SDO wint cruciaal duel in strijd om lijfsbehoud

Op zaterdag 30 september trad SDO op eigen veld aan tegen de laagst geklasseerde ploeg van de competitie, Olympia uit Borculo. SDO had twee punten meer dan de Gelderse rode lantaarndrager en kon bij winst definitief afstand nemen van de directe degradatieplaats.

In tegenstelling tot vorige week, startte SDO scherp aan de wedstrijd en kwam op een 2-0 voorsprong. Deze marge van twee doelpunten verschil werd vervolgens lange tijd gecontinueerd. Olympia volgde wel, maar wist het gaatje niet te dichten. Na twintig minuten stond het 5-3. SDO was de bovenliggende partij, maar wist het verschil tussen de duellerende teams niet te vergroten. Bij rust stond er een 7-6 tussenstand op het scorebord.

Na het pauzeren was het SDO dat het initiatief behield. In verhouding met het eerste bedrijf wist de ploeg van Rick Zomer nu wel het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Ook verdedigend hadden de Oranjehemden de zaakjes goed op orde. Hierdoor liep de Reas-formatie weg bij de geel-zwart geklede Borculoërs. Halverwege het tweede bedrijf stond het 10-6. In de slotfase hield SDO de touwtjes stevig in handen en stond het niet toe dat de bezoekers dichterbij kwamen. Vijf minuten voor tijd mocht Bente Sportel nog haar opwachting maken. Einduitslag SDO – Olympia: 16-11

Door de keurige overwinning van SDO zijn de Tukkers zo goed als veilig. De Westerhaarders kunnen niet meer ingehaald worden door Olympia. Alleen door als slechtste nummer 3 van alle derde klasses te eindigen, kan de ploeg nog degraderen naar een lagere divisie. Aan de Oranjehemden de taak om dit te voorkomen. Volgende week zaterdag speelt SDO in Almelo tegen kampioenskandidaat AKC. De aanvangstijd van dit duel is 14:00 uur.