FRiTS en Kleazer treden samen op in Het Punt

De Vroomshoper Evert Oldenhuis nam onlangs het initiatief om tijdloze bluesrock en stoner-riffs te bundelen in een gezamenlijk optreden door FRiTS en Kleazer, beide bands met lokale en regionale roots. De bands schelen qua leeftijd een generatie en staan model voor twee verschillende muziekstijlen. Toch hebben ze het nodige met elkaar gemeen: de intense beleving van live muziek. Op zaterdagavond 15 juni aanstaande is het zover en zal vanaf 20.30 uur de theaterzaal van het Punt aan de burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop schudden op zijn grondvesten.

Licht en geluid zijn in goede en vertrouwde handen van de broers Herman en Joop Pierik. De titel van de opwindende avond met pure doorleefde live muziek belooft veel: stoner-blues-rocknight. Een entreekaartje voor deze avond vol met live optredens kost slechts € 12,50.

De Twentse band FRiTS is een bluesrock/powerband en bestaat uit de ervaren muzikanten Saskia Zieltjens (zang), Frits Lagcher, gitaar en zang, Henk Tomassen, drums en Evert Oldenhuis, basgitaar. Nummers van onder meer Garry Moore, Joe Bonamassa en Beth Hart worden met de nodige passie door FRiTS vertolkt.

Sfeer kenmerkt ook de optredens van de band Kleazer, die al sinds 2007 optreedt. Door persoonlijke omstandigheden was het even stil rondom de band, maar inmiddels is de draad weer met het welbekende enthousiasme opgepakt. Dat gebeurde met de bandleden van het eerste uur Berthil de Lange, basgitaar, drummer Steven van Olphen en Harald de Ruiter, zang en gitaar, aangevuld met gitarist Matthijs Oldenhuis.

Vorm en ritme werden weer in no time door de band opgebouwd, onder meer door een live optreden op het Bevrijdingsfestival van de provincie Overijssel. De befaamde muur van geluid van Kleazer met vele decibels kwam er weer helemaal uit. Onlangs bracht Kleazer hun nieuwste EP ‘Signals’ uit. Die werd ook internationaal goed ontvangen en staat vol met groovende stoner-riffs en catchy hooks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *