Slordig Vroomshoopse Boys lijdt bekernederlaag tegen Stevo

Op het voetbalcomplex De Peuverweide in Geesteren begon kersverse eersteklasser Stevo aanvallend tegen Vroomshoopse Boys. Boys-keeper Chiel Sickman moest enkele puike reddingen verrichten en kon na een opgelopen blessure na een noodzakelijke behandeling gelukkig verder. De gasten hadden in de fase erna een veldoverwicht, maar het was meer blaffen dan bijten. Dat deed de thuisploeg beter in de 43ste minuut door een doelpunt van Joes Masselink. In de extra tijd van de eerste helft profiteerde Stevo van slordigheden in de Boys-defensie. Mick Velthuis liet tot twee keer toe het net bollen: 3-0.

In de tweede helft kwam Bert Verschoor Nelson Runhart vervangen. De ervaren Lars Scholten en Jos Hutten behoorden nog niet tot de selectie, waardoor de Boys met een jong team opereerde. Boys-goalie Chiel Sickman tikte eerst nog op knappe wijze een bal uit de bovenhoek direct na rust. Hij was echter kansloos in de 58ste minuut, toen Hugo Weerink namens Stevo in de 58ste minuut de bal na een aanval over links knap onderin de linker hoek volleerde: 4-0. In de 62ste minuut werd er aan Boys-zijde liefst vier keer gewisseld. Ramon de Jong, Levi Aitink, Sven Paters en Duncan Kelder ruimden het veld voor debutant Arjen van de Akker, Sil Derks, Mats Scholten en Simon Kempers.

Het pleit voor de gasten dat waar dat kon de aanval gezocht werd en die instelling werd beloond. Eerst was het Bert Verschoor (foto), die in de 72ste minuut na een overtreding op Sil Derks de door arbiter Mitchell van Laar toegekende penalty feilloos binnen schoot. In de extra tijd leidde een mooie steekbal van Mats Scholten tot een beheerste treffer van Sil Derks: 4-2. Direct daarop klonk het eindsignaal van deze bekerwedstrijd. Bij vlagen zag het veldspel van de Boys er best goed uit, maar de vier doelpunten waren teveel en werden te makkelijk weggegeven.

Op dinsdagavond 5 september oefent Vroomshoopse Boys uit bij eersteklasser Hulzense Boys. Op zaterdag 9 september is de volgende bekerwedstrijd gepland. Om 14.30 uur wordt dan op de Bosrand aangetreden tegen competitietegenstander SV Gramsbergen. Een goed resultaat is nodig voor de mannen van hoofdtrainer Robert Bosma om de race voor de plaatsen 1. en 2. van de bekerpoule te blijven. Vroomshoopse Boys 2 van trainer Alexander Fokkert bekerde tegen Quick’20 en verloor met 2-0. Vroomshoopse Boys JO19-1 van trainer Ruben Kloosterman dolf met 5-1 het onderspit tegen Heino JO19-1.