Sabine Uitslag met de zorg het theater in

Het zijn twee grote passies in haar leven: de zorg en muziek. Voormalig Tweede-Kamerlid Sabine Uitslag heeft ze gecombineerd tot een theatershow. Een voorstelling met een lach en een traan, waarbij vooral de zorg centraal staat. Onder meer de zorgen die er zijn over de zorg in ons land. Dinsdag 3 en woensdag 4 oktober is de show van theatergezelschap De WaardenLaders te zien in het Wilmink Theater in Enschede.

FOTO ROBERT WESTERA

Het zijn roerige tijden in de zorg, dat kan niemand zijn ontgaan, aldus Sabine Uitslag. Collega’s uit de zorg ‘rennen zich rot’. Juist dan is het belangrijk om stil te staan bij waar het allemaal om gaat. Elkaar te ontmoeten en een positief geluid te laten horen. Zonder je ogen te sluiten voor wat er speelt en leeft.
Voormalig Kamerlid en theatermaker Sabine Uitslag: “Mensen zijn het zat om te praten over procedures, protocollen en tekorten. Daarom bieden we een theaterbeleving, een avondje uit met een lach en een traan. Zodat we onszelf niet al te serieus nemen maar elkaar en ons werk wel en daar nog meer plezier en voldoening uithalen.”
Rauwe realiteit
Tegelijk benadrukt ze de ernst van de situatie. “We hebben oog voor klein geluk, maar ook voor de rauwe realiteit. Waaronder de frustraties voor de mensen die in de zorg werken. Ik heb het idee dat er aan deze situatie niet echt wat verandert. Er wordt over gesproken, maar ieder doet z’n plas en alles blijft zoals het was. Via het theater hopen we de boel toch wat meer in beweging te krijgen.”
Medisch Spectrum Twente (MST) maakt hier 3 en 4 oktober ruimte voor in de vorm van vier theatershows door De WaardenLaders. Theatermakers die zelf uit de zorg komen. Vanuit waardering voor de collega’s door middel van toneel, muziek en interactie. Een ervaring die raakt, beroert en zorgt dat mensen vanuit noodzaak en inspiratie zelf in beweging komen.
Inspirerend
Sabine Uitslag: “Het is een inspirerende, interactieve en vooral rake voorstelling over het kleine geluk dat we kunnen vinden in de zorg. Vanuit verschillende perspectieven belichten we zeer herkenbare situaties uit de zorg op positieve wijze. Zo herwaarderen we dit mooie vak en maken we weer contact met die oorspronkelijke passie en purpose. Dit doen we onder begeleiding van een geweldige live band, die de situaties muzikale kracht bijzet. Juist in de tijd dat het moeilijk wordt is het belangrijk te investeren in je mensen. Dit doet het MST en dat getuigt van lef en daadkracht.”
De voorstelling is overigens niet openbaar, maar bedoeld voor personeel, leerling-personeel en vrijwilligers van het MST.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *