Amicitia promoveert naar Overgangsklasse 

Door een afgetekende thuisoverwinning op directe concurrent DOS-WK uit Enschede kan Amicitia de lang gekoesterde wens tot promotie vieren. Overheerste vorig veldseizoen nog de teleurstelling vanwege een gemiste extra kans op plaatsing in de Overgangsklasse, deze keer kon de ploeg van coach Rick Keus een feestje bouwen samen met het talrijk aanwezige publiek. 

Weliswaar ontbreekt een echt kampioensgevoel in de dit seizoen verkorte versie van de veldcompetitie. Maar het behaalde resultaat is uiteindelijk het enige dat telt en gekoesterd mag worden. Zeker in aanloop naar de aanstaande zaalcompetitie ook in de Overgangsklasse die half november van start gaat.  

De eerste helft van de wedstrijd ging in het begin gelijk op (3-3) en toonden beide ploegen zich gelijkwaardig. Waar DOS-WK enkele keren de voorsprong nam (3-4, 4-5 en 5-6) lukte het de Drent Wilmink formatie steeds beter de korf te vinden en werden de kansen ook goed afgerond (8-6, 10-7 en 11-8). Kort voor rust liep Amicitia verder uit naar een comfortabele 13-8 voorsprong.  

Na de korfwisseling werd het onderlinge verschil alleen maar groter in Vriezenveens voordeel (17-8). DOS-WK probeerde nog aan te haken, maar kon het ontstane gat niet meer overbruggen. Met uiteindelijk een beslissende 20-11 eindstand.  

Feest na afloop in Vriezenveen. Na de laatste promotie in 2014 werd het wel weer eens tijd. Nu moet Amicitia zien te bereiken dat het deze competitiehelft goed afsluit en dat zij het nieuw behaalde niveau in het voorjaar van 2024 handhaaft. En wie weet dat dan de weg verder omhoog gevonden kan worden. De toekomst zal het leren. 

Amicitia 2 verliest nipt van koploper Unitas 

De ploeg van coach Steven Green verloor onnodig van de koploper (13-14). Desondanks moet zijn team blijven geloven in handhaving in de Reserve Overgangsklasse. 

Amicitia A1 verliest onnodig van Juventa 

Een volgens coach Gerben de Krey totale off-day voor de junioren. Zij verloren hun wedstrijd van Juventa A1 met 6-11. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *