotheek aan de Jonkerlaan 4. Ook partners, ouders/verzorgers of zorgprofessionals zijn welkom.

Het Oogcafé is voor iedereen die te maken heeft met minder zicht of geen zicht door bijvoorbeeld macula degeneratie of glaucoom. Bij deze ontmoetingsplek ervaar je naast gezelligheid ook een luisterend oor. Een enkele keer nodigen we een spreker uit, maar meestal wisselen we kennis en ervaringen uit met elkaar. Ook voor familieleden, mantelzorgers of zorgprofessionals kunnen deze bijeenkomsten een plek van herkenning zijn of meer begrip krijgen voor de naaste met een zichtuitdaging. Waarom is het aanvaarden van minder zicht zo lastig en waarom wil iemand zijn hobby niet meer uitvoeren? Zijn daar alternatieven of aanpassingen voor zodat je het gesprek weer kunt zoeken?

Hoe fijn kan het zijn om je frustratie of verdriet te kunnen uiten bij mensen die aan een half woord genoeg hebben? Samen op zoek te kunnen gaan naar andere invullingen of oplossingen. Ben je nu nieuwsgierig geworden, kom dan gewoon eens een keer kijken en wie weet heb je een plek gevonden om je nieuwe zelf te ontdekken of antwoorden te vinden.

Van 10.00 tot 12.00 uur staat de koffie of thee klaar en kun je elkaar ontmoeten, tips uitwisselen en met elkaar praten over alledaagse dingen. Graag van tevoren even aanmelden. Dat kan per email via: info@evenmens.nl of overijssel@oogvereniging.nl. Bellen kan ook via: 0546 – 898 372.

Wil je meer informatie? Stuur dan een email naar: jdkikkert74@gmail.com.

Onderstaand de data voor de Oogcafés in 2024.

•    Dinsdag 11 juni 2024

•    Dinsdag 10 september 2024

•    Dinsdag 12 november 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *